180324 LVH137 211

Zaterdag 13 april – processie vanaf Nuborgh College Oostenlicht Elburg, Veluwse Passion in het gebouw van Luctor et Emergo Oldebroek


OLDEBROEK - Op zaterdag 13 april is het zover: De Veluwse Passion verbindt weer Oldebroek, Elburg en ’t Harde. Het eeuwenoude lijdensverhaal van Jezus Christus wordt in een eigentijds muzikaal jasje verteld. Het is al eeuwen een verhaal dat tot de verbeelding spreekt van velen: Een verhaal over naastenliefde, verraad, verdriet, het loslaten van iemand en het onvoorwaardelijke geloof in de mens en God.


Actueel thema
Commissielid Jeanet van Dam vertelt: “Het thema van dit jaar is ‘De keuzes die je maakt’. Jezus zelf en de mensen rondom hem moesten keuzes maken, keuzes met verstrekkende gevolgen. Maar geldt dat niet voor ons allemaal? Iedereen staat dagelijks voor keuzes, groot of klein. Wat brengt jou tot je keuzes? Sta je nog altijd achter je keuzes? Of had je wellicht geen keuze? Een aantal spannende vragen die we graag willen voorleggen aan de bezoekers.”

Ze vervolgt: “Het is nog steeds een actueel thema dat uitnodigt om hierover met elkaar in gesprek te gaan. De Veluwse Passion is een laagdrempelig evenement waarvan we hopen dat het mensen inspireert en tot nadenken stemt.”

 

Processie
Voorafgaand aan de Veluwse Passion start om 18:00 uur een bezinningstocht vanaf het Nuborgh College Oostenlicht in Elburg. Tijdens deze processie wordt stilte afgewisseld met muzikale momenten. De looproute voert over Oosterwolde naar het gebouw van Luctor et Emergo, Mheneweg Noord 1 te Oldebroek. Na afloop van de Veluwse Passion is er vervoer terug naar het Nuborgh College Oostenlicht.

Veluwse Passion
Om 20:00 uur start de Veluwse Passion in het gebouw van Luctor et Emergo Oldebroek. Verschillende acteurs, dansers en muzikanten nemen de bezoekers mee in het aloude paasverhaal. Zorgvuldig uitgekozen popnummers zorgen ervoor dat de avond toegankelijk is, maar ook stof tot nadenken geeft.

Interkerkelijke organisatie
De organisatie van de Veluwse Passion ligt in handen van een commissie waarin een groot aantal kerken vertegenwoordigd zijn: Protestantse Gemeente Ichthuskerk en Luctor et Emergo uit Elburg, Evangelische Gemeente de Fontein en de Protestantse Gemeente Maranatha kerk uit ‘t Harde, Luctor et Emergo , de Vrije Evangelische Gemeente en de Gereformeerde Kerk De Goede Herder Kerk uit Oldebroek.

 

Meer informatie
Meer informatie over de processie en de Veluwse Passion is te vinden op www.develuwsepassion.nl of per 06-23059361.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment