CA2 2415

Wat me drijft om naast een ‘gewone baan’ in de vrije tijd ook nog raadslid te willen zijn? Simpel. Omdat ik daarmee van mijn idealen daden kan maken. Dat we als mensen elkaar helpen als er iemand struikelt of hulp nodig heeft. Dat we ongehinderd kunnen genieten van grote vrijheden door elkaar bewust ruimte te bieden. Dat niemand bang hoeft te zijn om openlijk te zijn wie hij of zij is. Dat we werkend, lerend, sportend, ontwikkelend, democratisch, vrij en open samenleven in een gedeelde welvaart. Dát is mijn beeld van beschaving. Dat is de basis van m’n politieke drive.

Privé
In mijn privéleven verdien ik de boterham als ICT-specialist voor een ICT-dienstverlener uit Heerenveen. Daarnaast ben ik als vrijwilliger actief bij Loco Media Groep, als voorzitter en dj. En ik ben echtgenoot én vader van twee heerlijke pubers.

In 1968 geboren in Wezep. Al vroeg klaar met onderwijs en op 18-jarige leeftijd productiemedewerker bij een lokaal pluimveeverwerkend bedrijf. De dienstplicht tussentijds nog vervuld en doorgegroeid tot ICT-specialist. Grootste hobby’s: muziek, radio, film en media.

Politiek actief
Ben niet opgegroeid met een actieve politieke interesse, laat staan ambitie op dat niveau. Een gezond rechtsgevoel had ik al wel. In reflex opstaand tegen onrecht. Politieke interesse ontstond in de tijd van de moord op Pim Fortuyn, een verderfelijke politieke moord, en de daarop volgende opkomst van boze verdeeldheid. M’n zoektocht kwam uit bij SP en PvdA. Die partijen raakten m’n hart. Het werd PvdA, omdat ik bij die partij niet alleen proefde wat ze van anderen vonden, maar ook zag dat ze er vervolgens de verantwoordelijkheid voor namen en er iets mee deden.

Positieve politicus
Helaas actueel: politieke invloed verwerven door gewone mensen op hun verschillen uit elkaar te drijven en tegen elkaar op te zetten. Het voeden van boosheid en haat. Daarom blijf ik altijd in de spiegel kijken om bewust positieve politiek te bedrijven vóór gewone en goedwillende mensen. In geouwehoer kun je nog steeds niet wonen.

Democratie
Voor mij is democratie het zoeken, vinden van en vooral wérken aan samenhang. Uitdagingen bespreekbaar maken en gezamenlijke oplossingen vinden. Als samenleving én politiek. Verantwoorde keuzes maken voor nu én voor diegenen waar we de wereld voor achterlaten. Altijd en ondanks de uitdaging het algemeen belang blijven dienen. Laten zien wát je doet en voor wíe je het doet. Transparant en integer, dus.

Mens en beschaving dienen
M’n zorgen zitten in een heersend geloof in marktwerking. Daar waar de wens van omzet genereren de drive is, zullen mensen als inkomstenbron of kostenpost gezien worden. Daar geloof ik met m’n boerenverstand niet in. De mens is te veel consument gemaakt. Democratie en economie zijn systemen. Systemen dienen voor mij altijd de mens. Niet andersom.

Stem PvdA!
Alles wat mij politiek drijft, is de menselijke maat. Ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt: iedereen moet volwaardig mee kunnen doen. Gelijke rechten, gelijke plichten en gelijke kansen. Als lokaal politicus wil ik hén dienen die onze Oldebroeker samenleving mooi, prettig, vrij, beschaafd en hoopvol maken. In besef dat ik als politicus niets kan bereiken zonder de positieve energie van al die lokale vrijwilligers, mantelzorgers, sporters, musici, verenigingsmensen en ondernemers die onze dorpen leefbaar maken. Uw stem krijgen en uw vertrouwen verdienen om daarvoor een rol te mogen vervullen in de gemeentepolitiek van Oldebroek is een absolute eer en zie ik als een verplichtende opdracht.

https://www.youtube.com/watch?v=6RtmS8mIbeo

https://www.youtube.com/watch?v=Tm9GxyOk0ag

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment