peter dijkstra

WEZEP - Peter Dijkstra is zondag 1 juli a.s. de spreker in de tweewekelijkse geloofsontmoeting in De Klinker. Hij gaat het hebben over het thema ‘Over volharding gesproken’. Wie Peter kent, zal begrijpen dat hij het daarbij zeker ook over de betekenis van bidden zal hebben. Hij heeft immers al heel wat gebedsactiviteiten in Wezep georganiseerd. Behalve voor zijn meditatie is er ook veel ruimte voor het zingen en de onderlinge ontmoeting.  

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

urk

ELBURG - De Urker Mans Formatie komt op 4 juli naar Elburg voor een concert in de Grote- of St. Nicolaaskerk. Aanvang 19.30 uur. Het repertoire bestaat uit liederen rondom het thema 'op reis'. Te denken valt aan geestelijke liederen zoals: 'Is uw paspoort getekend, Get on Board en Coming home.' Daarnaast zingen ze bekende klassieke werken, spirituals en populaire muziek. Het thema heeft ook betrekking op de reislust van de groep. Niet alleen binnen Nederland reizen ze van noord naar zuid maar ook in Canada waar zij dit jaar een tweede tournee gaan doen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

auto

OOSTERWOLDE - Op zaterdag 30 juni hebt u de kans om uw auto te laten wassen. Op deze dag staan diverse vrijwilligers voor u klaar om uw auto aan de buitenkant weer te doen glimmen. U kunt uw auto laten wassen tussen 9.30 uur en 14.00 uur aan de Koemkolkweg 2 in Oosterwolde . De kosten voor deze wasbeurt bedragen slechts € 7,50. Door sponsoring van diverse bedrijven komt deze opbrengst volledig ten goede aan weeskinderen in Kameroen. Vanuit de commissie “Kameroen” die uitgaat van de Vrije Oud Gereformeerde Gemeente in Oldebroek wordt dit werk ondersteund.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

laudatedeum

WEZEP - Op 26 juni 2018 is de laatste keer voor de vakantie dat het christelijk mannenkoor  Laudate Deum uit Wezep een optreden geeft. Dat zal om 19.00 uur zijn in  Zorgcentrum Mariposa op 't Harde.  Het is al de 26ste keer dat het mannenkoor op deze wijze het jaar afsluit.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Op weg naar Gods Toekomst2

WEZEP - Naar aanleiding van een eerder gehouden zangdienst ‘Op weg naar Gods toekomst’, wordt op zondag 1 juli 2018, in de Vredeskerk te Wezep, opnieuw een zangdienst rond dit thema gehouden. De voorganger in deze dienst is ds. W. Dekker uit Oosterwolde. Vanuit Romeinen 8 wil hij het 'Reikhalzend verlangen' be(s)preken. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het a capella koor ‘Nieuw Veluws Vocaal’ uit Amersfoort - Harderwijk, o.l.v. dirigent Maria den Hertog. Zij zal als mezzo-sopraan ook solo zingen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

flyer jeugddienst 24 juni 1

OLDEBROEK - Zondag 24 juni wordt er in de Goede Herderker Oldebroek een jeugddienst gehouden. De dienst zal om 9:30u beginnen en heeft als thema: 'verbinding met de wereld'.

Spreker is Frans de Lange, oud-burgermeester van Elburg en nu directeur van de zendingsorganisatie Globalrize. Het jeugdcombo zal muzikale medewerking verlenen. Iedereen is van harte welkom

Schrijf reactie (0 Reacties)

poster symfonie 1

KAMPEN/URK Op donderdag 28 juni 2018 zal er in de Ichthuskerk op Urk een Psalmensymfonie plaatsvinden. Dit wordt uitgevoerd door een symfonieorkest, orgel en het Hoornbeeck koor, samengesteld uit studenten van het Hoornbeeck College Kampen.

Het orkest bestaat voornamelijk uit beroepsmusici, die dit geheel kostenloos gaan uitvoeren. De organisatie verwacht dan ook een schitterende uitvoering, die zeker de moeite waard zal zijn om bij te wonen.

De toegang voor deze avond is vrij. Er zal gecollecteerd worden voor de Stichting Friedensstimme. De kerk is open om 18.30 uur en de Psalmensymfonie begint om 19.30 uur.

Het adres van de Ichthuskerk te Urk is: Richel 2

Schrijf reactie (0 Reacties)

gezinsdienst1

Samen vruchten dragen. Samen eten.

WEZEP - De gezinsdienstcommissie hoopt op zondag 8 juli, de laatste gezinsdienst van het seizoen 2017 - 2018 te organiseren. Zij zouden het als commissie heel mooi vinden om dan af te sluiten met een gezamenlijke maaltijd bij de Vredeskerk. Voor iedereen! Net als vorig jaar. Toen bleven er zo’n 100 gemeenteleden samen eten. Dat was fantastisch.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

mijn

KAMPERVEEN - MIJN102 is een christelijke beweging die diverse activiteiten organiseert voor mannen uit de regio IJsselmuiden/Kampen. Op vrijdag 15 juni is Willem Ouweneel uitgenodigd als spreker om een avond te houden over het thema eindtijd/Israël. De bijeenkomst begint met een gezamenlijke maaltijd. De toegang is vrij, wel is er een collecte om de onkosten te dekken en een gedeelte gaat naar een goed doel.

Je bent welkom vanaf 18.30 uur aan de Hogeweg 1 in Kamperveen. Aanmelden kan HIER

Schrijf reactie (0 Reacties)

34601383 1557672054358469 6710596322203795456 n

Schrijf reactie (0 Reacties)

Vruchtdragen

WEZEP - Op zondag 17 juni a.s. is Envoy Jurjen Sietsema de spreker in de tweewekelijkse geloofsontmoeting in De Klinker. Envoy betekent letterlijk ‘gezondene’ en wat dat is in het Leger des Heils zal hij hopelijk uitleggen. In ieder geval schrijft Sietsema veel artikelen in de Strijdkreet. Behalve voor de meditatie is er ook veel ruimte voor het zingen met begeleiding van Wim Rouw.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bed en breakfast veluwe 1 1

WEZEP - Bij Hoeve op Vollenhof wordt op zondag 17 juni een kampvuur en praisedienst gehouden. Voorganger is ds. Van Ark en de muzikale omlijsting wordt verzorgd door de praiseband UP. Er zullen een 60-tal zitplaatsen aanwezig zijn. Wilt u er zeker van zijn dat u kunt zitten, breng dan een stoel mee.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

pauluskerk wezep

WEZEP - Waarom moeilijk doen als het samen kan! Over dit thema gaat de familiedienst op zondag 10 juni in de Pauluskerk.WEZEP - Waarom moeilijk doen als het samen kan! Over dit thema gaat de familiedienst op zondag 10 juni in de Pauluskerk. Deze voor alle leeftijden bestemde, laagdrempelige dienst begint om 11.00 uur. Muzikale medewerking verlenen Claire Hooyer en Bert-Jan Westerink en ds. Arjan Oosterwijk zal voorgaan.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

NOORDEINDE - Tijdens de jaarlijkse palingrookwedstrijd op ’t Noordeinde op zaterdagmiddag 16 juni aanstaande is er een extra activiteit georganiseerd. De koster van het kleine kerkje op een terp op ’t Noordeinde opent  de kerk voor bezoekers.

De toegang is gratis en de kerk is open tussen 13.00 en 17.00 uur.

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 4226

WEZEP -Op zondag 3 juni 2018 vierde de Kruiskerk twee jubilea, nl. het 50-jarig jubileum van Doeke Post als organist van de Kruiskerk en het 50-jarig jubileum van het orgel van de Kruiskerk. De voorganger van de Kruiskerk, ds. Han Wilmink, preekte over het boek Job. Het was de eerste dienst van een reeks over het boek Job, waarin vragen over lijden, recht en onrecht op verschillende manieren aan de orde komen. Na de dienst stond Theo van Unen (voorzitter van het college van kerkrentmeesters) in een toespraak stil bij de 2 jubilea. Op 30 mei 1968 werd het orgel in gebruik genomen en sindsdien bespeelt Doeke Post ook het orgel van de Kruiskerk. Vele generaties Kruiskerkers hebben van zijn “begeisternde” muziek en begeleiding op het orgel kunnen genieten.

Foto's Alida Bosma

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Xing foto

HATTEMERBROEK - Op het plein van de Nassauschool in Hattemerbroek wordt zondag 3 juni om 17:00 uur een openluchtdienst georganiseerd. De dienst zal ingevuld worden door praiseband Xing. Xing, een praiseband uit regio Zwolle, bestaat uit een groep enthousiaste mensen die door muziek en zang op een aansprekende en laagdrempelige manier het evangelie van God uit willen dragen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bijbel 1

OLDEBROEK - Op zondag 10 juni hoopt de Interkerkelijke Evangelisatie Commissie Oldebroek een openluchtdienst te houden in het Oldebroekerbos (op het grasveld gelegen achter de Talter). Aanvang om 14.30 uur. Jan Willem den Besten zal komen spreken. Muziekvereniging Concordia zal het zingen begeleiden  Er is gratis koffie, thee en ranja met wat erbij. Een aantal stoelen voor mensen die slecht ter been zijn, zullen er zijn, maar als u verzekerd wilt zijn van een goede zit, neem dan gerust uw eigen (tuin)stoel mee!

Schrijf reactie (0 Reacties)

CD Magre 2 Femmy Fotografie 6

DOORNSPIJK –  Wim en Wilbert Magré, ook wel bekend als Magré & Magré, organiseren op vrijdag 8 juni in de Gereformeerde Kerk te Doornspijk een concert voor Kerk in actie. Tevens presenteert het Veluws Mannenensemble deze avond hun nieuwe CD. De avond begint om 20.00 uur.

Het Veluws Mannenensemble bestaat uit 18 ervaren zangers o.l.v. Wim Magré en zingt onder andere bekende Psalmen en geestelijke liederen. De leden van Vocalgroup Undique komen uit het hele land en zijn speciaal voor dit koor uitgekozen door Wilbert Magré.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

geref.kerk 090

OLDEBROEK - Op zaterdag 2 juni houdt de Goede Herderkerk de jaarlijkse boeldag. Deze dag wordt gehouden bij  de kerk aan de Van Asch van Wijcklaan en zal om 10.00 uur beginnen.  

Er zijn tal van activiteiten, zoals: 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

veg oldebroek

OLDEBROEK -  Een aantal kerken van Oldebroek houden in de nacht van vrijdag 1 juni op zaterdag 2 juni gezamenlijk een Nacht van Gebed. Christenen uit de omgeving worden van harte uitgenodigd om (een deel van) deze nacht biddend op de bres te staan voor vervolgde christenen. De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. De ‘Nacht’ wordt gehouden op honderden locaties in Nederland en België.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)