OLDEBROEK - De gezamenlijke kerken van Oldebroek houden in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 juni een Nacht van Gebed. Christenen uit de omgeving worden van harte uitgenodigd om (een deel van) deze nacht biddend op de bres te staan voor vervolgde christenen. Dit jaar is de gebedslocatie in het gebouw van Luctor et Emergo.

De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. De 'Nacht' wordt gehouden op honderden locaties in Nederland en België.

Tijdens de Nacht van Gebed van 13 op 14 juni wordt onder andere gebeden voor voorganger Servant Obona uit de Centraal-Afrikaanse Republiek en Hanna uit Syrië. Hanna: "De realiteit is hard. Toch voelen we ons gezegend omdat God ons beschermt en ons geeft wat we nodig hebben. Als ik me zwak voel, laat God me zien dat ik deze last niet alleen hoef te dragen, dat ik het kan delen met de mensen over de wereld die voor me bidden. Ik ben niet alleen. Bid alstublieft. We hebben uw gebeden wanhopig hard nodig."

Open Doors maakte een dvd en een informatiemap voor de Nacht van Gebed. Er zijn verschillende gebedsblokken, die worden ingeleid door een kort filmfragment. Iedere bidder ontvangt een gebedsboekje met per land een persoonlijk verhaal, informatie over de situatie van christenen en concrete gebedspunten. Tijdens de zondag in datzelfde weekend besteden veel kerken aandacht aan de situatie van vervolgde christenen tijdens de Zondag voor de Vervolgde Kerk.

Er zijn 4 gebedsblokken. Elke gebedsblok duurt ongeveer 1½ uur
13 juni Gebedsblok 1 start 21.30 uur
13 juni Gebedsblok 2 start 23.25 uur
14 juni Gebedsblok 3 start 01.20 uur
14 juni Gebedsblok 4 start 03.15 uur

U kunt de hele nacht aanwezig zijn en met ons meebidden, maar u kunt ook beslissen om één of meer gebedsblokken bij te wonen.

Meer informatie over de Nacht van Gebed vindt u op http://www.nachtvangebed.nl.

Dit jaar wordt de Nacht van Gebed gehouden in:

Luctor Oldebroek
Mheneweg Noord 1 bg
8096 BR Oldebroek

U bent allen op 13 én 14 juni van harte uitgenodigd!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment