passion

OLDEBROEK/ELBURG - Voor het zesde jaar op rij heeft de Veluwe haar eigen Passion. Dit jaar wordt het gebouw van geloofsgemeenschap Luctor te Oldebroek omgetoverd tot decor van het evenement dat op 13 april 2019 plaatsvindt.
  Na de vijfde editie van de Veluwse Passion, die met 500 bezoekers wederom drukbezocht was, staat iedereen weer in de startblokken voor het nieuwe thema: de keuzes die je maakt. Het doel van de organisatie is door de jaren heen niet veranderd. Leanne Rook, nu voor het vierde jaar betrokken bij de organisatie van het evenement, vertelt: ‘Met de Veluwse Passion kunnen we het paasverhaal op een laagdrempelige manier vertellen aan gelovigen en niet-gelovigen. Toegankelijkheid staat voor mij daarbij centraal. Daarnaast proberen we door gebruik te maken van de popnummers mensen (opnieuw) te laten nadenken over het passieverhaal.’


De jaarlijkse muzikale paasvertelling start met een processie. Tijdens deze processie zal de focus liggen op keuzes maken. De processie begint om 18:00 bij Nuborgh College Oostenlicht. Aansluitend aan de processie nemen verschillende acteurs en muzikanten de bezoekers mee in het aloude paasverhaal. Zorgvuldig uitgekozen liederen zorgen ervoor dat de avond toegankelijk is, maar ook stof tot nadenken geeft. Dit jaar staat dus keuzes maken centraal. Op basis waarvan maak jij je keuzes en sta je vrij in je keuzes? Is het zwart-wit of bestaat er ook een grijs gebied? Hoe draag je verantwoordelijkheid voor je eigen keuzes? En uiteindelijk denken we natuurlijk na over de keuze van Jezus om te sterven voor de zonden van de mensen.

Het evenement draait op vrijwilligers die we inzetten op verschillende gebieden: muzikale medewerking, acteren en ook achter de schermen en bij de techniek. Veel van de vrijwilligers zijn afkomstig uit de kerken die meewerken. En dat zijn er inmiddels heel wat. Zo werken dit jaar onder andere de Ichthuskerk, Luctor Elburg, de Fontein uit ‘t Harde, de VEG en Goede Herderkerk uit Oldebroek weer mee om alles op rolletjes te laten lopen. Draag je het evenement een warm hart toe en heb je zin om mee te doen? Schroom niet om je aan te melden via info@develuwsepassion.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment