helma

ELBURG -Op uitnodiging van de Vrienden van Museum Sjoel Elburg verzorgt Helma Coolman op donderdag 7 maart 2019 een Sjoellezing over ‘Het vergeten kamp’. ‘Het vergeten kamp’ gaat over de geschiedenis van een onbekend concentratiekamp in Warschau tijdens de Tweede Wereldoorlog en de gevolgen voor overlevenden en nabestaanden tot op de dag van vandaag. De lezing is gebaseerd op het boek ‘In het puin van getto’, dat Helma Coolman schreef samen met Pauline Broekema. Dit boek beschrijft het dagelijks leven in het concentratiekamp, dat na de vernietiging van het getto in 1943 werd opgericht. Hierin zijn ook portretten opgenomen van Nederlanders en prominente buitenlanders die daar gevangen hebben gezeten. De auteurs hebben meerdere nabestaanden kunnen inlichten over dit veelal onbekende deel van de geschiedenis van hun familielid, onder hen Marga Minco, schrijfster van ‘Het bittere kruid’, aan wie in december 2018 de P.C. Hooftprijs werd toegekend.

Helma Coolman is journalist en communicatiecoach. Zij publiceert regelmatig over de Tweede Wereldoorlog en de gevolgen ervan. In haar vrije tijd geeft zij rondleidingen in Berlijn met de nadruk op de geschiedenis van de Joodse gemeenschap en (de naweeën van) het nazisme.
Het boek ‘In het puin van het getto’ is tijdens de Sjoellezing verkrijgbaar en kost € 19,90.

Plaats:  Ichthuskerk, Vrijheidsstraat 1 te Elburg (Parkeren kerkplein Ichthuskerk of parkeerterrein Aldi).
Datum: Donderdag 7 maart 2019, aanvang 19.30 uur. De toegang is gratis. Vanwege de kosten wordt er na afloop een collecte gehouden.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment