annemarie

ELBURG - Annemarie van Heijningen-Steenbergen komt woensdag 12 februari naar de Oosterkerk. Er is dan een gezellige avond voor vrouwen en mannen. Veel mensen zullen haar kennen van haar colums in de Visie (al sinds 2009!) en van haar spreekbeurten. Maar Annemarie heeft ook een hele rij boeken op haar naam staan. Door de luchtige schrijfstijl is het een plezier om deze te lezen. Misschien is het bekendste boek wel Refomeisje. Dit boek deed veel stof opwaaien. Annemarie groeide op binnen de Gereformeerde Gemeenten. In het boek Refomeisje beschrijft ze hoe ze met geloofsvragen kwam te zitten en hoe ze, zonder lelijk af te geven op kerk waarbij ze hoorde, naar de Hervormde kerk, nu PKN, toegroeide. Er zijn overeenkomsten met de zoektocht van Franca Treur (Dorsvloer met confetti), maar Annemarie behoudt het geloof in tegenstelling tot Franca.

 Het boek Ik kan het niet loslaten gaat over perfectionisme, piekeren en slapeloze nachten. Andere boeken van haar hand zijn oa. Getrouwd zijn is de hemel niet, Voor jou wil ik de allerliefste mama zijn, Voor U wil ik de allerbeste dochter zijn en het geheim van de Hoogste. Het boek Dingetjes voor dertigers komt binnenkort uit.

Annemarie heeft Sociaal Pedagogisch Werk gestudeerd. Ze is getrouwd met Michel en samen hebben ze 3 kinderen. Ze wonen in een mooie oude pastorie in Dorkwerd, net boven de stad Groningen
Annemarie heeft een uitgesproken mening over veel belangrijke zaken. Eerlijk, openhartig en met veel humor vertelt en schrijft ze over wat haar bezighoudt. Maar achter de grappen en grollen zit levensernst. Daarom zijn het geen oppervlakkige stukjes die ze schrijft en waarover ze vertelt.

Oosterkerk, Klaverplein 2, Elburg
aanvang 20.00 uur/ inloop 19.30
entrée € 5,00
opgave: w.tenhove@hotmail.com (of bij tafel in Oosterkerk)
info : 06-3946 1407
 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment