verkiezingen

Lijst 7 doet niet mee aan de gemeenteraad verkiezingen op 21 maart. De reacties die we hierop kregen waren hartverwarmend. Veel mensen betreurden ons besluit maar men begreep het wel. Bijna steeds werd de vraag gesteld “maar op wie moeten we nu stemmen?” Wij adviseren niet op welke partij u moet stemmen. Die beslissing moet u zelf nemen. We begrijpen wel dat de keuze moeilijk is. We hebben de programma’s van alle partijen gelezen. Echt veel verschil zien we niet. Iedereen is voor het milieu, voor goed onderwijs, voor betere en betaalbare woningen, voor goede sport mogelijkheden en lagere lasten. Tja, dan wordt de keuze inderdaad ingewikkeld. Iedereen belooft verbetering , verandering, vernieuwing enz. Maar als we naar de 129 kandidaten kijken, zien we eigenlijk weinig verandering. Nauwelijks nieuwe gezichten en bij de verkiesbare plaatsen staan meestal de oude bekenden van de huidige raad.

Op wie moet ik nu gaan stemmen? Het zou goed zijn als de bevolking een duidelijk signaal zou geven aan de huidige politiek. Het moet echt anders! Hoe? Stem eens op een vrouw! Als we dat nu allemaal doen dan verandert er mogelijk wel iets. Meer vrouwen in de raad zou goed zijn. Nu is maar één vrouw lid van de gemeenteraad.  Door een voorkeurstem op een vrouw uit te brengen, geeft u indirect  een duidelijk signaal af. Voor uw favoriete partij maakt het niet veel uit. Men krijgt net zoveel stemmen. Traditioneel stemt iedereen op de lijsttrekker, maar dat hoeft echt niet. Met een voorkeurstem op een vrouw laat u weten dat één vrouw in de raad echt te weinig is en dat u modernisering van de politiek wilt.

Kortom, op de vraag “op wie moet ik nu stemmen”, is mijn antwoord: stem op een vrouw! Mogelijk geeft dat wel een noodzakelijke verandering in de raad.

Tja, twee partijen hebben alleen mannen op de lijst….

Huub Verberk   Lijst7

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment