samen

WEZEP -  Samen Kerst: het is inmiddels een begrip in de gemeente Oldebroek. Jaarlijks steken tientallen vrijwilligers de handen uit de mouwen in het weekend voor kerst. Op verschillende manieren zijn ze een lichtpuntje voor mensen die dat nodig hebben. Ook dit jaar, of beter gezegd: juíst dit jaar wil Samen Kerst een lichtpuntje zijn.  

Praktische klus

Mirjam Prins is als coördinator namens Stichting Present volop bezig met de voorbereidingen. “Op zaterdag 18 december gaan we aan de slag met verschillende buitenprojecten, zoals tuineren, opruimklussen en schilderen. Vanwege de coronamaatregelen werken we alleen buiten en in kleine groepjes.” De buitenprojecten zijn een steuntje in de rug voor mensen die het project zelf – om welke reden dan ook – niet kunnen realiseren. Ook dit jaar zijn er volop aanvragen binnengekomen bij Stichting Present. Mirjam: “Ik kan een heleboel sterke mannen gebruiken. Of vrouwen die hun mannetje staan natuurlijk! Het zou mooi zijn als we aan alle aanvragen kunnen voldoen.”   

Een lichtpuntje zijn

Ook het lichtjesproject staat weer gepland. Inwoners van de gemeente Oldebroek kunnen namen aandragen van mensen die zij een kerstlichtje gunnen. Coördinator Lidewij Hakkers: “Ken je iemand die wel een kerstlichtje kan gebruiken, bijvoorbeeld omdat ze een moeilijke tijd doormaken? Of wil je iemand bedanken die het afgelopen jaar voor je klaargestaan heeft? Geef zijn of haar naam dan aan ons door en onze vrijwilligers zorgen ervoor dat er op 18 december een kerstlichtje bij diegene bezorgd wordt.” Het is ook mogelijk om je aan te melden om de lichtjes rond te brengen. Lidewij: “Dat is altijd bijzonder en dankbaar om te doen. Je kunt letterlijk een lichtpuntje zijn en vaak ontstaan er mooie gesprekken.”

Vieren en delen

We willen samen Kerst vieren op kerstavond, 24 december. Lute Beute: “Helaas is een samenkomst niet mogelijk, daarom werken we nu al aan een mooie tv-uitzending die je kunt bekijken via de LOCO, www.samenkerst.com en de websites van diverse kerken in Wezep. Het thema van deze viering is: ‘Kerst, het ware verhaal!’ We willen op 24 december niet alleen vieren, maar ook delen. Vrijwilligers brengen goed gevulde kerstpakketten in de gemeente aan hen die deze kerst wat extra steun kunnen gebruiken.

Meld je aan en wees een lichtpuntje

Wil je meedoen met Samen Kerst, dat kan natuurlijk! Meld je aan via www.samenkerst.com voor een praktische klus, het uitdelen van de kerstlichtjes of help bij het verspreiden van de kerstpakketten. Via deze website kun je ook namen indienen van mensen die een lichtpuntje kunnen gebruiken. Alle informatie over Samen Kerst vind je op www.samenkerst.com, daarnaast blijf je op de hoogte via www.Facebook.com/samenkerstwezep.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment