janny

OOSTERWOLDE  - ’s Winters wandelen is niet alleen een garantie voor rode wangen en een frisse neus, maar is ook goed voor lichaam en geest. En daarbij smaakt warm eten en drinken nooit beter dan voor en na zo'n winterse wandeling. Dus hup, vraag een paar buren of vrienden mee, op (winter-)pad! Helemaal mooi dat je met een winterse activiteit een landbouwproject in het hete woestijngebied van Namibië kunt steunen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail 2022 6 februari

KAMPERVEEN  - Zondag 6 februari houdt de Gereformeerde Kerk in Kamperveen een E-meeting.  Het woord e-meeting doet vermoeden dat het om een online ontmoeting gaat, maar niets is minder waar. De E in E-meeting staat voor Everybody, dus een dienst voor iedereen, er wordt geen uitzonderingen gemaakt: iedereen is welkom! In deze ochtenddienst, die om 9.30 uur begint, gaat Daniël van Deutekom uit Arnhem voor.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

jongerengeloof2

WEZEP - Jongeren en geloven. Dit roept bij veel mensen vaak vragen op. 'We zien de kerk langzaam leeglopen en wat we ook proberen het lukt ons niet om het stoppen. Een concreter voorbeeld is dat je een jongere thuis hebt die met geen stok meer naar de kerk wil. Wat nu?' Dit soort grote en kleinere vraagstukken worden besproken op de informatieve avond over jongeren en geloven. Dit zal zijn op 27 januari en 10 februari om 19:30 uur online. Je kan je opgeven bij Jacob Nentjes via jacobnentjes@hotmail.nl of via 0611978520.

Schrijf reactie (0 Reacties)

1

OOSTERWOLDE  - ’s Winters wandelen is niet alleen een garantie voor rode wangen en een frisse neus, maar is ook goed voor lichaam en geest. En daarbij smaakt warm eten en drinken nooit beter dan voor en na zo'n winterse wandeling. Dus hup, vraag een paar buren of vrienden mee, op (winter-)pad! Helemaal mooi dat je met een winterse activiteit een landbouwproject in het hete woestijngebied van Namibië kunt steunen…

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kerst2

KAMPEN - Een sfeervolle kerstspecial met Noortje van Middelkoop en Martin Mans vanuit de Bovenkerk in Kampen.  Het programma bestaat uit:

1. O kom, o kom, Immanuël (arr. N. van Middelkoop)
2. Komt nu gij herders/Still still still (H. Boelee / P. Ledger)
3. How beautiful are the feet (G.F. Händel)
4. Unto us a Child is born (G.F. Händel)
5. Orgelimprovisatie “Hoor de eng’len zingen d’eer” (M.Mans)
6. Ik kniel aan uwe kribbe neer (arr. M. Mans)
7. Joy to the world (arr. N. van Middelkoop)
8. Cantique de Noël (A. Adam)
9. Go, tell it / It’s a birthday / Wait for the light
(arr. N van Middelkoop / M. Mans)

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kerst2

Net als vorig jaar kon Samen Kerst Wezep ook dit jaar weinig activiteiten verrichting in zorginstellingen. Daarom werd er opnieuw een Samen Kerst film gemaakt, met de hulp van heel veel muzikale vrijwilligers. Kinderkoor de Merels, muziekvereniging de Eendracht en combo’s van diverse kerken in Wezep zetten muzikaal hun beste beentje voor. 

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

kerst2

Samen Kerst vieren 24 december 2021

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail 128309249 2806408752945827 7575308314887608588 n

WEZEP -  Op zaterdag 24 december organiseert Samen Kerst een online kerstviering. Kijk mee naar een gevarieerd online kerstprogramma met veel muziek en een korte overdenking. De stream start om 20.00 uur.

Deze unieke kerstviering wordt georganiseerd door de commissie ‘vieren’ van Samen Kerst 2021. Gerard van der Velde is een van hen. “Ik vind het een mooie gewoonte om rond Kerst een viering te bezoeken. We organiseren jaarlijks een viering op kerstavond, met veel passie. Vanwege de coronamaatregelen kiezen we dit jaar opnieuw voor een online viering.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

2021 11 16 2

Schrijf reactie (0 Reacties)

tas

WEZEP - De Kruiskerk  in Wezep heeft voor al haar gemeenteleden een feestelijk lunchtasje klaar gemaakt. Waarom? Omdat veel niet kan in coronatijd. Toch wordt er wel degelijk aan elkaar gedacht en dat wil de kerk op deze wijze laten weten.

''Met Advent wachten we ook op betere tijden. Wij wensen allen gezegende Kerstdagen. Houd moed, heb lief', luidt de warme groet van de Meer dan Maaltijd groep en de Diaconie van de Kruiskerk.

Foto's Alida Bosma

Schrijf reactie (0 Reacties)

hoe

OLDEBROEK - De wintermaanden komen er weer aan en met de campagne ‘Geef ons heden dagelijks brood’ wil Stichting HOE aandacht vragen voor kwetsbare mensen in Oost-Europa voor wie deze bede heel concreet van toepassing is. Of dat brood er dagelijks weer zal zijn, is voor sommigen namelijk echt de vraag.  Stichting HOE wil niet alleen in Oost-Europa iets betekenen, maar ook in eigen land en dit kan heel praktisch door het bakken van een brood. Wilt u hier meer van weten kijk dan op: https://hulpoosteuropa.nl/project/dagelijksbrood/

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail 2021 5 december

KAMPERVEEN -  Zondag 5 december vindt er in de Gereformeerde Kerk in Kamperveen een E-meeting plaats. In deze dienst zal Bernard Franken uit Kampen voorgaan. Hij gaat met de aanwezigen nadenken over het thema bidden. Aanvang 09.30 uur.

Een e-meeting is een laagdrempelige dienst, waar het woord van God centraal staat. Een dienst om God te ontmoeten, maar ook elkaar onder het genot van een kopje koffie/thee met iets lekkers.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

samenk

Samen Kerst: het is inmiddels een begrip in de gemeente Oldebroek. Jaarlijks steken tientallen vrijwilligers de handen uit de mouwen in het weekend voor kerst. Op verschillende manieren zijn ze een lichtpuntje voor mensen die dat nodig hebben. Ook dit jaar, of beter gezegd: juíst dit jaar wil Samen Kerst een lichtpuntje zijn. Op zaterdag 18 december gaan de deelnemers aan de slag met verschillende buitenprojecten, zoals tuineren, opruimklussen en schilderen. Vanwege de coronamaatregelen werken ze alleen buiten en in kleine groepjes.Ook dit jaar zijn er volop aanvragen binnengekomen bij Stichting Present.  Wil je meedoen met Samen Kerst? Meld je aan via www.samenkerst.com voor een praktische klus, het uitdelen van de kerstlichtjes of help bij het verspreiden van de kerstpakketten. Via deze website kun je ook namen indienen van mensen die een lichtpuntje kunnen gebruiken. Alle informatie over Samen Kerst vind je op www.samenkerst.com, daarnaast blijf je op de hoogte via www.Facebook.com/samenkerstwezep.

Gesprek met Heleen Ruiter over Samen Kerst 2021

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

foto 4 2021 scaled

HATTEMERBROEK  -  Ook dit jaar helaas nog geen kerstworkshops, maar opnieuw een mooi corona-proof alternatief! Vorig jaar bleek deze een schot in de roos te zijn! Op 11 en 13 december willen Seine Schuurhuis, Alie en Ard Overkempe, Geertje Rozeboom en Geertje Kroeze op bestelling voor u een fraai kerststuk maken waarmee u uw huis in de donkere decembermaand kunt opfleuren.

Geef vooraf uw voorkeur aan door een keuze te maken uit de foto’s. Uiteraard kan de uiteindelijke vormgeving iets afwijken van het voorbeeld op de foto. 

Download hier het bestel formulier.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Poster 2021

WEZEP/HATTEMERBROEK  - Ook dit jaar wordt er door de Vredeskerk, Dorpskerk en Hoeksteen een kerstkaartenactie gehouden.  In  de periode van 6 t/m 17 december  kunnen (kerst-) kaarten worden ingeleverd. Deze kaarten worden door vrijwilligers bezorgd  binnen de gemeente Oldebroek (Oldebroek, 't Loo, Noordeinde, Oosterwolde,Wezep, Hattemerbroek) en Kamperveen. De kosten voor het bezorgen bedragen EUR 0,60 per kaart. Men wordt verzocht het geld in een aparte enveloppe in te leveren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail IMG 0356

Schrijf reactie (0 Reacties)

reis1a 400x283

OLDEBROEK - Het project Food For LiFe in Malawi  van Stichting Charity  is uitgekozen  om mee te mogen doen aan de najaarsactie van het RD. ´De verwachte opbrengst van 200.000 euro voor ons project geeft ons de mogelijkheid om nu in één keer de sprong naar Joseph te kunnen maken. Daarmee geven wij onze boeren een vaste eerlijke prijs. Het zal u niet verbazen dat wij zeer verrast en enorm dankbaar zijn,´ reageert Bo Teerling verheugt op het nieuws.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 20211124 213752 558

Schrijf reactie (0 Reacties)

samen

WEZEP -  Samen Kerst: het is inmiddels een begrip in de gemeente Oldebroek. Jaarlijks steken tientallen vrijwilligers de handen uit de mouwen in het weekend voor kerst. Op verschillende manieren zijn ze een lichtpuntje voor mensen die dat nodig hebben. Ook dit jaar, of beter gezegd: juíst dit jaar wil Samen Kerst een lichtpuntje zijn.  

Praktische klus

Mirjam Prins is als coördinator namens Stichting Present volop bezig met de voorbereidingen. “Op zaterdag 18 december gaan we aan de slag met verschillende buitenprojecten, zoals tuineren, opruimklussen en schilderen. Vanwege de coronamaatregelen werken we alleen buiten en in kleine groepjes.” De buitenprojecten zijn een steuntje in de rug voor mensen die het project zelf – om welke reden dan ook – niet kunnen realiseren. Ook dit jaar zijn er volop aanvragen binnengekomen bij Stichting Present. Mirjam: “Ik kan een heleboel sterke mannen gebruiken. Of vrouwen die hun mannetje staan natuurlijk! Het zou mooi zijn als we aan alle aanvragen kunnen voldoen.”   

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

collecteweek 2021 persbericht QR

OLDEBROEK -   In de week van 29 november tot en met 4 december gaan de collectanten van het Leger des Heils de straat weer op voor de landelijke collecte. In het hele land wordt geld opgehaald voor hulp aan kwetsbare mensen. De opbrengst van de collecte is bestemd voor het buurtwerk van de organisatie. Verspreid over Nederland heeft het Leger ruim honderd buurthuiskamers, bedoeld voor de directe omgeving en toegankelijk voor iedereen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)