Wat is een burgerinitiatief?

U bepaalt waarover de raad praat. De gemeente biedt ons dit recht door middel van een burgerinitiatief. Een burgerinitiatief is een verzoek  om een voorstel op de agenda van de gemeenteraad te plaatsen. Het voorstel moet ondertekend worden door minimaal 25 inwoners van de gemeente Oldebroek die ouder zijn dan 16 jaar.

Wat wil het Burgerinitiatief “Durf te kiezen’ bereiken
De gemeente Oldebroek hinkt op twee gedachten wat betreft samenwerking. Samenwerken met Hattem en Heerde of samenwerken met Elburg en Nunspeet? Een aantal inwoners vindt dat de bevolking van Oldebroek betrokken moet worden bij de keuze welke samenwerking we willen in de toekomst tussen de diverse gemeenten op de Noord-Veluwe. Want samenwerken leidt op lange termijn vaak tot fusie.

Het burgerinitiatief ‘Durf te kiezen’ roept de gemeenteraad op om 3 stappen uit te voeren.

  1. De initiatief groep organiseert, met behulp van de gemeenteraad, informatie avonden in alle kernen van de gemeente Oldebroek. De initiatiefgroep wil hierbij betrokken worden. Deze avonden zijn bedoeld om informatie te geven en om te horen wat er onder de bevolking leeft. Gesprekken met bevolking zorgen ervoor dat het geheel openbaar en transparant wordt. Wat is belangrijk voor je kern? De dialoog aangaan met elkaar om een goede keuze te maken. We willen transparantie en draagvlak creëren !
  2. Er wordt vervolgens een enquête gehouden waarbij de bewoners kunnen aangeven waar hun voorkeur naar uitgaat.
  1. De gemeenteraad neemt daarna een transparant besluit met welke omliggende gemeenten er intensief wordt samengewerkt.

Omdat de gemeente Oldebroek burgerparticipatie hoog in het vaandel heeft staan, verwachten wij een warme ondersteuning van de gemeentelijke politiek.

Wilt u ons ondersteunen en meedenken, meld je dan aan via MAILADRES. Dan houden wij u op de hoogte.

DurftekiezenOldebroek@gmail.com

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment