WEZEP - Deze maand start in de Kruiskerk te Wezep een nieuwe activiteit: "Luisteren in de stilte". Eens per maand, op één van de maandagavonden, komt men samen in de kerkzaal van de Kruiskerk. Bij binnenkomst krijgt u een papier aangereikt. Op het papier staat een bijbelgedeelte afgedrukt, aangevuld met een toelichting en vragen ter overdenking.

Na binnenkomst in de kerk, waar de Paaskaars brandt, neemt ieder ergens in de kerk plaats om gedurende ongeveer vijfentwintig minuten de teksten en vragen in stilte te lezen en te overdenken; deze teksten en vragen verschijnen elke maand op de website van de gemeenschap van Taizé. Na deze tijd van bezinning neemt men bij elkaar plaats voorin de kerk, rondom de Paaskaars, waar gelegenheid is aan elkaar te vertellen wat bij een ieder, luisterend naar de teksten, is opgekomen.

Dit 'luisteren in stilte' wordt afgesloten met een gebed en het zingen van een Taizélied.

De bijeenkomsten beginnen om 19.10 uur en duren tot 20 uur. Het is goed wanneer u een bijbel meeneemt. Aanmelden is niet nodig, maar (voor de eerste bijeenkomst) wel handig (bij predikant@kruiskerk-wezep.nl)

In 2014 komt men bij elkaar op maandagavond 25 augustus, 15 september, 6 oktober, 17 november en 8 december. Ieder is van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment