ijsselmuiden grafhorst

Door Niek Teune

KAMPEN – Op D.V. 23 december geeft Hervormd Mannenkoor IJsselmuiden-Grafhorst het jaarlijkse kerstconcert in de Bovenkerk te Kampen. Diverse musici zullen hun opwachting maken en in samenwerking met het koor op unieke wijze de kerstboodschap doorgeven.

Voorzitter Dick Heldoorn noemt het kerstconcert een hoogtepunt in het jaar: 'Het is een concert waar wij als koor altijd erg naar uitzien. Tijdens dit concert is de verbondenheid tussen koor en publiek, maar ook onderling heel bijzonder. De mensen mogen dit concert ook altijd graag bezoeken, want elk jaar is de kerk goed gevuld. Onze trouwe sponsoren zijn eveneens aanwezig.'

'Ons koor staat onder leiding van Freddy Veldkamp. Sinds 1998 is hij onze dirigent. De dertig jaren ervoor werd het koor begeleid door de heren Heldoorn, Schultink en Plender. Het repertoire van het koor is gelijk gebleven, want sinds de oprichting in 1968 zingen wij psalmen, geestelijke liederen en vaderlandse liederen', aldus tweede voorzitter Herman ten Berge.

'Vandaag de dag telt ons koor ongeveer 115 enthousiaste zangers. Daar zitten ook veel jongere mensen tussen, die de ouderen scherp en fris houden. De sfeer binnen het koor is uitstekend. De leden leven met elkaar mee in tijden van voor- en tegenspoed. Dit komt ook altijd goed tot uiting tijdens onze reizen. We geven af en toe concerten in de partnersteden Soest en Meinerzhagen. Telkens opnieuw kunnen wij terugkijken op een prachtige reis', vertelt tweede secretaris Dick Klooster.

'Op de avond bieden wij een gevarieerd programma, waarin ook de solisten goed aan bod komen. Daarnaast is er de mogelijkheid voor het publiek om mee te zingen bij enkele liederen. Het koor zal worden begeleid door Harry Hamer, Judith Sportel, Johan Bredewout, duo Friends en vanzelfsprekend dirigent Freddy Veldkamp. Het publiek hoeft niets te missen, want gelijktijdig worden er videopnamen gemaakt die rechtstreeks op grote schermen in de kerk zullen worden uitgezonden.'

Om 19:00 uur is de kerk toegankelijk voor publiek, waarna het concert om 19:30 uur zal starten. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hervormdmannenkoor.com en diverse winkeliers in de regio, namelijk Optiek J. Schrijver, Fruithandel G.J. van Lente en Evangelische Boekwinkel De Rank. Volwassenen betalen in de voorverkoop 7,50 euro voor een kaartje. Kaarten op de avond zelf kosten 10,00 euro per stuk. Kinderen tot 14 jaar mogen gratis naar binnen. U wordt aangeraden om uw auto te parkeren op het Burgemeester Berghuisplein. Dit voorkomt verkeersproblemen rondom de Bovenkerk. Bovendien is de loopafstand tussen de kerk en het plein miniem. Het Hervormd Mannenkoor hoopt u op dinsdagavond 23 december te ontmoeten!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment