In het RD-artikel van 18-01-2022 (https://www.rd.nl/artikel/959151-herstel-vertrouwen-onmogelijkals-bestuur-sgp-oldebroek-aanblijft) zegt afdelingsvoorzitter Hendrik Wielink dat ‘er geen
lijsttrekkersverkiezing is aangekondigd nadat Jan-Pieter Maas opstapte. Het zou goed kunnen dat deze leden dachten dat daar een verkiezing voor zou worden gehouden.’ Dit is feitelijk onjuist en een leugen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Oldebroekkiest.nl LocoFM Regio Radio 2022

OLDEBROEK - Bij de Lokale Omroep Oldebroek kun je via de frequenties van regioradio Loco FM Oldebroek 107.2 en 107.6 FM of via DAB+ kanaal 7B en wereldwijd via de link www.locofm.nl/live  tot aan de verkiezingen op 14, 15 en 16 maart iedere donderdag tussen 17.00 – 18.00 uur het radioprogramma LIJST 107.2 FM  horen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

tom

OLDEBROEK - Het lokale bestuur van SGP Oldebroek kon, ondanks een aangenomen motie, de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen niet meer aanpassen. Dat zegt voorzitter Hendrik Wielink. Zaterdag ontstond nieuwe ophef, omdat Tom de Nooijer tóch geen plek op de kandidatenlijst heeft gekregen, terwijl leden daartoe via een aangenomen hadden opgeroepen.

Rik Kapitein&Loco Mediagroep i.s.m. Omroep Gelderland

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

SGPlogoNIEUW Oldebroek 1

OLDEBROEK  - SGP Oldebroek gaat na de gemeenteraadverkiezingen verder met de eerder vastgestelde lijst, zonder daarbij alsnog een plek in te ruimen voor Tom de Nooijer. Het lokale bestuur heeft niet de bevoegdheid een definitief vastgestelde lijst aan te passen, nadat de provinciale afdeling de bezwaren ongegrond heeft verklaard. In SGP Oldebroek ontstond onrust toen bleek dat raadslid De Nooijer niet op de concept kandidatenlijst 2022 is geplaatst. In een ledenvergadering op 18 december hebben verontrusten zich uitgesproken en moties ingediend. Het bestuur heeft vervolgens het hoofdbestuur betrokken als adviseur en in de ledenvergadering van 15 januari verslag gedaan.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

oldebroekkiest

Rondleiding door de raadszaal en het gemeentehuis van Oldebroek

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Stem af op lijst 107.2 FM DJ.jpg.V1.1

OLDEBROEK – Het is zover, de komende tijd zal ons team zich gaan inzetten voor de gemeenteraadsverkiezingen in de Gemeente Oldebroek. Verwacht wordt dat er verandering komt in de gemeenteraad van Oldebroek. Waarschijnlijk zullen 11 raadsleden van de 19 niet terugkeren na de verkiezingen. Er komen zetels vrij!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

9b27e154 3001 3cbb af18 efefab7e2985

OLDEBROEK - Het bestuur van de SGP in Oldebroek heeft de uitslag van de ledenvergadering van afgelopen december naast zich neergelegd. Tijdens die vergadering stemden leden voor een motie om raadslid Tom de Nooijer (21) lijsttrekker te maken in Oldebroek. Het bestuur wil daar niet in meegaan. Als gevolg trekken vijf kandidaten zich terug van die kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen die in maart worden gehouden.Het balletje kwam in november vorig jaar aan het rollen, toen bleek dat De Nooijer niet op de kieslijst stond voor de gemeenteraadsverkiezingen. Nog diezelfde dag liet hij weten helemaal te stoppen als gemeenteraadslid, vanwege een verschil van inzicht binnen de SGP-fractie.

Door Rik Kapitein&Loco Mediagroep i.s.m. Omroep Gelderland

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

oldebroek kiest

OLDEBROEK - De gemeente Oldebroek, LOCO Media Groep en Veluwe Koerier slaan de handen ineen richting de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Ze komen gezamenlijk met de website OldebroekKiest.nl die vanaf medio januari online is.

Het is een platform waar iedere politieke partij in de gemeente Oldebroek zich voor de gemeenteraadsverkiezingen (maandag 14 tot en met woensdag 16 maart) kan presenteren. Zo zijn de verschillende partijprogramma's er binnenkort te vinden. Het initiatief is in het leven geroepen om inwoners zo goed mogelijk te informeren. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 20211202 WA0001

We herkennen het allemaal: te hard rijdende auto’s, geen goede oversteek mogelijkheden, gevaarlijke omrijdroutes door uitvoering van werkzaamheden: gevaarlijke verkeerssituaties die dagelijks in onze gemeente voorkomen. ABO wil dat verkeersveiligheid hoger op de bestuurlijke agenda komt. Moeten we echt wachten totdat er opnieuw ongelukken gaan gebeuren?

Lees meer >

Schrijf reactie (1 Reacties)

thumbnail foto ABO groep 2

Op 16 maart a.s. worden de 4 jaarlijkse gemeenteraadsverkiezingen gehouden Afgelopen week hebben de leden van Algemeen Belang Oldebroek (ABO) ingestemd met een inhoudelijk sterk verkiezingsprogramma en óók is de kieslijst voor de aankomende bestuursperiode vastgesteld. Het verkiezingsprogramma kent 3 hoofdthema’s waarvan ABO vindt dat hier de komende 4 jaar de allerhoogste prioriteit aan mag worden gegeven.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

042bc516 e16a 33b3 a489 277f8e98a6f1

OLDEBROEK - Tom de Nooijer is zaterdagmiddag door de leden van SGP Oldebroek voorgedragen als lijsttrekker voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Tijdens de extra ledenvergadering werd bovendien een motie van wantrouwen tegen het lokale afdelingsbestuur aangenomen.

De extra vergadering was door de leden aangevraagd, nadat onrust was ontstaan over de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het populaire raadslid Tom de Nooijer bleek niet op de lijst te staan. Na een conflict over die lijst zegde De Nooijer per direct zijn raadslidmaatschap op. Vijf andere kandidaten op de lijst toonden zich solidair met hem, en dreigden zich terug te trekken als De Nooijer niet verkiesbaar zou zijn.

Rik Kapitein&Loco Mediagroep i.s.m. Omroep Gelderland

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ton

OLDEBROEK - Het bekende raadslid Tom de Nooijer heeft donderdagavond afscheid genomen van de gemeenteraad van Oldebroek. Na een conflict binnen zijn partij besloot De Nooijer in november om zijn raadslidmaatschap op te zeggen. "Ik had gehoopt daarmee het conflict binnenskamers te houden, maar dat is niet gelukt."

Nog eenmaal sprak De Nooijer donderdagavond de gemeenteraad toe. Hij bedankte zijn collega-raadsleden, het college en de ambtelijke ondersteuning voor de samenwerking in de drieënhalf jaar dat hij raadslid was. In april 2018 trad De Nooijer als jongste raadslid van Nederland toe tot de gemeenteraad van Oldebroek.

Door Rik Kapitein&Loco Mediagroep i.s.m. Omroep Gelderland

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail bibliotheek 2

Een afvaardiging van het CDA Oldebroek heeft donderdagmorgen een bezoek gebracht aan Multi Functioneel Centrum (MFC) “De Brinkhof” in Wezep. Men werd ontvangen door Klaas van Ommen, voorzitter van de stichting MFC, penningmeester Harry Kogelman en Anneke de Groot, beheerder van het centrum. In het kort legde de voorzitter uit hoe de vlag er bij hangt in deze corona tijd. Op zich is men bijzonder tevreden over het gebouw met veel licht en goede voorzieningen. De penningmeester gaf aan, dat “De Brinkhof” financieel er redelijk goed voorstaat, maar de ondersteuning van de gemeente zeker nog niet kan missen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Oosterwolde 60ANWBEE .TTFffffff0000ffff00000

OLDEBROEK – De heer Jan-Pieter Maas trekt zich terug als lijsttrekker voor de afdeling SGP Oldebroek. De door de leden op 23 maart jl. verkozen lijsttrekker, heeft kenbaar gemaakt aan het bestuur, dat hij zich terug trekt als lijsttrekker van de afdeling SGP Oldebroek.


De uitlatingen en handelswijze van enkele SGP-leden heeft hem hiertoe doen besluiten. ‘Een zaak die we als bestuur en fractie ten zeerste betreuren. De betrokkenheid was groot en de visie was helder op de politiek binnen de gemeente Oldeboek. De heer Maas heeft zich beschikbaar gesteld en als bestuur en fractie zagen we uit naar een goede en constructieve samenwerking,’ staat te lezen op de site van de SGP Oldebroek.


‘Als bestuur en fractie hebben we niet kunnen voorzien dat er nu vroegtijdig een einde aan gekomen is. We wensen Jan Pieter Maas veel sterkte toe. Het bestuur beraadt zich de komende tijd op de vervolgstappen die nu te nemen zijn’.

Schrijf reactie (0 Reacties)

pvda

Dankzij een motie van PvdA / Burgerpartij Oldebroek en ChristenUnie wapperde op internationale Coming Out Dag voor het eerst de regenboogvlag bij het gemeentehuis in Oldebroek. Want gelijkwaardigheid verdient zichtbare aandacht en open gesprek. De gemeenteraad debatteerde er over. Één partij toonde zich fel tegenstander. “Een uiterst slecht idee”, betoogde de SGP “geschokt over de koers van de gemeenteraad”.

Lees meer >

Schrijf reactie (2 Reacties)

042bc516 e16a 33b3 a489 277f8e98a6f1

OLDEBROEK - De leden van de SGP in Oldebroek hebben met succes een extra algemene ledenvergadering (ALV) afgedwongen om de totstandkoming van de kieslijst te bespreken. In november stapten verschillende leden op vanwege de onrust binnen de partij.

De rel begon toen duidelijk werd dat voormalig raadslid Tom de Nooijer niet op de kieslijst was geplaatst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Daarna besloot De Nooijer meteen te stoppen als raadslid. De manier waarop het bestuur en de fractie zijn omgegaan met de situatie was toen reden voor verschillende leden om de partij te verlaten of zich uit te spreken over de gang van zaken.

Door Omroep Gelderland

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

SGPlogoNIEUW Oldebroek

Dit is een ingestuurd bericht door een aantal leden van de SGP Oldebroek

18 november jl spraken wij als actieve en verontruste SGP-leden in de gemeente Oldebroek onze zorgen uit over de huidige gang van zaken binnen SGP Oldebroek. Hierin betoogden wij dat het onbegrijpelijk is dat fractie en bestuur het vertrouwen hebben opgezegd in ons gemeenteraadslid Tom de Nooijer en dat hij niet terug zou keren op de kieslijst voor 2022. Het bestuur heeft onzes inziens niet verstandig gehandeld in deze kwestie. We riepen leden op om het verzoek tot een ledenvergadering te steunen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

VVD Oldebroek

Op maandag 6 december heeft de fractie van de VVD vragen gesteld aan het college van B&W over het reserveren van sociale koopwoningen voor de inwoners van Oldebroek. De aanleiding hiervoor is het nijpende tekort op de woningmarkt en de signalen die ons bereiken van verontruste inwoners. Namelijk steeds minder (jonge) inwoners kunnen een betaalbaar huis vinden in de gemeente en zij hebben te maken met concurrentie van kapitaalkrachtige woningzoekenden uit de Randstad, die veelal fors overbieden en daarmee de prijzen opdrijven.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail DSC4451

OLDEBROEK -  CDA Olde broek heeft  Wilco van der Horst, als lijsttrekker gekozen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.  Wilco van der Horst is 40 jaar oud en geboren en getogen in Putten op de Veluwe. Na de middelbare school heeft hij een studie Animal Science gevolgd aan de Wageningen Universiteit (WUR).  In 2006 is hij een agrarisch bedrijf begonnen  in  Oosterwolde. Vier  jaar  geleden is hij een nieuwe weg ingeslagen en heeft opnieuw een onderneming van de grond af opgebouwd. Hij is nu eigenaar van A-spect een Plaagdierbeheersing bedrijf. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail wolk website

In de raadsvergadering van donderdag 11 november heeft de raad van gemeente Oldebroek de meerjarenbegroting 2022-2025 unaniem vastgesteld. Alle partijen waren blij dat we eindelijk meer geld van het Rijk krijgen en na jaren van bezuinigen een sluitende meerjarenbegroting op kunnen stellen.

Het demissionaire kabinet heeft na een arbitragezaak besloten dat gemeenten flink meer geld voor de Jeugdhulp krijgen. Daarnaast is men bezig met een herberekening van het gemeentefonds (geld wat we van het Rijk krijgen om onze taken uit te voeren). Voor Oldebroek betekent dat zo’n 2 miljoen per jaar extra. De fractie van de ChristenUnie is heel blij dat na jaren van lobbyen door ons, maar ook andere partijen en zeker ook door onze wethouder Liesbeth Vos, we eindelijk krijgen waar we recht op hebben en we een fatsoenlijke begroting op kunnen stellen. We realiseren ons dat dit alles nog niet allemaal definitief is en daarom is voorzichtigheid op zijn plaats.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)