ban glo

OLDEBROEK - Kerken zijn grotendeels gesloten en gemeenteleden komen nauwelijks samen. Evangelisatie, Bijbelstudie, catechisatie, kerkenraad, sing-in en verenigingsleven zijn een uitdaging als gemeenteleden afstand moeten houden. Kerkelijke gemeenten organiseren online diensten, meetings en nazorggesprekken of zijn op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Zendingsorganisatie GlobalRize geeft kerken gratis software en cursussen voor het vormgeven van evangelisatie en toerusting: KerkDigitaal.

Digitale evangelisatie
GlobalRize ondersteunt gemeenten met KerkDigitaal bij digitale evangelisatie. GlobalRize biedt online Bijbelcursussen aan, traint gemeenten in het inzetten van sociale media en ondersteunen bij het chatten met websitebezoekers. Zo blijven kerken ook onder moeilijke omstandigheden het evangelie verkondigen.

Toerusting van gemeenten
Zendingsorganisatie GlobalRize heeft ruime ervaring met het organiseren van online toerustingscursussen. Kerken mogen ook de toerusting van hun gemeenteleden vormgeven op het veelzijdige platform Learnnn, van GlobalRize, met cursussen als Verantwoord geloven, Onze Vader, Bijbellezen in Context, Job en het lijden, Basisbegrippen, Romeinen en De Bijbel door-cursussen met video’s.

Kerken kiezen zo’n cursus als voorbereiding op of verwerking van een huiskring, een cursusavond of toerustingsbijeenkomst. Cursisten praten daarna door tijdens een persoonlijke of digitale bijeenkomst van de kerk.

Voor verdere informatie:

Projectleider KerkDigitaal
Arjan Vaders • arjan.vaders@globalrize.nl
Coördinator KerkDigitaal
Henry Perfors • henry.perfors@globalrize.nl

digitaal bestand

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment