HUIS

WEZEP - Sinds 2009 steunt de stichting Oost Europa, uitgaande van de Hervormde Gemeente in Wezep en Hattemerbroek het kindertehuis Bethesda in de plaats Zsobok in Roemenië. In dit kindertehuis verblijven ongeveer 70 weeskinderen en kinderen die uit huis zijn geplaatst, omdat de ouders hen niet verzorgden. Sinds 2010 gaat jaarlijks onder supervisie van de stichting een groep jongeren en ouderen uit de Hervormde Gemeente naar het kindertehuis om allerlei onderhoudswerkzaamheden te doen, een speeltuin en gastenverblijf te renoveren. Ook komende zomer gaat weer een groep jongeren en ouderen klussen in het kindertehuis. Dit jaar is het de bedoeling dat er een ketelhuis voor de CV ketel wordt gebouwd. Voor de specialistische werkzaamheden gaan vakmensen vanuit de Hervormde Gemeente mee. Op 21 juli zal de groep voor een week vertrekken.

De CV ketel, maar ook andere werkzaamheden, zullen worden bekostigd uit de opbrengst van het diaconale project. Met diverse acties is het afgelopen voorjaar al een mooi bedrag binnengehaald, maar om het nog mooier te maken wordt een Roemeniëmarkt en een zogenaamde koe-actie gehouden.

Deze activiteiten worden gehouden op zaterdag 28 juni van 14.00 uur – ca. 19.00 uur gehouden op het erf van familie Wielink, Jan Boerswegje 29 Kamperveen.

Roemeniëmarkt t.b.v. kindertehuis Bethesda

Een unieke markt met originele handgemaakte Roemeense vingerpopjes, kettinkjes, kaarten, kleedjes, houten spulletjes , poncho's. Spullen die u deels worden aangeboden in originele Roemeense klederdracht. Zie facebook voor foto's.

Ook voor eten en drinken wordt gezorgd, zoals op houtvuur gemaakte goulash en gegrilde hamburgers. Koffie, thee, cake, taart, "Roemeens" brood, appelsap, zelfgemaakte advocaat en Roemeense palenka. Kortom een ruim aanbod, waar veel werk van is gemaakt.

De Hervormde Gemeente heeft ook banden met Elles van der Beek in Roemenië. De vrienden van Izvor zorgen voor de financiering van haar werk. Op deze markt zullen zij ook aanwezigt zijn met de verkoop van suikerspin en met een kleine verloting.

Voor de kinderen zijn er leuke spelletjes, luchtkussen en workshops (in teken van Roemenië en koe-actie).

Koe-actie

Om half 3 start de trekking van de koe - actie (koe bepaald het winnende lot).

Voor de hoofdprijs (10 inch tablet) kunt u tot 24 juni loten kopen bij één van de deelnemers aan de Roemeniëreis. Aan het eind van de middag worden de overige (nu al meer dan 60) prijzen (waarde ruim € 1.000!!) getrokken. Hiervoor kunt u tot aan de trekking loten kopen. Prachtige prijzen (beschikbaar gesteld door lokale middenstand), zoals ballonvaart voor 2 personen, tablet (7 inch) en fotoshoot, maar ook cadeaubonnen, fietstassen en mooie stenen potten.

Fietstocht

U komt toch ook? Kom dan zoveel mogelijk op de fiets, we hebben beperkte parkeerruimte. Speciaal wordt een fietspuzzeltocht uitgezet met als bestemming (het zal u niet verbazen) de boerderij van fam. Wielink. De puzzeltocht start tussen 14.00 en 15.00 uur bij de Dorpskerk en leidt langs mooie plakjes in de gemeente Oldebroek en heeft een lengte van ruim 18 km. Deelname is gratis!!!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment