klinker 08

WEZEP – De kledinginzameling door het Leger des Heils begint in Wezep begint goed op gang te komen. Vorig jaar is er 7.000 kilo kleding binnengebracht in de container voor het ontmoetingscentrum De Klinker aan de Stationsweg 95. Deze wordt zorgvuldig gesorteerd door een aantal vrijwilligers en daarna voor de verkoop aangeboden. Uit eigen onderzoek in Kampen is gebleken dat het Leger des Heils veruit de goedkoopste is als het gaat om tweedehands kleding en schoeisel. Mocht het zo zijn dat mensen niet of nauwelijks in staat zijn een vergoeding te geven, dan wordt een kledingpakket gratis aangeboden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

CV 011

OOSTERWOLDE - Woensdagavond 18 april heeft De Christenvrouw Oosterwolde haar laatste bijeenkomst van dit seizoen gehad. Omdat de landelijke vereniging “De Christenvrouw” zichzelf heeft opgeheven gaat Oosterwolde door als lokale zelfstandige vereniging. Ze maken een “doorstart” met een nieuwe naam en nieuw logo. De nieuwe naam is aan het einde van de avond op de beamer onthuld. Voortaan heet de vereniging  Christenvrouw Hanna.

Foto's Dries van Dijk

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

30714165 1511127395679602 584346174819926016 o

Schrijf reactie (0 Reacties)

joyce 1 1

OLDEBROEK - Op zaterdag 28 april presenteert zendingsorganisatie GlobalRize de plannen voor de komende tijd aan publiek. Iedereen met interesse in het werk van GlobalRize is welkom in het kerkgebouw van Luctor et Emergo te Oldebroek. Maak vanaf 10:30 uur kennis met de snelle groei en de impact van internetzending en kom meer te weten over de missie van GlobalRize om het Evangelie over de wereld te verspreiden. Benieuwd naar manieren om met sociale media het Evangelie heel dicht bij mensen te brengen? Laat u bemoedigen en inspireren door de verhalen van medewerkers en nieuwe gelovigen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

20180414 114616

WEZEP - Vanmorgen was er een prachtige lentewandeling rond Wezep. Bij de start stond een collectebus voor Elles' droom. Ze wil binnenkort in Roemenië een nieuw kinderproject beginnen om in de steek gelaten kinderen een warme en veilige jeugd te bieden. '

Lucia Hardonk: 'We zijn blij dat de wandeling €216,-- heeft opgebracht. Bedankt voor alle sportieve support! Zelfs enkele mensen van de duivenvereniging tegenover het startpunt deden spontaan iets in de bus. )Na een prachtige wandeling hebben we als afluiting genoten van koffie met boterkoek of cake Baksters ook bedankt.'

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

luctor

OLDEBROEK - Op zaterdagavond 21 april houden Jongerenkoor Kadosh en Gospelkoor The Rejoice Singers uit Harderwijk samen met Reni en Elisa Krijgsman een spectaculair concert! Het belooft een gevarieerd programma te worden.

Locatie: Geloofsgemeenschap Luctor et Emergo, Mheneweg Noord 1, Oldebroek. Aanvang: 19:45 uur. Zaal open: 19:15 uur. Gratis entree, wel een collecte voor de onkosten.

Schrijf reactie (0 Reacties)

klinker

WEZEP - Op zondag 22 april a.s. zal ‘s middags om 17.00 uur weer de tweewekelijkse geloofsontmoeting zijn in De Klinker. De meditatie zal dit keer worden verzorgd door Gerda van Ommen die zal spreken over het thema: ‘Als Jozef je zoon is”. Jozef was heel anders dan zijn broers. Als tiener al viel hij op door zijn totaal andere gedrag. Hoe ging zijn vader Jakob daar mee om? Hoe herkenbaar is dit verhaal voor ons nu?

Iedereen is welkom in deze ontspannen bijeenkomst. Er wordt veel gezongen met begeleiding van Wim Rouw.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

noot

OOSTERWOLDE - Op zaterdag  21 april a.s. geeft het Oosterwolds Gemengd Christelijk Koor en het kinderkoor Daniël een voorjaarsconcert in de Hervormde Kerk van Oosterwolde. De algehele leiding is in handen van Cor Ploeg. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Leander van der Steen. Daarnaast zal door Cor Ploeg en Leander van der Steen een muzikale intermezzo worden verzorgd.

Het concert begint om 19.15 uur. De kerk is open om 18.45 uur. Toegang gratis. Er is wel een deurcollecte.

Schrijf reactie (0 Reacties)

oranjeconcert ailanthus 2018 a0 def

WEZEP - Het Christelijk Mannenkoor Ailanthus geeft op zaterdag 21 april haar jaarlijkse Oranjeconcert in de Morgenster te Wezep. Het koor onder leiding van Geurt Souman zal een afwisselend programma ten gehore brengen. 

Medewerking wordt verder verleend door diverse musici.

De aanvang is om 20.00 uur, terwijl de kerk om 19.30 uur open is. De entree is gratis. Wel wordt er een collecte voor de onkosten gehouden. 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Kerk Hattemerbroek

HATTEM/HATTEMERBROEK - De Pastoraatgroep van de R.K kerk Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming kerk te Hattem e.o. gaat een actie houden voor de voedselbank Elburg/Oldebroek. De start van deze actie is zaterdag 21 april tijdens de viering van 19.00 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Jaap Zwart en Erica Vogel de Veste

HATTEM - Zondag 1 april was de Hattemse mannengroep Double Four aanwezig tijdens de middagdienst in CGK De Veste. Dit was een geweldige aanvulling op deze Paasdienst. Er kwamen veel toehoorders op af en iedereen was zeer lovend over de totale invulling van deze dienst. De reeks met ontmoetingsmomenten wordt voortgezet op vrijdag 13 april a.s. Erica Vogel (dwarsfluit) en Jaap Zwart (orgel) zijn dan de muzikale gasten. Erica is bekend als fluitiste, maar ze zal deze avond ook meer ten gehore brengen. Er zijn nog zitplaatsen, die u kunt reserveren via het mailadres omziennaar@hotmail.com of telefonisch via 038-4214202. De toegang is gratis.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

luctoretemergo

OLDEBROEK - Zondagavond 29 april is het weer tijd voor een jeugddienst in Luctor Oldebroek. Jeroen van Dijk zal komen spreken over het thema: samenleving, jij en de Heer. Vragen als “Wat is de invloed van internet op jouw geloofsleven?” “Welke hobbels kom je op je christelijke levenspad tegen en hoe ga je daar als jongere in deze tijd en met de huidige samenleving mee om?” komen aan de orde. Tijdens deze dienst zal Navigators Zwolle de muzikale invulling verzorgen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ZorgsaamOldebroek logo

OLDEBROEK - ZorgSaam Oldebroek is een vrijwilligersproject in de gemeente Oldebroek waarbij maatjes gekoppeld worden aan mensen die behoefte hebben aan sociaal contact, jong of oud. ZorgSaam Oldebroek zet zich in om zoveel mogelijk hulpvragers een maatje te bieden. Om een match te laten plaatsvinden is de organisatie hard op zoek naar mensen die men kan koppelen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

9789463450768

WEZEP -  De Protestants Christelijke Ouderenbond afd. Wezep e.o. komt op woensdag 18 april bijeen in de grote zaal van de Morgenster in Wezep. Aanvang 14.00 uur. Voor deze middag is uitgenodigd mevr. Rita Steeenwoerd. Zij spreekt over het thema 'Het verhaal van je leven' n.a.v. boek 'Mijn oolog'. Een waargebeurd levensverhaal van Dirk Witteveen.Iedereen is welkom.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

30124494 1998872640374350 8279830551668962526 n

Schrijf reactie (0 Reacties)

13112873 1190234070987927 8558371229046284051 o

ELBURG - Heb jij al plannen gemaakt voor aankomende zomervakantie? Een avontuurlijke trektocht? Lekker uitrusten? Een leuk vakantiebaantje? Of wil je iets wat nog veel uitdagender is? Meld je dan aan voor Dabar Elburg! Samen met een team van leeftijdsgenoten twee weken evangelisatie- en recreatiewerk op camping Veluwestrandbad in Elburg.

Dabar zendt christelijke jongeren uit om het geloof in Jezus Christus voor te leven en uit te dragen aan de campinggasten in Nederland. Dabar richt zich voornamelijk op de mensen die met het geloof en de kerk onbekend zijn en/of hiervan vervreemd zijn geraakt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

global

OLDEBROEK - Op zaterdag 28 april organiseert de internetzendingsorganisatie GlobalRize een open dag. Iedereen met interesse in de snelle groei en impact van internetzending is welkom. Ook worden twee nieuwe initiatieven gepresenteerd.

Het cursusplatform Learnnn.com wordt geïntroduceerd om kennis en cursussen gemakkelijker te delen. Sinds een jaar biedt GlobalRize bijbelcursussen aan via het internet. Ruim 20.000 mensen doen al mee. We stellen onze succesvolle software beschikbaar om christelijke cursussen te bundelen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

pauluskerk wezep

Maandagavond 9 april vergadert De Christenvrouw in de Pauluskerk. Deze avond zal verzorgd worden door  de heer P. de Jong. Hij geeft een presentatie over "Rehoboth Children Village'' uit Zuid Afrika.

De avond begint om 19.30 uur gasten van harte welkom. Voor info. tel. 0383762373

Schrijf reactie (0 Reacties)

jongerendienst 15 april 2018

OLDEBROEK - Zondag 15 april om 18.30 uur zal er in de Dorpskerk van Oldebroek een jongerendienst gehouden worden. Thema van de dienst is: Bestemming bereikt. Voorganger zal ds. Matthijs Schuurman zijn en de eigen band Tja2.0 werkt mee aan de dienst. 

Iedereen, en met name de jongeren uit Oldebroek en omgeving, zijn uitgenodigd deze dienst bij te wonen! 

Schrijf reactie (0 Reacties)

9200000072423205

WEZEP - Op maandagavond 16 april 2018 komen de leden van Passage,afdeling Wezep/ Hattemerbroek bijeen voor de maandelijkse afdelingsbijeenkomst in de Ontmoetingshal van de Kruiskerk, Kerkweg 6, te Wezep. Deze avond begint om 19.45 uur.

De heer Daan van Driel, auteur van het boek: “Weggetjes naar de vrijheid”, vertelt aan de hand van dit boek over de bezettingstijd van de 2e Wereldoorlog.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)