Den Haag vond dat gemeenten dichterbij mensen staan en sneller en beter kunnen helpen, als het om elkaar zorgen gaat. Dus de taken voor sociale overheid werden naar gemeenten gedirigeerd. Met een addertje onder het gras: minder geld. Gemeenten lopen tegen onverwachte pieken en behoeften aan. Resultaat: grote tekorten. Hulp niet op tijd. Wachtlijsten. Schrijnende gevallen. Tekorten die dan aangevuld moeten worden uit de eigen 'andere potjes'. Of leiden tot bezuinigingen. Wat ook in Gemeente Oldebroek staat te gebeuren. Want ook in gemeenteland kan de Euro maar één keer uitgegeven.

Vereniging Nederlandse Gemeenten en dus ook onze Oldebroeker sociaal domein wethouder Liesbeth Vos-van de Weg sturen nu een brandbrief aan Regering én aan u, de inwoner. Met een ongekende uitspraak richting regering:

"Als het kabinet niet bereid is om gemeenten voldoende tegemoet te komen, is het de vraag of wij onze inwoners kunnen geven waar zij recht op hebben. In uw belang moeten wij dan serieus overwegen of wij de gedecentraliseerde taken weer bij het Rijk terugleggen. Dat zullen we nooit zomaar doen, we willen onze jeugd niet in de steek laten."

Lees de brief via de link. https://vng.nl/files/vng/brief_ad.pdf

Ik steun die oproep en uitgesproken zorg openlijk, want een democratische beschaving moet m.i. niet draaien om marktwerking en economische systemen, maar om mensen en menswaardigheid.

De gekozen en vertegenwoordigende overheid moet niet de 'machine' dienen, maar de mensen. De mensen die hen kiezen en waarvoor zij in het leven geroepen is!

Tijd voor een heropstanding en besef van Solidariteit!

 

Door Bert-Jan Dokter

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment