WEZEP - De Bijbel als kookboek? Daarover meer op 4 november om 18.00 uur in het Agnietencollege in Wezep. In de Bijbel is heel veel receptuur te vinden over en voor het leven. Er wordt gegeten en gedronken in het Goede Boek, zegt Wilmink. Het is jammer dat de religieuze maaltijden in de christelijke traditie niet meer zo vaak voorkomen. Daar wordt tijdens deze avonden verandering in gebracht!

Opgeven via predikant@kruiskerk-wezep.nl Andere data zijn 3 februari, 1 april (brood bakken door kinderen) en 21 april 2015.

Een kenmerk van een religieuze maaltijd met de symboliek die daarin schuilt, is dat hij verbindend werkt. God, mens, de ander en alles wat groeit en bloeit wordt verbonden: de schepping.

Aan de hand van drie thema's gaan we voorbereiden, boodschappen doen, samen koken en eten.
- In de tent van Abraham
- Aan tafel bij Prediker
- De prille gemeente in Rome

In de Bijbel is het Koninkrijk van God ondenkbaar zonder de gemeenschappelijke maaltijd. Wie doet er mee? De kosten van de te gebruiken ingrediënten zullen door deelnemers worden gedragen. Ook wil men kijken wat er in onze eigen tuinen groeit. De deelnemers van de afgelopen seizoenen waren enthousiast, maar de kookgroep staat aan alle kanten open voor nieuwe deelnemers.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment