yvette

Hoi ik ben Yvette en toen ik 6 jaar oud was kwam ik voor het eerst naar Nederland. Ik woonde in Berlijn in een kindertehuis en mocht bijna elke pasen voor twee weken en tijdens de zomervakantie naar Nederland. De mooiste gedachte aan die tijd heb is dat mijn gastouders werkelijk heel veel moeite gedaan hebben om er altijd voor mij te zijn. Ze hebben altijd geluisterd naar mij en als ik problemen had, hebben ze geprobeerd om ze voor me op te lossen. Ik heb in Nederland geleerd hoe het in een familie toegaat en heb er veel andere dingen geleerd. Zoals fietsen, zwemmen, skiën en snowboarden en nog veel meer. Ze hebben me altijd gesteund en ik weet niet of ik nu zo geweest zou zijn als ik nu ben als ik hun niet gehad zou hebben.


Ik wilde niet meer naar Nederland toen ik in de puberteit kwam. Toen heb ik me eigenlijk gerealiseerd wat ik allemaal als kind al doorgemaakt had. Ik heb me van alles en iedereen afgesloten en niet meer met iemand over mijn problemen kunnen praten. Ik had me in de laatste vakantie bij mijn gastfamilie niet goed gedragen, ruzie gemaakt. Dit kwam omdat ik toen al heel onstabiel was. Daarna heb ik het contact verbroken. Ik heb zelfs verteld dat mijn gastvader me geslagen had, dat was natuurlijk helemaal niet waar maar ik heb het wel gezegd. Nadien heb ik therapie gekregen, ik was toen 13 jaar en heb geprobeerd om alle problemen op tafel te leggen en me ervoor te laten behandelen.
Ik werd weer een beetje de oude en besloot om contact te zoeken met mijn toenmalige gastfamilie. Ik was natuurlijk bang: ik had gelogen en wist niet of ze nog wel contact zouden willen. Ik heb hen zelf gebeld en we hebben samen heel lang via de telefoon gesproken. Ik heb hen heel erg gemist al die jaren en wilde hen heel graag weer zien en spreken. Ik ben Pasen 2018 weer voor het eerst een hele week naar mijn gastouders geweest. Ik wil het contact nu graag voortzetten. Ik ben blij dat ik als klein kind door hen in hun huis opgenomen werd en nu kan ik zeggen dat zij voor mij mijn plaatsvervangende ouders zijn geworden.

Groetjes Yvette

Bovenstaande brief is van de Berlijnse Yvette. Ze komt naar Nederland via Pax Kinderhulp. Wilt u in 2019 ook uw huis en hart openzetten met de paasreis van  13 t/m 26 april en of de zomerreis van 13 juli t/m 2 augustus? Kijkt u dan voor meer informatie op www.paxkinderhulp.nl of belt u naar actieleidster Janneke van Boven, tel 0525-621814.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment