global

OLDEBROEK - Wat ooit begon op een klein kamertje ergens in Thailand groeide in vijf jaren uit tot een volwassen zendingsorganisatie met een eigen aanpak en een enorme impact. Op 26 februari wordt het eerste lustrum gevierd met een bijbellees marathon.

Min of meer toevallig ontstond de visie van GlobalRize. Marten Visser, de missonair directeur van GlobalRize, plaatste in het begin dagelijks de kerntekst uit een bijbelgedeelte op Facebook. Mensen bekeken de boodschappen en gingen die vervolgens liken en delen. In korte tijd kregen veel mensen de berichten onder ogen. Sommigen reageerden en anderen stelden vragen over de inhoud van de boodschappen.

Dat is nog steeds de kern van de werkwijze van GlobalRize. Het Evangelie delen via het internet. Maar de methode is wel veel verfijnder geworden. Naast facebook worden ook Instagram en Twitter gebruikt. In 14 talen zijn er websites beschikbaar met artikelen waarin bijbelse antwoorden op levensvragen gegeven worden. Er is een gratis online bijbelcursus om mensen kennis te laten maken met de boodschap van de Bijbel.

Het werk heeft een grote vlucht genomen, zeker na de komst van Frans de Lange die van burgemeester operationeel directeur werd van GlobalRize. 

Het aantal (vrijwillige) medewerkers steeg naar 240. Vanuit het kleine kantoor in Oldebroek worden dagelijks meer dan een miljoen mensen bereikt met het Evangelie. In 2018 reageerden meer dan 50.000 mensen hierop door persoonlijke vragen te stellen aan het chatteam.

Op dinsdag 26 februari wordt een 24-uurs bijbellees marathon gehouden. Deze zal live uitgezonden worden via het internet. Op zaterdag 2 maart staat de GlobalRize dag geheel in het teken van het jubileum. 

Meer informatie is te vinden op https://www.globalrize.nl/jubileum

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment