zangdienst 1okt

WEZEP -  Op zondag 1 oktober 2017 is het in de Protestantse Kerk Nederland Israëlzondag. Een zondag waarin speciaal wordt stilgestaan bij de plaats van Israël in ​het plan van God​. In verband hiermee wordt er ’s avonds in de Vredeskerk een zangdienst gehouden.

De voorganger in deze dienst is ds. W. Dekker uit Oosterwolde.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto Choir4Hope pers

ELBURG -  Op vrijdag 29 september 2017 geeft het koor Choir4Hope uit Barneveld o.l.v. Peter Overduin een groot familieconcert in de Grote Kerk, Zuiderkerkstraat 1 te Elburg. Verder werken aan deze avond mee het Gospelkoor Laetare o.l.v. Jan Koopman uit Oldebroek, de sopraan Judith Sportel, de bariton Sierk Krol, de pianist Jimco Zijlstra en de organist André de Jager. Het belooft een zeer afwisselende avond te worden waarin ook plaats is voor samenzang van bekende liederen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

OLDEBROEK -  Op donderdag 28 september om 19.45 uur opent de Interkerkelijke Vrouwenvereniging te Oldebroek het nieuwe seizoen in “Het Open Huis” achter de Hervormde Kerk te Oldebroek. Ds. en mevrouw Maliepaard uit Barneveld zullen deze avond verzorgen. Iedereen is van harte welkom.

Schrijf reactie (0 Reacties)

NBG Bijbelshop 44 Startbijbel 350x435

ELBURG -  Samen met kinderen in de Bijbel lezen, dat is best een uitdaging. Hoe kun je dat verbinden met hun eigen leven? Hoe stel je én het kind én het Bijbelverhaal centraal? Het Nederlands Bijbelgenootschap helpt (groot)ouders, kinderwerkers en leerkrachten hierbij in de interactieve presentatie ‘Bijbellezen met kinderen’ op 5 oktober 2017 in de Ichthuskerk in Elburg. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

OOSTERWOLDE - In de Dorpskerk in Oosterwolde wordt zondag 24 september een aangepaste dienst gehouden. De dienst wordt voorgegaan door ds. Zuijderduijn.

Aanvang 14.30 uur. Iedereen is van harte welkom.

Schrijf reactie (0 Reacties)

GHkerk

OLDEBROEK -  Op zaterdag 23 september begint het Interkerkelijk ouderenwerk weer. Hillie Dijkman heeft de leiding en zal u welkom heten.  Deze middag is André Selles te gast. Hij is vrijwillig presentator bij Dorcas en vertelt over het werk en visie van deze christelijke hulporganisatie. Daarnaast zal hij inzoomen op een actueel project. De samenzang is onder begeleiding van Jaap van Boven.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

klinker

WEZEP - Het samenwerkingsverband De Klinker (Leger des Heils en initiatiefgroep Wezep) zal op zondag 24 september om 17.00 uur starten met geloofsontmoetingen. Deze zullen eens per 14 dagen op de zondagmiddag worden gehouden.

In de geloofsontmoeting op zondagmiddag zal de ontmoeting met elkaar bijzondere aandacht krijgen. Vanuit de gedachte dat veel mensen weliswaar een christelijke opvoeding hebben gehad, maar geen kerk meer bezoeken, heeft De Klinker zichzelf de vraag gesteld: “Hoe kunnen we deze mensen er toch ook bij betrekken?”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Morgenster

WEZEP -  Op woensdag 4 oktober 2017 zal er in de Morgenster, Zuiderzeestraatweg 503 te Wezep weer een koffieochtend gehouden worden. Alle vrouwen uit Wezep en omstreken zijn hier van harte welkom. Dit is een initiatief van vrouwen uit verschillende kerken van Wezep. Liesbeth Veldhoen uit Oosterwolde zal spreken over het thema: “God van trouw”.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

OLDEBROEK -  Piet en Gea Wastenecker nodigen u uit voor de open huisdagen op  5 en 6 oktober. Hun kamer is deze dagen ingericht met producten uit Israel. De passie is om het volk te steunen in hun werk.  Er zijn tevens proeverijen van nieuwe producten. Bij aankoop vanaf €  25,00 ontvangt u een leuk cadeautje.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Hoeksteen hattemerbroek

HATTEMERBROEK - In de Hoeksteen te Hattemerbroek wordt zondag 15 oktober a.s. 17:00 uur een appèldienst gehouden. Het thema van deze dienst is ‘Een verhaal voor iedereen!’ In deze dienst zal de heer Kolijn uit Wezep een overdenking verzorgen over dit thema.

De dienst zal muzikaal begeleid worden door het gospelkoor S.I.G.N. uit Epe o.l.v. Remco Hakkert.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Woordendaad

OLDEBROEK - Op zaterdag 14 oktober a.s. is er om 19.30 uur een zangavond ten bate van Woord en Daad in de Hervormde Dorpskerk, te Oldebroek. Aan deze avond wordt medewerking verleend door het Psalmkoor Prijst den Heere uit Oldebroek o.l.v. Jan Kees van Rossem en de Bovenstemgroep Noord-Oost Veluwe o.l.v. Lulof Dalhuisen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

img6882

WEZEP -  Afgelopen weekend werd het winterwerk van de Hervormde gemeente in Wezep en Hattemerbroek gezamenlijk geopend. Op vrijdagavond mochten de tieners de aftrap al doen met een gezellige spelletjes en chill avond in de Schakel die rond 22:30 uur eindigde. Op zaterdagmiddag werden de activiteiten voortgezet rondom de Hoeksteen in Hattemerbroek. Daar werd begonnen met gebed, zingen en een korte overdenking op het thema "Open je ogen" door prop. M.G.M. Mudde. 

 

Fotoreportage

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

urk

WEZEP -  Het Urker Mannenkwartet onder leiding van Gerwin van der Plaats werkt zaterdagavond 25 november 2017 mee aan een concert in de Vredeskerk Heidepad 81 te Wezep. Dit kwartet heeft talloze concerten gegeven en werkten ze mee aan diverse CD opnames. Het primaire doel van het kwartet is zingen tot eer van God! 

Zij zullen diverse geestelijke liederen ten gehore brengen en de samenzang zal niet ontbreken. Het concert wordt georganiseerd door de Stichting Oost Europa Wezep-Hattemerbroek en de opbrengst komt ten goede aan het kindertehuis Bethesda in Roemenië.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

luctor

OLDEBROEK - Zondag 24 september is er 's avonds een praisedienst in Luctor et Emergo te Oldebroek. Het thema van deze avond is : "Genade".De groep Jadah gaat de samenzang ondersteunen met begeleiding van een samengesteld combo. De muzikale leiding is in handen van Rinus van Kuil.

Allemaal van harte uitgenodigd. De dienst begint om 19.00 uur.

Schrijf reactie (0 Reacties)

EVA2

WEZEP -  Met een gloednieuw evenement wil christelijk magazine Eva vrouwen inspireren om verschil te maken in hun omgeving. Onder de naam ‘Eva on tour’ trekt de redactie van het magazine begin oktober door Nederland, samen met zanger Matthijn Buwalda en Willemijn de Jong (Exxpose). Op 5 oktober kunnen bezoekers eten, winkelen en luisteren naar inspirerende sprekers en mooie muziek in Wezep! Eva-hoofdredacteur Minella van Bergeijk zal de avond presenteren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

klinker

WEZEP - Het samenwerkingsverband De Klinker (Leger des Heils en initiatiefgroep Wezep) zal op zondag 24 september om 17.00 uur starten met geloofsontmoetingen. Deze zullen eens per 14 dagen op de zondagmiddag worden gehouden.  In de geloofsontmoeting op zondagmiddag zal de ontmoeting met elkaar bijzondere aandacht krijgen. Vanuit de gedachte dat veel mensen weliswaar een christelijke opvoeding hebben gehad, maar geen kerk meer bezoeken, heeft De Klinker zichzelf de vraag gesteld: “Hoe kunnen we deze mensen er toch ook bij betrekken?”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

visserskoor

KAMPEN – Visserskoor Crescendo uit Urk en mannenensemble Salem uit Kampen zijn zaterdag 23 september gezamenlijk te horen in de Bovenkerk. De koren staan onder leiding van Louwe Kramer en Herman Kamp.

Medewerking komt van de jonge sopraan Elise Hout. De koren worden begeleid door organist Harry Hamer, die ook te horen is in een orgelsolo en in een duet met de bekende saxofonist van de Koninklijke Luchtmacht, Patrick Curfs. Naast koorzang staat er ook samenzang op het programma.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 4331

WEZEP - Op zondag 10 sep­tem­ber vond in de Kruiskerk de intrededienst plaats van ds. Wilmink, geleid door ds. Arjan Oosterwijk. In het kader van de startzondag was er aansluitend een café royal: een maaltijd door en voor de gemeente en gasten! Ds. Wilmink is geboren op 20 maart 1960. Hij is getrouwd met Elly Teule en vader van twee dochters van 25 en 22 jaar. Sinds feb­ru­ari 2009 was hij werkzaam als predikant in de Gere­formeerde Kerk (PKN) in Ommen.

Fotoreportage Alida Bosma

Schrijf reactie (0 Reacties)

P1020044

WEZEP - De Kruiskerk en de Pauluskerk organiseerden tijdens hun startweekend afgelopen zondag een gezamenlijke ‘schuurdienst’ op boerderijcamping ’t Heeterveen op landgoed IJsselvliedt. Voorganger was ds. Arjan Oosterwijk en en de muzikale begelei­d­ing werd ver­zorgd door een samengestelde band van Paulus– en Kruiskerkle­den. Vooraf­gaand aan de schu­ur­di­enst stond er koffie/​thee en limon­ade klaar en was er tijd voor ontmoeting.

Foto's Alida Bosma

Schrijf reactie (0 Reacties)

Kairos2 600x425

OLDEBROEK -  Kairos is een cursus die ontworpen is om christenen te helpen in praktisch dicipelschap door ze te onderwijzen, te inspireren, te mobiliseren en uit te dagen, zodat zij christenen worden die gericht zijn op de nog overgebleven minst bereikte volkeren in de wereld. In negen interactieve lessen ga je het doel en plan van God ontdekken, vanaf het begin tot de voltooiing van de wereld. Zie https://wec-nederland.org/kairos-cursus

Deze cursus zal georganiseerd worden op de dinsdagavonden 3, 10, 17, 24, 31 oktober en 7, 14 november 2017 van 20.00 uur tot 22.00 uur in het kerkgebouw van de VEG Oldebroek. De afsluiting is op zaterdag 25 november 2017 de hele dag bij Jeugd met een opdracht in Heerde.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)