BOVENKERK3

KAMPEN - Waar veel concerten dit jaar niet doorgaan of slechts via YouTube worden uitgezonden gaan de orgelconcerten op de donderdagavond in de Bovenkerk dit jaar gewoon door. De Stichting Kerkmuziek Hervormde Gemeente Kampen heeft de nodige maatregelen genomen om orgelliefhebbers toch een veilige plek te kunnen bieden om zelf aanwezig te zijn bij concerten en niet slechts digitaal.

Zoals bij alle culturele evenementen zijn  er een aantal restricties. Er kunnen maximaal 100 bezoekers toegelaten worden en men moet vooraf reserveren en betalen. Dit kan tot 18:00 uur op de dag van het concert. In de kerk krijgt men een plaats aangewezen zodat iedereen voldoende afstand kan houden. Verdere details en hoe men kan reserveren is te lezen op www.debovenkerk.nl/orgelconcerten.

Ondanks dat door deze maatregelen het bezoeken van een concert misschien als lastig kan worden ervaren is de stichting er van overtuigd dat het voorziet in een grote behoefte niet alleen omdat er al zo lang geen concerten meer waren maar ook omdat bepaalde kerken dit jaar helemaal niet open gaan voor concerten. De Kamper Bovenkerk heeft veel te bieden op orgelgebied. Naast het fraaie koororgel komen liefhebbers in grote getale op het beroemde en historische Hinszorgel uit 1743 af. Van 2 juli t/m 27 augustus zijn er verschillende organisten op donderdagavond vanaf 20:00 uur te beluisteren. Op de website www.debovenkerk.nl vindt u de details en programma’s. Speciale aandacht is er dit jaar op 2 juli voor het 25 jarig jubileum van Ab Weegenaar aan de Bovenkerk. Bijzonder is het verzoekprogramma wat Jos van der Kooy zal verzorgen op 23 juli. U kunt een orgelwerk aanvragen. Van harte aanbevolen. Ook zijn er o.a. een tweetal Bach concerten. Er is veel afwisseling in concertgevers en te spelen orgelmuziek. U bent van harte welkom in de Bovenkerk maar wel eerst reserveren.

2 juli Ab Weegenaar (Jubileumconcert 25 jaar organist Bovenkerk)

9 juli Arjen Leistra

16 juli Sietze de Vries

23 juli Jos van der Kooy (Verzoekprogramma)

30 juli Reitze Smits (Bachprogramma)

6 augustus Evan Bogerd

13 augustus Matthias Havinga

20 augustus Petra Veenswijk

27 augustus Wolfgang Zerer (Bachprogramma)

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment