JA

DOORNSPIJK - De week van 25 tot en met 30 maart staat in het teken van de Week van de Psychiatrie. Op jaarbasis heeft ongeveer een vijfde van alle Nederlanders te maken met een psychische stoornis, zoals depressie, verslaving of een angststoornis. Jannine van der Pol, woonachtig in Doornspijk, is werkzaam als projectcoördinator media/audiovisueel bij IkzoekGod.nl en draagt met haar team bij om het thema Zichtbaar? in deze week uit te dragen op hun website en de Facebookpagina van IkzoekGod.nl.

Dat gebeurt door middel van een blog, filmpjes en Facebookposts. “Bij IkzoekGod.nl krijgen we via ons platform dagelijks te maken met mensen die leven met een psychische stoornis. Door in deze week te focussen op Zichtbaar? kunnen er open en eerlijke gesprekken ontstaan over een kwetsbaar thema.” aldus Jannine.

Ik-wil-dood.nl

Naast de hoofdwebsite IkzoekGod.nl maakt de online zendingsbeweging waar Jannine onderdeel van is, gebruik van ik-wil-dood.nl en ik-wil-euthanasie.nl, waar dagelijks reacties binnenkomen van mensen die in de knel zitten. “Ik-wil-dood.nl is onlangs vernieuwd en we werken op deze site  samen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie. Bezoekers kunnen snel en eenvoudig met een vrijwilliger van IkzoekGod.nl of 113 in gesprek gaan over het leed waar ze mee worstelen.”

Openheid

Zichtbaar? is een uitnodiging om in contact te gaan. “Stigmatisering en schaamte kunnen iemand belemmeren  te praten over een psychische stoornis, terwijl openheid juist nodig is om begrip te bevorderen, leed te beperken en waar mogelijk te voorkomen.”

Beweging

IkzoekGod.nl is een beweging binnen Stichting Agapè, die online zoekers helpt in hun zoektocht naar God. Websites en landingspagina’s bieden online zoekers laagdrempelige informatie aan over het christelijk geloof door middel van blogs, geloofsverhalen en online cursussen. Er is ook een Facebookpagina waar dagelijks inspirerende berichten op  geplaatst worden.

Agapè 

Agapè heeft als missie dat iedereen in Nederland de kans krijgt om Jezus op een persoonlijke manier te leren kennen. Dit doet Agapè door christenen te mobiliseren om niet-christenen te bereiken met Gods liefde. IkzoekGod.nl is een organisatieonderdeel van Agapè. Andere onderdelen van Agapè zijn de bewegingen Athletes in Action, Streetlink, StudentLife en de hulpverleningsorganisatie GAIN.

Contact opnemen kan via de website van IkzoekGod.nl. Wilt u meer weten over het werk van Jannine van der Pol, dan kunt u contact opnemen via j.vanderpol@ikzoekgod.nl of kijk eens op janninevanderpol.wordpress.com    

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment