Stilte

HATTEM – In Hattem wordt zaterdag 21 maart een stiltewandeling gehouden. Een nieuwe activiteit in het Leerhuis-programma van de plaatselijke Protestantse Gemeente voor wie de drukte van alledag even wil ‘ontvluchten’ en zich wil laten inspireren door gedichten, muziek en stiltemomenten.

In de wandeling zijn drie langere en enkele korte stops opgenomen, delen de organisatoren Hans Lambrechts (dichter) en Egbert Veen (predikant) mee. “We starten om 18.30 uur in de Emmaüskerk aan de Dorpsweg met een welkom, enkele inleidende woorden en uiteraard een stiltemoment”.

Vervolgens wandelen de deelnemers naar Pastoraal Centrum de Hezenberg voor een moment van bezinning en stilte in de daar gelegen Kapel. Daarna voert de route de deelnemers via het voet- en fietspad over de Kerkhofdijk terug naar de binnenstad voor een bezoek aan de Grote of Andreaskerk. “Hier zal organist Jaap Zwart muzikaal improviseren op één of twee gedichten die goed passen in de 40 Dagentijd”, deelt Hans Lambrechts mee. Egbert Veen zal de stiltewandeling op deze plek rond 20.30 uur officieel afsluiten.

Zaklantaarn

“We organiseren deze wandeling gratis voor jong en oud, kerkgangers en niet-kerkgangers en Hattemers en belangstellenden uit andere plaatsen”, benadrukken de initiatiefnemers. Wie minder goed ter been is kan de route van de Emmaüskerk naar de Hezenberg en weer terug naar de binnenstad ook fietsend afleggen. Wie mee loopt krijgt het advies een zaklantaarn of olielamp mee te nemen.

“Iedere deelnemer krijgt bij het verlaten van de Emmaüskerk en later landgoed de Hezenberg een kaartje mee met daarop een vraag waarover hij of zij onderweg na kan denken”, deelt Egbert Veen mee.

Opgeven

Wie mee wil lopen of fietsen kan zich vooraf opgeven via veen06@planet.nl. “Aanmelden vooraf heeft de voorkeur, maar wie dat op 21 maart nog niet heeft gedaan en alsnog van plan is om mee te doen is ook nog welkom”, deelt Hans Lambrechts mee.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment