ZENDINGSMARKT

“Van Advocaat tot Zorg”

DOORNSPIJK -   Op 8 juni wordt de zendingsmarkt in Doornspijk gehouden. Deze markt won jarenlang lokaal aan bekendheid. Het doel van vorig jaar heeft voor internationale bekendheid gezorgd. GlobalRize, zending via internet, kent immers geen grenzen. Die organisatie van oud-burgemeester van Elburg Frans de Lange mocht vorig jaar het mooie bedrag van € 6.777 in ontvangst nemen. Frans was toen niet alleen verrast door de hoogte van het bedrag: “Persoonlijk was ik erg onder de indruk van de professionele organisatie en de inzet van alle betrokkenen. Het zorgde voor een goede sfeer en er was alle gelegenheid voor hartelijke ontmoetingen over kerkmuren heen.”

Dit jaar is de opbrengst voor zending in Bosnië. In dat land zijn kleine protestante gemeenten, met in totaal ca. 800 leden. Deze gemeenten hebben gevraagd om hulp. Zendingsechtpaar Adré en Marja Lichtendonk en zendelinge Heleen van der Sluijs gaan die bieden. Heleen, geboren en getogen in Elburg, ziet er naar uit om aan de slag te gaan. “Soms vraag ik me af ‘Waarom doe ik dit eigenlijk?’. Het antwoord op die vraag is: ‘Ik wil Jezus volgen op de plaats waar hij me roept’. Ik ga medio juni naar Sarajevo en weet nog niet wat me daar te wachten staat of waar ik ga wonen. Maar ik ben overtuigd van de leiding van God. Hij zal mij de weg wijzen.”

De zendingsmarktcommissie is er ook dit jaar in geslaagd om een divers aanbod samen te stellen. Brocante, tuinkachels, hamburgers, boeken, computerapparatuur en nog enkele tientallen andere soorten producten en diensten staan er naast elkaar. “Uitgangspunt is dat iedereen op onze markt iets vindt dat hij interessant vindt”, vertelt Dirk Bok. “Of lekker natuurlijk...!”. Hij is sinds enkele jaren commissielid, samen met zijn vrouw. “We woekeren met de beschikbare ruimte om de Hervormde Kerk in Doornspijk. We willen veel, maar vooral diverse producten en diensten aanbieden. Mensen moeten met plezier terugkijken op hun bezoek, maar vooral vooruitkijken naar de volgende keer.”

Tekeningen van Doornspijk en Hoge Enk voorbeeld

Een primeur dit jaar op de markt is een getekende plattegrond van Doornspijk (met of zonder de Hoge Enk). In dezelfde vorm als die van Parijs, Barcelona, Amsterdam en Elburg. Dirk is zelf geen geboren Doornspijker, maar voelt zich er inmiddels goed thuis: “Wij hebben ons exemplaar al besteld. We verwachten dat veel mensen het leuk vinden om zoiets aan de muur te hebben.”

Er is verder een fietstocht georganiseerd van ca. 30 km., er is een pedicure op de markt en bezoekers kunnen zelf glas graveren. Ook aan activiteiten voor kinderen is gedacht: een kleedjesmarkt en om 13:00 een sponsorloop. Natuurlijk is een springkussen voor de kleintjes aanwezig en zijn er leuke spelletjes te doen.

De markt wordt gehouden op 8 juni vanaf 10:00 en wordt om 14:00 afgesloten met een veiling van veelal nieuwe, gesponsorde producten.

Locatie: rondom de Hervormde Kerk, Zuiderzeestraatweg-west 104, 8085 AJ Doornspijk. Meer informatie op www.zendingsmarktdoornspijk.nl, (waar ook de getekende plattegronden besteld kunnen worden).

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment