WEZEP – ‘Waarheid in Gods Huis’ is de titel van de 700ste uitzending van het programma Radio Bijbelschool van Loco FM. Die gaat bij de omroep voor Oldebroek en wijde omgeving op 26 februari (21.00 uur) de lucht in. Wekelijks wordt het radioprogramma samengesteld en gepresenteerd door Jos Alders uit Wezep, die daarmee veertien jaar geleden begon met de studie ‘Het leven brengend Woord’. De studies in de door Alders geproduceerde uitzendingen (hij kiest er onder meer heel zorgvuldig muziek bij) worden uitgesproken door Bijbelleraar Ab Klein Haneveld van het Nederlandse Bijbelstudie Centrum (NBC).

In de loop der jaren werd rond het programma, een vaste regionale, maar - via internet - ook (inter) nationale kring luisteraars opgebouwd. ‘Waarheid in Gods Huis’, vindt Alders een mooie titel voor de jubileum uitzending. “Het gaat ons er elke week opnieuw om de waarheid van dat Woord, de Bijbel, onder de aandacht te brengen en luisteraars te helpen die te bestuderen. Dat is meer dan oppervlakkig lezen. Daarom heeft het programma een ook aan het woord school gerelateerde naam”, zegt hij.

Levend geloof
Hij kwam naar zijn zeggen kort voordat hij met de studieprogramma’s begon, zelf tot levend geloof in Christus, hoewel hij rooms katholiek was opgevoed. ”Maar toen kwam de Heilige Geest in mij wonen. Ik ging er totaal anders door denken en de Bijbel pas begrijpen. En ik kreeg enorme honger naar dat Woord van God,” vertelt Alders.
Hij verslond Bijbelstudies op geluidscassettes van het NBC en wilde de inhoud graag ook aan anderen doorgeven. Zo rijpte het plan voor de Radio Bijbelschool. Hij stapte ermee naar Loco en mocht het gaan proberen. Het programma kreeg er een vaste plek en dus kernkring van luisteraars. “In verre landen zetten sommige gelovige Nederlanders er de wekker voor,” vertelt Alders. Behalve passende liederen bij het onderwerp kiezen, leidt hij de studies ook in en geeft hij steeds een korte samenvatting van eerdere uitzendingen over het onderwerp.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment