DSC 0083persbericht

OLDEBROEK - Op 9 en 10 mei organiseerde het EBC op locatie De Eikenhorst in Oldebroek een WMO-fair en een SPRING-fair. Burgemeester Hoogendoorn van Oldebroek opende de gerenoveerde Eikenhorst op vrijdag om 15:00 uur door het planten van een boom. Hij verbond de groeikracht van de boom met de wens dat de hulp en begeleiding die geboden wordt op De Eikenhorst ook mag blijven groeien.

Het weer werkte niet echt mee, zo leek de conclusie in eerste instantie. Vanwege de felle buien werd op het laatste moment besloten de fair in de kas te houden. Eigenlijk was deze kas te klein, maar dit kwam de gesprekken tussen de standhouders van zorgkantoren, ketenpartners, gemeenteambtenaren en EBC mensen juist ten goede. In een informele sfeer werd veel informatie uitgewisseld en werden nieuwe contacten gelegd.

Tijdens de SPRING-fair op 10 mei regende het weer flink, dus ook deze activiteit werd verplaatst naar de kas en de werkschuur. Ook op deze dag mocht het EBC zich verheugen in een fors aantal mensen die afkwamen op de zelfgemaakte spullen, fruit, kaas, koffie en hapjes.

In de woonkamer van de gerenoveerde boerderij was op beide dagen een belevings-circuit opgesteld waar de bezoeker zelf kon meemaken hoe de wereld om je heen op je af komt als je autisme hebt.

Het EBC spreekt van een groot succes.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment