red

OLDEBROEK - In de gemeente Oldebroek werd van 10 tot 13 juni de jaarlijkse Red een Kind huis-aan-huis-collecte gehouden. Dit jaar was de opbrengst bestemd voor zwangere vrouwen in Malawi. In totaal is er €5700,09  opgehaald. Veel mensen hielpen mee met collecteren. Met de campagne 'Negen maanden' maakt Red een Kind zich sterk voor zwangere vrouwen en hun baby's. Want een goede start is van levensbelang. Red een Kind helpt in Malawi met testen en voorlichting om ziektes als hiv/aids en malaria te voorkomen. Ook steunt Red een Kind initiatieven voor goede moeder- en kindzorg, worden vaders betrokken en stimuleren we vrouwen om op tijd naar het ziekenhuis te komen voor een veilige bevalling.

De cijfers liegen er niet om: In Malawi overlijden jaarlijks 70 van de 1.000 kinderen onder de vijf jaar. De belangrijkste oorzaken zijn: besmetting met hiv/aids of malaria, gebrek aan schoon water, slechte hygiëne en ondervoeding. De kindersterfte in Malawi is verschrikkelijk hoog.

Red een Kind is bijzonder blij met de actieve betrokkenheid van de inwoners van Wezep.

Red een Kind geeft kwetsbare kinderen, jongeren en gezinnen in Azië en Afrika kansen voor de toekomst. Dat doet ze vanuit de overtuiging dat elk kind een uniek geschenk van God is en er bij het opgroeien niet alleen voor hoort te staan.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment