Voedselactie1

WEZEP - Dit jaar organiseert Dorcas voor de negentiende keer de Dorcas Voedselactie: een actieweek waarin duizenden mensen zich vrijwillig inzetten voor voedsel en voedselzekerheid voor de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. Dit jaar is een gedeelte van het ingezamelde voedsel bestemd voor Syrische vluchtelingen.  De Dorcas Voedselactie vindt plaats rondom de Dankdag voor gewas en arbeid. Dorcas ziet Dankdag als een uitgelezen moment om stil te staan bij onze niet vanzelfsprekende welvaart en om onze dankbaarheid te tonen door om te zien naar de allerarmsten in de wereld.

Het thema van de Dorcas Voedselactie is ‘Doe een boodschapje extra!’. De tijdens de actieweek ingezamelde middelen komen terecht in voedselpakketten, voedsel voor nu, of worden geïnvesteerd in voedselzekerheidsprojecten, voedsel voor later. Dorcas helpt de allerarmsten hiermee op weg naar zelfredzaamheid en zorgzaamheid. Zij kunnen een opleiding volgen, begeleiding krijgen op de arbeidsmarkt en een beroep doen op microkrediet om zaaigoed, vee of gereedschap mee te kopen. Zo verdienen zij brood op de plank voor zichzelf en voor anderen. Dorcas heeft ook aandacht voor mensen die door ziekte, ouderdom, beperkingen of rampen niet voor zichzelf kunnen zorgen. Zij ontvangen maaltijden, zaaigoed of een kip, geit of koe. Zo zorgt Dorcas voor voedsel voor nu en voor later.

In Wezep, Elburg, 't Harde en Nunspeet wordt opdonderdag 6, vrijdag 7 en zaterdag 8 november de Dorcas Voedselactie gehouden op de volgende locatie(s):Jumbo, Plus en Boni. Vrijwilligers delen er voedsellijstjes uit aan het winkelend publiek. Op deze lijstjes staan producten die samen een voedselpakket vormen. Mensen doen een boodschapje extra en geven deze af aan de vrijwilligers voor verwerking in een voedselpakket

Meer informatie: www.dorcasvoedselactie.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment