P1080190

OLDEBROEK - Eén van de uitdagingen waar zorgorganisaties mee te maken hebben is om goede en vertrouwde verbindingen te maken, met elkaar en met de locale en regionale overheid. Daarom organiseerde het EBC op vrijdag 9 mei van 13:00 tot 16:30 uur op locatie De Eikenhorst aan de Bovenstraatweg 64 in Oldebroek een WMO-fair. Voor het EBC was het tevens een mooie gelegenheid om de vernieuwde locatie De Eikenhorst te laten zien in een gastvrije setting. Burgemeester A. Hoogendoorn verrichtte de openingshandeling middels het planten van een boom.

Kijk HIER voor een fotoreportage van Frank van Hattem

 Op de WMO-fair konden gemeentebesturen, gemeenteraden, (beleids)ambtenaren en zorgaanbieders uit de zes Regio Noord Veluwe gemeentes elkaar in een ontspannen en creatieve setting ontmoeten. Voor de ketenpartners was er gelegenheid om zich te presenteren. Voor de 'gemeentes' was dit dé gelegenheid (opnieuw) kennis te maken met de lokale en regionale partners waar de zorg in de komende jaren samen mee vorm gegeven moet worden. Voor het EBC was het een mooie gelegenheid om de vernieuwde locatie De Eikenhorst te laten zien in een gastvrije setting.

Ook morgen, zaterdag 10 mei, is er genoeg te doen. Want dan zet EBC locatie De Eikenhorst van 10:00 uur tot 15:00 uur haar deuren wagenwijd open tijdens een gezellige SPRING-fair/ Open dag. Na een lange periode van renovatie is De Eikenhorst nu klaar en dat wordt gevierd. Op de fair kunt u terecht voor mooie moederdagcadeaus en perkplanten, u kunt deelnemen aan een fotoshoot of aan een dikke banden fietstocht voor het hele gezin. Voor de kinderen is er een springkussen. Doorlopen is er een presentatie over het EBC anno 2014.

Bij Evangelisch Begeleidingscentrum (EBC) de Eikenhorst wonen (jonge) volwassenen met psychosociale problematiek. Zij krijgen dagelijks begeleiding. Bewoners hebben hun eigen (slaap)kamer en trekken veel samen op. Het wonen en leven in een groep, en de dagbesteding in de werkprojecten vormen belangrijke uitgangspunten in de zorg die het EBC biedt. De andere cliënten komen voor re-integratie of dagbesteding naar het EBC of krijgen begeleiding thuis. Op de Eikenhorst wonen twee medewerkersgezinnen en 16 bewoners (hulpvragers). De bewoners leren hier om zelfstandig(er) te gaan wonen.

De boerderij is volledig gerenoveerd waardoor de nieuwe studio's voldoen aan de kwaliteitseisen van nu.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment