En opeens is het dan ook weer achter de rug, onze jongste is maandag weer gestart op de basisschool, de oudsten zijn deze week begonnen met college; de zomervakantie is afgelopen. Een vakantieperiode die zich (voor ons gezin) uitspreidde over bijna de gehele maanden juli en augustus, dit doordat de grens van de landelijke vakantiespreiding precies bij de IJssel ligt. De oudsten vallen onder regio noord, de jongste nog onder regio midden, een bekend gegeven bij veel ouders uit onze gemeente.

Of je nu je vakantie thuis viert of elders, het is goed om een aantal weken de zinnen te verzetten en weer nieuwe energie op te doen. Nieuwe energie die je ook nodig hebt, niet alleen voor je baan maar ook voor allerlei andere activiteiten die om je inzet vragen. Dat de vakantie nu echt voorbij is kun je ook goed zien aan de stoom mails die haast was opgedroogd en nu opeens weer in grote stromen arriveert en een agenda die in korte tijd helemaal vol loopt.

Allerlei clubs, verenigingen en organisaties worden weer opgestart en je vrije tijd is zomaar ingevuld. Een ieder die hier mee te maken heeft zal merken dat het niet een 'verplichting' is maar dat het ook veel voldoening en zingeving geeft zo voor, en met elkaar bezig te zijn. Ook mag duidelijk zijn dat zonder de belangeloze inzet van al die vrijwilligers deze clubs, verenigingen en organisaties niet eens zouden kunnen bestaan.

Ook de politieke activiteiten komen weer snel opgang. De agenda's voor de komende vergaderingen kwamen deze week in rap tempo op de mail binnen. We kunnen de opgedane energie opnieuw goed kwijt in de werkzaamheden die wachten!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment