HATTEM - Is het oude testament een gruwelboek?  Daarover gaat het in de eerste winterlezing op 13 december a.s. in de CGK De Veste te Hattem. Professor Dr. J. Dekker is deze avond de gastspreker. Een paar jaar geleden trok de Vlaamse schrijver Dimitri Verhulst veel aandacht met zijn Bloedboek, een hervertelling van de eerste Bijbelboeken. Verhulst typeert de Bijbel als een handleiding voor genocide.

In een interview met het dagblad Trouw en tijdens een optreden bij Pauw vergeleek hij de Bijbel met 'mein Kampf' van Hitler en vroeg hij zich af waarom het laatste boek wel verboden is, maar het eerste gewoon op hotelkamers te vinden is. Een schokkende vergelijking. Maar de vraag of het verhaal van Israël niet het verhaal van een genocide is, houdt bijbellezers ook vandaag meer dan eens bezig. Sommige Bijbelverhalen, vooral uit het Oude Testament, slaan wij bij het lezen liever over. We schamen ons er bijna voor dat ze in de Bijbel staan. Wat moet je ermee? Genoeg reden om stil te staan bij de vraag of de Bijbel en het in bijzonder het Oude Testament inderdaad een gruwelboek is.


U bent van harte welkom om deze avond bij te wonen. De avond begint om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis. Er is een collecte voor het project Omzien naar.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment