Fotografie Evelien

WEZEP - Een groep van 15 enthousiaste Wezepse jongeren en 3 begeleiders vanuit de Vredeskerk en Hoeksteen gaat in het kader van het 3-jarige diaconale jeugdproject ‘Growing Together’ van 22 t/m 27 augustus naar Iaşi (noord-oost Roemenië). De groep gaat een bezoek brengen aan Elles van der Beek uit Hattemerbroek, die in dit gebied al 21 jaar werkt vanuit de Stichting Vrienden van Izvor (www.vriendenvanizvor.nl). Elles werkt, samen met Erica Heikoop uit Gouda, in de opvang van ex-straatkinderen. Ook runnen zij een een zorg-/ kinderboerderij, een hospice/zorgcentrum en coördineren zij een tafeltje-dekje project.

In het jongerenproject staan o.a. geloofsgroei, bewustwording, het maken van (goede) keuzes en omzien naar je naaste dichtbij en ver weg centraal. De jongeren gaan in Roemenië actief aan de slag onder de locale jeugd. Wat zij o.a. gaan doen is het uitdelen van rugzakken met schoolspullen en andere inhoud onder de allerarmste locale jeugd (4-15 jaar). Ouders in Roemenië moeten de schoolspullen van hun kinderen zelf aanschaffen. Voor de armste gezinnen is dit vaak een zware opgave. Door een grootschalige actie in februari wil de groep uit Wezep minimaal 250 (maar liefst veel meer) goed gevulde rugzakken gaan verzamelen, om deze vervolgens kort voor de start van het nieuwe schooljaar uit te gaan delen onder de Roemeense schooljeugd.

U kunt de jongeren helpen om de actie tot een groot succes te maken. Heeft u nog goed bruikbare rugzakken, schoolspullen, 2-rings multomappen, pennen, verf- en tekenspullen, schoolbekers, broodtrommels, spelletjes, kleine knuffels, (sport-)kleding, ondergoed (maat 104 t/m 176), sportschoenen, sokken, douchespullen of handdoeken, dan kunt u dit inleveren op zaterdag 6 februari a.s. van 09.00-12.00 bij de Schakel in Wezep. Inleveren kan ook op zondag 7 en 14 februari van 09.00-09.30 uur en van 18.30-19.00 uur in de Vredeskerk te Wezep en op de genoemde zondagen in de Hoeksteen te Hattemerbroek van 09.00-09.30 uur.

U kunt de actie ook ondersteunen door een gift. Voor € 15,00 kunt u één kind in Roemenië blij maken met een goed gevulde rugzak. Uiteraard zijn andere bedragen ook welkom. Uw gift mag u overmaken op rekeningnummer NL46 RABO 0153 7994 20 t.n.v. Hervormde Gemeente Wezep o.v.v. actie diaconale jongerenreis Roemenië 2016 of in de kerken/Schakel afgeven op de hierboven genoemde momenten. Wilt u meer weten over de actie, mail dan naar j.loo85@kpnmail.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment