MALAWI

WEZEP - In de maand mei 2021 hebben Bo en Dity Teerling door Malawi getrokken. Zij hebben daar een deel van de 5.000 deelnemers aan het project Food For LiFe bezocht. Dity heeft van de reis een meer gedetailleerd verslag geschreven. Deze verslagen zijn op de website www.helpmalawi.nu geplaatst. Gedurende de afgelopen anderhalf jaar hebben Bo en Dity  Malawi niet kunnen bezoeken vanwege de wereldwijde corona-epidemie. Het projectmanagement in Malawi is door de lokale mensen zelf uitstekend zelfstandig uitgevoerd. Er is een start gemaakt om het hele management over te dragen aan de lokale bevolking.

De oogstresultaten waren goed tot zeer goed. Her en der was de oogst verbazingwekkend. Er zijn acties in gang gezet om het project uit te breiden van dagelijks voedsel voor 100.000 mensen naar dagelijks voedsel voor 1 miljoen mensen in de komende vier jaar.

Tijdens de reis werd steeds duidelijker zichtbaar dat het Project Food For LiFe levensbedreigende situaties definitief oplost. De impact en de omvang zijn enorm. Steeds meer boeren passen het FFF systeem toe op eigen land. Geen gebruik maken van kunstmest maar alleen verrijkte compost maken en gebruiken. Dat vraagt om verandering van de gedachten. Zoals tijdens de reis in de laatste kerkdienst werd gepreekt: Gooi het net uit aan de andere kant van het schip. Change your mindset.

‘Wij zien het project als project een wonder van God. Het project is zeer succesvol. In Malawi en in Nederland zijn we daarvoor zeer dankbaar, ‘vertelt Bo. ‘Graag geven wij de komende tijd voorlichting over ons project in uw omgeving.’

Voor meer informatie:  info@stichtingcharity.nl of mob/whatsapp 0651539393

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment