bijbel 1

OLDEROEK - Op 30 dinsdag april hoopt ds. B. Gijsbertsen in ’t Open Huis in Oldebroek een lezing te geven met het thema: Geloven met een Hebreeuws ijkpunt. De hele Bijbel is door Joden geschreven. Het is een boodschap die vanuit Israël de wereld over gaat. Jezus heeft als Jood geleefd. Toch is er in de traditionele christelijke dogmatiek en exegese geen eigen plaats voor Israël. Ook in de christelijke geloofsbelijdenis komt Israël niet voor.

Wat gebeurt er als je recht wilt doen aan het feit dat de Bijbel van Joodse origine is? Wat betekenen de woorden in hun Hebreeuwse context? Wat betekent het dat Jezus een besneden Jood was? Hoe leggen rabbijnen de Bijbel eigenlijk uit?

Een avond op zoek naar de eigen plaats van Israël in de theologie. En wat betekent het voor ons geloof als we een ‘Hebreeuws ijkpunt’ voor de Bijbelwoorden zoeken?

Ds. Bart Gijsbertsen (1951) is emeritus-predikant te Kampen. Hij is auteur van diverse boeken op het terrein van de verhouding van Kerk en Israël. Gedurende lange tijd was hij ook lid van de landelijke Kerk-en-Israël-organen in de Hervormde en later Protestantse Kerk.

De avond begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Plaats: ’t Open Huis, Kerkstraat 8 te Oldebroek.

Tijdens de avond zijn er o.a. boeken van ds. Gijsbertsen te koop.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment