landbouw

OLDEBROEK -  De agrarische sector in Nederland is wereldwijd toonaangevend. Tegelijkertijd is er een aantal grote maatschappelijke uitdagingen. Zo dreigt onze bodem, de belangrijkste hulpbron voor de boer, uitgeput te raken. En hebben we te maken met een verlies aan biodiversiteit en met het klimaatakkoord. De agenda van de landbouwsector wordt grotendeels bepaald door Europese regelgeving, de geopolitiek, prijsfluctuaties en in ook consumentenvoorkeuren. Zo maar een greep uit ontwikkelingen waar de agrarische bedrijven mee te maken hebben. 

De gemeente Oldebroek is een agrarische gemeente. Wat betekenen de huidige ontwikkelingen voor de agrarische bedrijven, hoe staan zij ervoor, wat houdt hen bezig en wat kan de gemeente betekenen om de bedrijven levensvatbaar te houden?

Hierover is een raadsgesprek geagendeerd op woensdag 6 februari 2019. Dit openbaar raadsgesprek begint om 19.30 uur en vindt plaats in het gemeentehuis in Oldebroek. Als u agrariër of belanghebbende bent, bent u hierbij van harte welkom. We ontmoeten u graag!

Het raadsgesprek is bedoeld voor meer en vooral ander, informeler, contact van de gemeenteraadscommissies met groepen en betrokkenen bij onderwerpen uit de samenleving.

Voor vragen over het raadsgesprek in het algemeen of over het raadsgesprek over de agrarische sector op 6 februari 2019 in het bijzonder kunt u contact opnemen met Hans Tabak, griffier van de gemeenteraad, tel. 0525 63 82 00.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment