alpha cursus

OLDEBROEK - Normaal gesproken zou in september gestart worden met een Alpha-cursus. Een Alpha-cursus is een soort basiscursus over het christelijke geloof: Er komen vragen aan bod als: Wat geloven we nu eigenlijk? Wie is Jezus? Hoe werkt de Heilige Geest? Maar ook: Wat is het verschil tussen religie en relatie? Hoe krijg ik een persoonlijke relatie met God als mijn Vader in de hemel?   

Eén keer per week komt men bij elkaar om samen te eten, naar een lezing te luisteren en om daarna na te praten in kleine groepjes. En dat gedurende elf weken. Door de jaren heen is de Alpha-cursus altijd heel positief gewaardeerd door de deelnemers.

 De organisatie vindt het nu nog moeilijk in te schatten hoe de situatie in september is met betrekking tot het coronavirus. Gedacht wordt aan een meer kleinschalige cursus of de cursus te geven in een grotere locatie. Ook heeft Alpha Nederland een online-cursus gelanceerd.

Kortom, er is nog veel onzeker. Daarom is nog niet vastgesteld op welke dag in de week de cursus gegeven  gaat worden en ook is er nog geen concrete startdatum. Wel zou de organisatie  graag willen weten wie er interesse hebben en roept daarom iedereen met interesse op om zich al te melden. Dan kijkt men tegen die tijd wat er mogelijk is.

Contact opnemen kan via: alphaoldebroek@outlook.com

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment