WEZEP - De Protestantse Kerk heeft voor het gebruik op smartphone of tablet een app laten ontwikkelen waarop elke plaatselijke gemeente kan aanhaken. Ook de Kruiskerk in Wezep maakt sinds kort van deze App gebruik, en zet de App o.a. in om mensen met nieuws op de hoogte te houden. Met de App "Protestant" kan elke gemeente een eigen App maken met nieuwsberichten, een agenda, twitter-berichten, foto's, video's, contactgegevens, een verwijzing naar de website, etc. van de eigen plaatselijke gemeente. Deze App biedt kerken de mogelijkheid om op een simpele en moderne manier naar buiten toe te communiceren, zowel naar de eigen leden die vaak in verschillende plaatsen wonen, als naar andere geĂ¯nteresseerden.

In de App horen en zien mensen wat er vandaag of morgen plaatsvindt. Ze worden zo bij de gemeente betrokken op een manier die bij veel moderne mensen past: op korte termijn en via de mobiel die ze altijd bij zich hebben.

Via de App kunnen ook pushberichten worden verstuurd, waardoor iedere gebruiker via een beltoon op het bericht wordt gewezen. Dit kan handig zijn bij berichten over b.v. het verzetten van vergaderingen, een dagelijkse Bijbeltekst of het aankondigen van bijzondere activiteiten.

Ruim 8 miljoen Nederlanders gebruiken een smartphone. Onder 65-plussers neemt het smartphonegebruik explosief toe. Daarmee wordt een app een belangrijke aanvulling op de communicatiemiddelen waarvan de kerken nu al gebruik maken om een steeds groter publiek te kunnen bereiken.

U kunt de App gratis downloaden. Ga naar de Playstore of App-store en vul in het zoekveld "Protestant" in. Via de Twitter-account van de Kruiskerk (@KruiskerkWezep) of via e-mail (info@kruiskerk-wezep.nl) kunt u uw ervaringen met deze App delen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment