oprichters

WEZEP - In 1994 hebben Harm en Rikie Wolf het initiatief genomen om een gospelkoor te starten voor mensen vanaf 35 jaar, want, zo redeneerden ze, er zijn alleen maar jongerenkoren in deze omgeving die gospel zingen.  Wim Rouw uit Wezep werd benaderd om dirigent te worden. Er werd een stukje in de krant geplaatst en Harm hoopte op 20 á 25 belangstellenden. Er kwamen de eerste avond echter meer dan 50 personen.  Op 12 september 1994 is “El Shaddai” als vereniging ingeschreven.

Er werd in het begin veel Nederlandstalig gezongen en uit de Opwekkingsbundel; aangevuld met enkele Engelstalige gospels. Later is er veel meer Engelstalig repertoire bijgekomen. In november 1997 is er een CD opgenomen samen met twee andere koren van Wim Rouw. In februari 2002 is Wim Rouw gestopt en later kwamen Bert Bakker, Jan Koopman en Wichert-Jan Koopman als dirigenten. Op 16 april 2007 kwam Wim Rouw  terug en dat was goed, het voelde als vanouds, de cirkel was rond.

Op dit moment heeft El Shaddai ongeveer 60 leden van alle leeftijden. Een nieuwe lichting heeft zich aangemeld en ook nieuwe gospels worden ingestudeerd.

Op zaterdag 12 oktober zal er een 25 jarig jubileumconcert plaatsvinden. Voor dit concert is de organisatie nog op zoek naar de (allereerste) leden waarvan men het e-mail adres niet weet. Deze oud- leden wodrt gevraagd zich melden bij: gospelkoorelshaddai@gmail.com of bij Jan Bredewout 06 107 15 390

Op de foto de oprichters van destijds vlnr: Harm Wolf, Wim Rouw en Roel Baarslag, onder Rikie Wolf en Elly Baarslag. 

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment