Simon Visser overhandigt boek aan Henk Stoorvogel 1200x540 c default

“Tijdens een marathon moet je afzien. Dat geldt zeker voor de allerlaatste kilometers. Juist op die momenten als het pijn doet, moet ik vaak denken aan vervolgde christenen. Zij zien zo vaak af.” Onlangs presenteerde Simon Visser van Open Doors zijn eerste boek: Vastberaden.

Zes jaar geleden zegde Simon zijn baan op als boekhouder. Hij wilde zijn geloof een centrale plaats geven in zijn leven. Hij belandde bij Open Doors en nam zijn passie voor hardlopen mee.

“Niet meer sporten voor eigen eer, maar tot eer van God”, werd zijn motto. Hij nam het voortouw in het organiseren van Muskathlons voor de vervolgde kerk. Op zijn reizen ontmoette hij christenen over de hele wereld. Een daarvan zal hij nooit meer vergeten. “In Irak ontmoette ik Ahmad, die me vertelde dat hij alles achter moest laten toen IS zijn stad binnenviel. Zijn verhaal heeft me diep geraakt en geïnspireerd in mijn eigen geloofsleven. Ahmad kon niet anders dan vluchten en trouw blijven aan zijn geloof in Jezus. Dat was het enige dat overbleef.”

Persoonlijke reis

In zijn boek neemt Simon de lezer mee op zijn eigen persoonlijke reis. Op een aansprekende manier legt hij niet alleen uit hoe die ontmoetingen hemzelf hebben veranderd. In zijn verhalen legt hij ook de link naar bekende personen uit de Bijbel.

Simon: “Door mijn hardlopen heen wil ik christenen in Nederland oproepen om mee te bewegen door te bidden, te geven en te gaan en daarmee bij te dragen aan de eenheid van de wereldwijde kerk. Ik voel me daarnaast sterk aangevuurd om de boodschap en het verhaal uit de vervolgde kerk te delen en daarbij te benadrukken dat we één wereldwijde kerk zijn, verbonden in de machtige Naam van Jezus. En dat… heeft consequenties voor iedereen die hoort bij Zijn kerk!”

Hij geeft het boek de titel ‘Vastberaden’ mee. “Omdat je in je geloof net als bij een marathon vastberaden de wedstrijd moet lopen die voor je ligt.“ Anders houd je het niet vol als het pijn doet. Die overtuiging en focus heb je altijd nodig, en dat weten vervolgde christenen als geen ander. Juist van hen heb ik enorm veel geleerd.”

Simon schrijft, spreekt en is in beweging voor de vervolgde kerk. Interesse in het boek ‘Vastberaden’ en bestellen? Lees er meer over op deze website!

 

Bron: OpenDoors

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment