p1040917rouw

WEZEP - Het bijzondere van het  mens-zijn is dat we in relatie, in verbondenheid, met elkaar leven. Als mens krijg je juist in die relaties betekenis. En wat doet het een pijn wanneer zo’n relatie verbroken wordt.  Dagelijks overlijden er mensen. Soms na periode van ziek-zijn, soms ook heel onverwachts. En met dat overlijden wordt de verbondenheid met mensen verbroken. Dat wordt het meest gevoeld door mensen die een hechte relatie hadden met de overledene zoals een partner, een kind, een ouder, een broer of zus. Er is iets onherstelbaar kapot gegaan. Er is een rauwe kant aan je leven gekomen. Dat doet pijn, dat geeft verdriet. Wat kan het dan helpen dat verdriet en die pijn te delen. Te delen met mensen die met een soortgelijk verlies te maken hebben.

Vanuit hun deskundigheid en christelijke levensovertuiging, raakten Jan van Raalte en Albertine Uitslag hierover met elkaar in gesprek. En zo kwam het toenemende verlangen bij hen om iets voor iedereen in Wezep en omgeving die met deze rauwe kant van het leven te maken heeft, te betekenen. Dit verlangen hebben zij uitgewerkt tot het organiseren van een  6-tal ontmoetingen in de Huiskamer voor mensen die met anderen hun verdriet en pijn door het overlijden van een geliefde (kort of wat langer geleden) willen delen. Met elkaar ervaringen uitwisselen, er over en weer voor elkaar zijn. Elke ontmoeting staat in het teken van een bepaald thema. Je kunt hierbij denken aan de volgende thema’s:

  • Hoe ga ik om met moeilijke dagen
  • Hoe ga ik om met reacties uit de omgeving
  • Loslaten en vasthouden
  • Weerbaarheid
  • Waar zijn onze doden
  • Emoties

In overleg met de groep worden de thema’s vastgesteld. Wanneer vanuit de groep behoefte is aan een ander thema kan dat ook. Een groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers. Bij meer deelnemers wordt een nieuwe groep gevormd. De ontmoetingen zijn op woensdagochtend in de Huiskamer aan het Meidoornplein van 10-12.00 uur en wel op de volgende data 16/10, 30/10, 6/11, 13/11, 20/11 en 27/11. Op 15 januari is er nog een terugkomochtend.

Spreekt deze vorm van ontmoeten en delen u aan en wilt u meedoen aarzel dan niet (voor 10 oktober) contact op te nemen met Albertine Uitslag; tel. 06-13545535 of mail albertineuitslag@live.nl . En uiteraard mag u ook contact zoeken wanneer er nog vragen of suggesties zijn.  U kunt hen ook op zaterdag  5 oktober in de Huiskamer treffen. Zij zijn daar ook aanwezig wanneer dan door het Pastoraal Platform in het kader van de week tegen eenzaamheid een activiteit wordt georganiseerd.  

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment