CA2 2459

Mijn naam is Willem Kruis. Ik ben sinds 2007 met pensioen. Oorspronkelijk kom ik uit Amersfoort en daar ben ik tot 1992 gebleven. Ik woon nu 26 jaar in Wezep. Ben nog steeds actief in de sport als ploegleider bij een dameswielerploeg.

Politiek actief

Mijn vrouw is in 1988 olympisch kampioen wielrennen geworden. Ik zag haar ambitie en doorzettingsvermogen. Dat sprak mij aan en was voor mij een stimulans om dit door te zetten voor mijzelf in de sport en de politiek. De keuze voor de PvdA was niet moeilijk. Ik zat bij de PTT (wat nu KPN is) in de OR en ik zag al snel dat het nodig is en blijft om op te komen voor mensen die tussen wal en schip vallen.

 Standpunten

Sport staat voor mij centraal in een gezonde samenleving. Al op de basisschool moet hiervoor veel aandacht zijn. Schoolzwemmen moet bijvoorbeeld een nieuwe impuls krijgen. Verder verdienen onze sportverenigingen steun. Zeker nu het economisch beter gaat. Er is werk aan de winkel. Verenigingen zitten te springen om mensen. Voor

het bijhouden van hun website, het onderhouden van het sportpark, het opknappen van de speeltuin of het clubgebouw of het doen van de boekhouding. Mensen zonder werk moeten dit soort bijdragen aan de samenleving kunnen leveren met behoud van hun uitkering.

Stem PvdA!

Op dit moment zit ik in de commissie Samenleving van de gemeente Oldebroek. Om hierin meer voor elkaar te krijgen zie ik subsidie voor sport en cultuur weer als kerntaak. Nu komen dezelfde discussies steeds weer terug. Dit is zonde van de tijd. Sportverenigingen moeten we helpen om sport betaalbaar te houden. Ook de zorg is belangrijk. De bejaardenhuizen zouden terug moeten komen. Mantelzorgers zouden een vergoeding moeten kunnen krijgen. En de voedselbank moet toch in de verleden tijd geschreven worden? Bent u het daarmee eens? Ik ontvang graag uw stem om dit te proberen te realiseren. Dan worden wij allemaal kampioen!

 https://youtu.be/whq7SsPLhLY

 https://youtu.be/sSqrd1xSttk

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment