Kampen190511A

KAMPEN – Op zaterdag 11 mei 2019 geven alle koren van dirigent Minne Veldman een gezamenlijk concert in de Bovenkerk te Kampen. Er wordt opgetreden met een groot mannenkoor, een groot gemengd koor, een projectkoor en een kinderkoor. Organist Bastiaan Stolk en pianist Johan Bredewout verzorgen de begeleiding. Ook staat er veel samenzang op het programma.

Minne Veldman viert dit jaar zijn zilveren organistenjubileum en wil met dit concert ook alle 7 koren die hij dirigeert in de feestvreugde betrekken. Zijn beide mannenkoren, het Gereformeerd Drachtster Mannenkoor en het Gereformeerd Mannenkoor ’t Vechtdal uit Hardenberg, vormen samen een groot mannenkoor, zoals ze ook samen te horen en te zien waren in het EO-televisieprogramma Nederland Zingt.

Het groot samengesteld gemengd koor wordt gevormd door de koren Shalom (IJsselmuiden), Zingt voor Hem (Ommen), De Lofstem (Rouveen) en Projectkoor Urk. Het projectkoor zal ook zelfstandig van zich laten horen. Ook Kinderkoor De Blijde Stem uit Urk is van de partij. Zo’n 22 jaar geleden was dit het eerste koor waarvan Minne Veldman dirigent werd en dat is hij nog altijd met veel plezier.

Het belooft dus een heel afwisselend concert te worden met verschillende soorten koorzang en ook veel samenzang. En dat laatste is altijd een belevenis in de Bovenkerk, begeleid met het machtige Hinsz-orgel.

Het concert begint om 20.00 uur. De kerkdeuren gaan open om 19.30 uur. Er is kaartverkoop aan de kerk voor €15,00 per persoon. T/m 15 jaar geldt gratis toegang. In de voorverkoop kosten kaarten slechts €10,00, verkrijgbaar via de koorleden en in de webwinkel op www.minneveldman.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment