taize

WEZEP -  Voor veel mensen, vooral jongeren, is het bourgondische plaatsje Taizé een heel bijzondere plek. Duizenden bezoeken daar de Oecumenische Kloostergemeenschap om de stijlvolle vieringen mee te maken en zich te bezinnen op wie ze zijn en wat God voor hen betekend. Nu heb je kans om een Taizé viering dicht bij huis mee te maken..... Op 29 maart a.s. zal in de Protestantse Kruiskerk in Wezep een viering in de sfeer van Taizé gehouden worden. Deze viering zal de kenmerken dragen van de vieringen zoals men deze in Taizé gewend is. In deze vieringen staan het zingen van Taizé liederen centraal. Deze liederen hebben een herhalend karakter. Zingen is één van de belangrijkste vormen van gebed, één van de belangrijkste uitdrukkingen van het zoeken naar God. Door de herhaling krijgen de woorden een meditatief karakter. Ook is er een langere stilte, om bijvoorbeeld, teksten te kunnen overdenken.

Voor wie al eens in Taizé geweest is of een Taizé viering heeft meegemaakt zal het een vertrouwd beeld zijn. Voor wie (nog) niet in aanraking is geweest met deze vorm van “kerkdienst” zal merken dat het een andere manier van Geloofsbeleving is. Geïnteresseerd of nieuwsgierig? U, jij bent van harte welkom om dit met ons mee te vieren.

Wanneer: 29 maart 2020

Tijdstip: 19.00u

Waar: Protestantse Kruiskerk Wezep Kerkweg 6 8091GA Wezep

Voor jongeren die Taizé ten volle willen beleven en tussen de16 en 24 jaar zijn, kunnen zich ook opgeven voor de groepsreis die gepland staat van 26 april tot 3 mei 2020 (Mei-vakantie)

Wanneer je hierin geïnteresseerd bent kun je contact opnemen via diaken@kruiskerk-wezep.nl


Heeft u, heb jij vragen over de dienst of de groepsreis?  Neem contact op via diaken@kruiskerk-wezep.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment