gk

DOORNSPIJK - Donderdag 11 april zal theatergroep HENS het stuk ‘Pontius Pilatus’ ten tonele brengen in de Gereformeerde Kerk in Doornspijk. Pontius Pilatus is de geschiedenis ingegaan als de ordebewaker van Judea en de man die Jezus veroordeeld heeft. Als blijkt dat het lichaam van Jezus is verdwenen uit het graf, vermoedt Pilatus dat dit onrust zal veroorzaken onder het volk. Hij bijt zich vast in het opsporingswerk en onderwerpt de feiten aan een nauwkeurig onderzoek. Wat is waar? We zien hoe de vraag naar waarheid Pilatus voortdurend kwelt, hoe het hem en zijn vrouw Claudia uit elkaar drijft en hoe hij langzaam de grip verliest op de werkelijkheid.

Pontius Pilatus is geïnspireerd door de roman Het evangelie volgens Pilatus van de Franse auteur Eric-Emanuel Schmitt. Theater HENS maakt voorstellingen waarbij bekende historische Bijbelverhalen een geheel nieuw gezicht krijgen en verassend dichtbij worden gebracht. Indringende teksten en een vlotte wisselingin humor, scherpte en ontroering worden onderstreept door verassende muziek.

Gereformeerde Kerk Doornspijk, Zuiderzeestraatweg West 84, 19.30 uur; kaarten à € 12,00 (jongeren € 8,00) zijn te koop via www.theatergroephens.nl

Voor meer informatie: hetty.swager@demeent.nu

Regie en tekstbewerking: Remy van Tilburg

Tekst: Hans van der Meiden

Spel: Hans van der Meiden en Sanne van Ommen

Muziek: Keesjan van der Maas

“Een voorstelling die op meerdere lagen aanspreekt” Nederlands Dagblad

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment