dev

KAMPEN - Het jaarlijkse kerstconcert van het Chr. Kamper Mannenkoor DEV op tweede kerstdag, woensdag 26 december in de Bovenkerk te Kampen, mag zeker een begrip genoemd worden in muzikaal Nederland. Al in de vijftiger jaren van de vorige eeuw werden kerstconcerten georganiseerd o.l.v. toenmalig dirigent Jan Belder. Deze traditie werd doorgezet door zijn opvolger Klaas Jan Mulder. Er zijn tijden geweest waarin één concert niet voldoende was om de toestroom van bezoekers een plaats te kunnen bieden. Ook al is dat al tientallen jaren geleden, nog steeds maken de vele bezoekers vanuit het gehele land op kerstavond de gang naar de Bovenkerk, dit jaar voor de tiende keer o.l.v. Gerwin van der Plaats. 

Een oplettende lezer zou kunnen zeggen; “is er dan niets veranderd in al die jaren?”. Zeker wel! Al was het alleen al het gebruik van bijvoorbeeld schermen in de kerk met daarop beelden vanaf de speeltafel van het orgel of de dirigent. Ook het repertoire van DEV blijft zich steeds vernieuwen. Daarnaast is er tegenwoordig meer aandacht voor een sfeervolle aankleding van het kerkgebouw. Eén onderwerp wat in al die jaren onveranderd centraal is blijven staan is de boodschap van het kerstevangelie. Ook dit jaar is er hard gewerkt aan een uniek en verfrissend programma.

Bijzondere medewerking wordt verleend door het Kamper Kleinkoor ‘Musica Religiosa’ eveneens onder leiding van dirigent Gerwin van der Plaats aangevuld met het fraaie spel van panfluitist Leon Koppelman terwijl Harm Hoeve, naast de koor- en samenzangbegeleiding op het Hinsz-orgel, zal improviseren op een bekend kerstlied. Het kleinkoor, wat dit jaar het tienjarig jubileum viert, heeft regelmatig opgetreden voor groot en klein publiek, in binnen- en buitenland. Het koor staat bekend als een koor met een ‘zilveren klank’. De eenheid in stem en de muzikale overdracht is groot. Menig bezoeker verzucht na afloop van een concert, dat het zo mooi is en dat je wordt opgenomen in de klanken waarbij je de muzikale boodschap als een warme deken over je heen krijgt.

Het kerstconcert op tweede kerstdag begint om 20.00 uur. De deuren gaan open om 19.15 uur en vanaf 19.45 uur is er samenzang. Kaarten in de voorverkoop kosten € 12,50 Aan de kerk: €14,00 p.p. Kinderen t/m 15 jaar hebben gratis entree. De kerk is verwarmd en de verrichtingen bij het orgel alsook van de koorzang zijn te volgen via schermen in de kerk.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment