sinas

OLDEBROEK - Zaterdag 2 maart 2019 zal de jaarlijkse sinaasappelactie van de Hervormde gemeente Oldebroek plaatsvinden, vanaf 9.00 uur kunt u de verkopers verwachten. De venters zullen huis aan huis langs komen in de kernen Oldebroek, Oosterwolde, Noordeinde, Kamperveen, 't Loo en omliggend buitengebied. De opbrengst is volledig voor de onderstaande doelen. Zoals elk jaar zal er een week voor de actie de sinaasappelkrant verschijnen. Hierin staat zoals altijd een leuke puzzel, waarbij u mooie prijzen kunt winnen.

De winteractie “Geloven in Delen’’ heeft drie bestemmingen: Stichting Gave, de Hoop ggz en Tot Heil des Volks.

Stichting Gave te Harderwijk is een interkerkelijke organisatie voor het werk onder vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. Gave verlangt ernaar dat de vluchteling die naar ons land komt, wordt gezien en geliefd. Gave maakt kerken en christenen bewust van de bijbelse roeping om ‘de vreemdeling’ gastvrij te ontvangen. De winteractie ondersteunt onder andere de door Gave georganiseerde zomerkampen.

 De Hoop ggz biedt hulp op verschillende locaties in Nederland. Je kunt hier terecht voor ambulante hulp. In Dordrecht biedt De Hoop klinische zorg en andere vormen van hulp inclusief verblijf. De Hoop helpt mensen op weg naar een nieuw leven. Iedereen kan in het leven tegen problemen aanlopen. Je voelt je belemmert door angst, boosheid of je voelt je somber. Wanneer er problemen zijn ontstaan en je hulp wilt, zoeken we passende hulp voor jouw situatie en willen je gedurende de behandeling hoop en perspectief bieden en daarmee uitzicht op een nieuw leven. De weg ernaar toe gaan we samen. De winteractie ondersteunt de huisvesting van patiënten.

Tot Heil des Volks (THDV) is één van de oudste (1855) christelijke organisaties in Nederland.  We laten ons leiden door de woorden van Jezus in de Bijbel: ‘Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de geringste van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.’  (Mattheüs 25 vers 40). Nederlanders behoren tot de rijkste en gelukkigste mensen ter wereld. Keerzijde: We zien op de Amsterdamse Wallen gedwongen prostitutie. We zien jongeren die kapotgaan door verslaving aan drugs, drank of gokken. We zien in Nederland 30.000 mensen die op straat leven. We zien kinderen die grotendeels op straat opgroeien door de gevolgen van armoede. We zien mensen die vastzitten in geld, een overvolle agenda, tradities en een destructief Gods- of zelfbeeld. We zien veel onvrijheid en gebondenheid. Onze missie: Zie Jezus, Leef vrij. Wij geloven dat ieder mens door God geschapen is om vrij te zijn. THDV biedt hulp en ondersteuning aan al deze mensen.  De winteractie ondersteunt het werk van THDV.

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment