b20d10ed 6639 4deb 90dd 45c0c5c61dcb

WEZEP – Bert-Jan Dokter, lijsttrekker van de PvdA afdeling Oldebroek – Wezep nam dinsdag 20 februari deel aan het Viattence verkiezingsdebat over ouderenzorg in dorpshuis de Brinkhof in Wezep. De specialist op het gebied van ouderenzorg verzorgt traditioneel voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen een verkiezingsavond met dit jaar als speerpunt ‘Hoe werkt de zorg in Wezep’.

Naast alle fracties, op D66 na, waren er ervaringsdeskundigen aanwezig. Volgens een mantelzorger uit Oldebroek blijft de gemeente in gebreke bij het keukentafelgesprek. “Teveel ambtenaren, die geen feeling hebben met de inwoners!”

De PvdA wil graag een kwaliteitskader zien. “Wij hebben nu als raad geen duidelijk beeld van de kwaliteit, daarover moet eerst meer duidelijkheid komen”, laat Bert-Jan Dokter weten. “De zorg moet aan de voorkant beter geregeld worden, zodat er duidelijkheid komt voor de zorgvrager. Hoe je het dan aan de achterkant oplost, is een taak van de gemeente. Daar hebben de inwoners geen boodschap aan. Wij moeten eerst voor de mensen zorgen, daarna komen de stenen aan de orde.”

Tijdens het debat werd duidelijk dat de ervaringsdeskundigen van de bureaucratie – de regeltjes – af willen. Er gaat nu 60% van de tijd in administratieve handelingen zitten. Kostbare tijd, die in de zorg gestoken moet worden.

Kijk voor meer PvdA-standpunten, over onder meer de zorg, in het verkiezingsprogramma op de website https://oldebroek.pvda.nl/standpunten

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment