orgelconc

ELBURG – De orgelcommissie van de Grote of Sint Nicolaaskerk te Elburg is er trots op dat het haar is gelukt, ondanks de coronacrisis, toch zomerconcerten te organiseren in Elburg. De concerten zullen worden gehouden in de maanden juli en augustus. ‘Het laten doorgaan van deze concerten was dit jaar niet vanzelfsprekend. Hoewel de afspraken met de organisten wel waren gemaakt, gooide de coronacrisis roet in het eten. Zo is het jaarlijkse Koningsdagconcert op 27 april met Wilbert Magré niet doorgegaan. We zijn we blij dat de overige concerten, in een jaar waarin van alles werd afgezegd, toch door kunnen gaan,’ aldus de orgelcommissie.

In herinnering
De concerten zullen gehouden worden in herinnering aan de op 10 november 2019 op 57-jarige leeftijd overleden hoofdorganist van de Grote Kerk, Wim Magré.

Aanpassingen
‘We hebben wel een aantal aanpassingen moeten nemen. Uiteraard willen wij ook voldoen aan de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat we maximaal 80 bezoekers per concert zullen toelaten. Bovendien is de toegang alleen voor personen die hebben gereserveerd. De kosten van dit concert, € 7,00 per persoon (kinderen t/m 15 jaar gratis), moeten contant en gepast worden afgerekend aan de ingang van de kerk. Bovendien zullen leden van de commissie erop toezien dat de 1,5 meter zal worden gehanteerd. Dat betekent dat de hostess in de kerk u een plaats zullen aanwijzen. Aanwijzingen van de hostess en de koster/beheerder van de kerk zullen te allen tijde moeten worden opgevolgd.'v

Boeiend programma
Ondanks deze aanpassingen beloofd het een boeiende serie te worden. De serie wordt geopend op 1 juli door Martin Mans en afgesloten op 26 augustus door één van de organisten van de Grote Kerk: Jurjan Lipke. Op 29 juli zal Wilbert Magré een soloconcert verzorgen en op 5 augustus Jan Willem Jonkman, beiden ook organisten van de Grote Kerk. Daarnaast zullen Gerard de Wit (Zwijndrecht), Laurens de Man (Utrecht) Jaap de Kok (IJsselmuiden/Wilsum) en Gert van Hoef (Barneveld) spelen. Pieter Heijkoop (Yerseke) kan wegens omstandigheden dit jaar geen concert verzorgen, alsook Sander van Marion (Scheveningen). Tijdens de concerten zullen deze organisten ook bladmuziek en cd’s verkopen.

Bijzonder
De deelnemende organisten is gevraagd of ze, naast het hoofdorgel (Quellhorst, 1825), ook willen spelen op het koororgel (Hendriksen & Reitsema, 1974) en de concertvleugel (uit de nalatenschap van wijlen Wim Magré).

Livestream
De concerten zullen dit jaar ook worden gestreamd via www. hervormdelburg.nl onder het kopje Kerklive.

Reserveren via orgelconcertelburg@yahoo.com (tot een uur voor aanvang concert) of 06-31170742. Toegang 7 euro voor volwassenen & kinderen t/m 15 jaar gratis (betalen met gepast contant geld).

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment