Tijdens de raadsvergadering van donderdag 31 januari heeft de woordvoerder van het burgerinitiatief “durftekiezen” het burgerinitiatief officieel aan de raad overhandigd. Burgemeester Snijder ontving namens de gemeenteraad het verzoek met de benodigde handtekeningen. Het was voor het eerst dat in de gemeente Oldebroek een burgerinitiatief werd ingediend. Het is nu al een historische gebeurtenis. De raad heeft besloten  het verzoek tijdens de commissie vergadering op donderdag 14 februari te behandelen.

Wat wil het burgerinitiatief? We willen dat de gemeenteraad met de inwoners van alle kernen in gesprek gaat over bestuurlijke samenwerking of fusie met buurgemeenten. Tijdens informatie avonden wordt uitleg gegeven over de effecten en consequenties van het zelfstandig blijven of samenwerking. We willen dat de inwoners goed worden geïnformeerd.

Daarna moeten de opties worden uitgewerkt waarna de gemeenteraad een richtinggevend besluit kan nemen over de bestuurlijke toekomst van de gemeente.

De initiatief groep nodigt iedereen dan ook uit de commissie vergadering op 14 februari bij te wonen. Mogelijk spreekt dit onderwerp niet iedereen aan, maar toch krijgen alle inwoners ermee te maken wanneer de politiek een besluit heeft genomen.

De initiatief groep wil geen voorkeur uitspreken. Alle mogelijkheden moeten op tafel komen en daarna moet op democratische wijze een beslissing worden genomen.

Wilt u meer informatie? Dat kan via durftekiezenoldebroek@gmail.com

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment