foto nieuwe dirigent

OLDEBROEK - Sinds maandag 15 januari is Eline Wubs de nieuwe dirigent van Interkerkelijk Kinderkoor Jong Oldebroek. Eline Wubs (22) is woonachtig in Elburg en studeert Docent Muziek op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Ze hoeft alleen haar scriptie nog maar te doen en is dan afgestudeerd.

Marie Stoudam:  'Eline wil lekker zingen met de kinderen en plezier hebben terwijl ze ook leren hoe je bepaalde liedjes moet zingen en wat algemeen een goede manier is om te zingen. Ze wil ook wat ruimte laten om kinderen zelf op een instrument te laten spelen. Maar voorop staat natuurlijk de eer aan God en onze liefde voor hem te bezingen'.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Kruiskerk wezep

WEZEP - Op Goede Vrijdag, 30 maart, vindt er een bijzondere viering plaats in de Kruiskerk in Wezep. In deze viering, die om 19:30 uur begint, zingt een projectkoor Bachkoralen in de hertaling van Jan Rot. Voor dit unieke projectkoor zoekt de Kruiskerk zangers en zangeressen.

Het zingen in de eigen taal geeft een hele andere kijk en emotie op de koralen en vraagt ook een andere manier van zingen. De koralen zullen afgewisseld worden door gelezen gedeeltes uit het Matteüs-evangelie, die in een rollenspel uitgevoerd worden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Label Made in Israel

OLDEBROEK - Zin in het voorjaar? Kom eens vrijblijvend zonnige producten bekijken bij Piet en Gea Wastenecker aan de Klocklaan 9  te Oldebroek . Op donderdag 8 maart van 10.00 tot 17.00 uur en op vrijdag 9 maart van 10.00 tot 21.00 uur houden zij open dagen.  Hun kamer is deze dagen ingericht met producten uit Israël. Zij willen op deze manier het volk ondersteunen. Diverse nieuwe artikelen zijn te zien en ook proverijen behoren tot het programma.

Bij besteding vanaf € 25.- ontvangt u een pot dadelspread.

Schrijf reactie (0 Reacties)

935 T

Meezingdag muziekuitgeverij Promusic Doornspijk

WEZEP/DOORNSPIJK - Op zaterdag 10 maart a.s. organiseert muziekuitgeverij Promusic uit Doornspijk opnieuw een grote landelijke scratchdag, of in gewoon Nederlands meezingdag. Centraal staat die dag het bekende Passie/Pasen-oratorium “Van Liefde Ongekend” van de bekende componist en pianist Johan Bredewout.

De teksten voor dit oratorium zijn van de hand van Hans de Ruiter. Iedereen die van zingen houdt, kon zich voor deze dag opgeven, van jong tot oud.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Merels klein formaat

WEZEP - Tijdens de ochtenddienst  in de Vredeskerk op zondag 4 maart zal kinderkoor de Merels onder leiding van Ina Mijnheer optreden. Deze dienst wordt geleid door ds. G. J. van den Top. Aanvang  o9.30 uur.

Vind jij zingen leuk, kom dan kijken en meezingen. Eke dinsdagavond, met uitzondering van schoolvakanties, wordt er van 18.15 tot 19.00 uur gerepeteerd in de Vredeskerk aan het Heidepad 81 in Wezep. 

Schrijf reactie (0 Reacties)

26756781 1126278704178376 6531735638034628434 o

OLDEBROEK - Het Christelijk Genemuider Mannenkoor Stereo zal op zaterdag 3 maart meewerken aan een zangdienst in de Hervormde Dorpskerk in Oldebroek. Naast het optreden van het koor zal er ook ruimte zijn voor samenzang. De opening en meditatie wordt verzorgd door ds. D.J.W.  Kok.

De avond begint om 19.30 uur en inloop vanaf 19.00 uur. De entree is gratis. Wel is er een collecte voor de winteractie van de Hervormde Gemeente Oldebroek:  'Help mee met het bouwen van een school in Malawi' 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

cobi

WEZEP - Op vrijdagmorgen 23 februari 2018 bestaat het programma ‘De Muzikale Wenskaart’ 25 jaar. Op 19 februari 1993 is dit programma voor het eerst op de lokale zender te horen geweest. 'Het begon heel klein en is nu uitgegroeid tot een ‘begrip’ in de wijde omgeving van de gemeente Oldebroek,' aldus de medewerkers. 'Het is een verzoekprogramma van gewijde muziek. Mensen kunnen op de vrijdagmorgen naar de studio bellen en het verzoek doorgeven. Dat wordt dan nog dezelfde morgen behandeld. De uitzenduren zijn van 9 uur tot 12 uur op de 107.2 en of 107.6 FM.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

klinker

WEZEP - Het thema van de Geloofsontmoeting in De Klinker op zondag 25 februari is ‘De vuurproef’. Majoor Albert Muller van het Leger des Heils zal de meditatie houden. Op deze 2e lijdenszondag zal hij ingaan op de vraag hoe je moet omgaan met tegenslagen en allerlei problemen op het gebied van gezondheid, e.d. Kun je er misschien toch iets positiefs uithalen? De liederen worden begeleid door Johan Meijer. Er is koffie en thee en na afloop is er ook wat lekkers te eten. Ook de kinderen worden natuurlijk niet vergeten. Ieder is hartelijk welkom.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DTsr55PW0AADm7z

WEZEP -  In de Pauluskerk wordt een Gospelworkshop gehouden. Onder de bezielende leiding en met de nodige humor van de bekende componist, dirigent en musicus André Bijleveld zal deze workshop plaatsvinden op zondagmiddag 4 maart. Er wordt gewerkt aan het instuderen van een aantal gospelsongs. In de aansluitende jeugddienst worden vervolgens deze liederen uitgevoerd in samenwerking met het Gospelkoor The Young Church Singers uit Apeldoorn. De nadruk ligt op de beleving die gepaard gaat met het zingen van gospelmuziek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Poster Jeugddienst 25 februari

Schrijf reactie (0 Reacties)

Kruiskerk wezep

WEZEP - Op maandagavond 26 februari 2018 komen de leden van Passage, afdeling Wezep/ Hattemerbroek bijeen voor de maandelijkse afdelingsbijeenkomst in de Ontmoetingshal van de Kruiskerk, Kerkweg 6, te Wezep. Deze avond begint om 19.45 uur.

Deze avond staat in het teken van de jaarvergadering. Tijdens het eerste deel van de avond komen de jaarverslagen aan de orde. Na de pauze vertelt natuurgids Dick van de Graaf aan de hand van een powerpointpresentatie over de natuur op het landgoed IJsselvliedt.

Schrijf reactie (0 Reacties)

veg oldebroek

OLDEBROEK - In de Vrije Evangelische Gemeente Oldebroek (Zuiderzeestraatweg 226) wordt op zondag 18 februari om 14.30 uur een aangepaste dienst voor mensen met een verstandelijk beperking gehouden. Ds. Kasper Kruithof gaat in deze dienst voor en spreekt over het thema "De voeten Wassen?", naar aanleiding van Johannes 13. Dit is het verhaal dat Jezus de voeten ging wassen van zijn discipelen.

Medewerking wordt verleend door de zang- en muziekgroep “De Regenboog” uit Heerde. Na afloop van de dienst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en nog even na te praten onder het genot van een kopje koffie/thee.

Schrijf reactie (0 Reacties)

pauluskerk wezep

WEZEP - Maandag 12 februari vergadert De Christenvrouw Wezep - Hattemerbroek in de Pauluskerk. Het eendagsbestuur verzorgt deze avond die aanvangt om 17.30 uur. Wat de avond brengt is een verrassing.

Gasten zijnvan harte welkom.

Schrijf reactie (0 Reacties)

flyer jeugddienstGH

OLDEBROEK - Op zondag 18 februari om 9:30u wordt er in de Goede Herderkerk Oldebroek een jeugddienst gehouden met het thema: “Verbinding tussen God en nu”.

De spreker in deze dienst is (media)theoloog Jan Willem van der Straten alias ‘Dominee Baardmans’. Muzikale medewerking wordt verleend door Praiseband Testify uit Elburg.

Allen van harte welkom!

Schrijf reactie (0 Reacties)

Kruiskerk wezep

WEZEP - Dr. Herman Selderhuis spreekt op donderdag 22 februari in de Kruiskerk in Wezep over het onderwerp 'Een monnik als gids? 500 jaar Reformatie en de kerk van morgen'. Aanvang 19.45 uur.

Dr. Selderhuis wil in zijn lezing duidelijk maken dat het jubileum van de Reformatie in 2017 voor kerken en christenen een impuls kan zijn tot nieuw enthousiasme en tot verfrissing van kerk en geloof.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

maranathaconferentie 2018 90x1305 1

OLDEBROEK - Op dinsdag 20, woensdag 21 en donderdag 22 februari 2018 is de jaarlijkse driedaagse conferentie. Bij deze Maranatha Conferentie in de Vrije Evangelische Gemeente ligt het accent op de wederkomst van Christus. Er zijn zowel middag- als avondsamenkomsten.

Het thema van deze conferentie is: ‘Als de Heiland zal verschijnen.´ De middagsamenkomsten beginnen om 15.00 uur; de voorganger is Prof. Dr. W. Ouweneel. Voorafgaande is er om 14.30 uur een bidstond. Het thema voor de middagen is ‘Het volk Israël n.a.v. Rom. 9,10 en 11.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

pcob logo kleur

WEZEP -  Op 21 februari 2018 zal er een bijeenkomst zijn van de PCOB afd. Wezep e.o. Deze ontmoeting is  in de Morgenster, Zuiderzeestraatweg 503 in Wezep en begint om 14.00 uur. Spreker deze middag is de heer L. Postma uit Harderwijk. Er wordt een selectie getoond van bekende tekeningen uit het Oude en Nieuwe Testament die verzameld zijn in het boek “Zestig Bijbelplaten” van J.H. Isings.

Leden en niet-leden worden van harte uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

veg oldebroek

OLDEBROEK - Op zondag 18 februari wordt  's middags in de VEG Oldebroek een aangepaste dienst gehouden voor mensen met een verstandelijke beperking. De dienst begint om 14.30 uur. Ds. Kasper Kruithof zal in deze dienst voorgaan en zal spreken over het thema "De voeten Wassen?", naar aanleiding van Johannes 13. Dit is het verhaal dat Jezus de voeten ging wassen van zijn discipelen. Deze keer wordt medewerking verleend door de zang- en muziekgroep “De Regenboog” uit Heerde.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

10885218 703697236418662 7135214730785850526 n

't HARDE - Heb je in de afgelopen jaren belijdenis gedaan? Volg je dit jaar belijdeniscatechisatie? Denk je na over het belijdenis-doen? Dan organiseert de HGJB voor jou een avond: op donderdag 8 februari is er een Houvast-avond in de Elimkerk, ’t Harde. Met elkaar denk JE na over het thema ‘gelovend volhouden’. Uiteraard is er ook voldoende ruimte voor ontmoeting, zingen en bijbelstudie. Daarnaast zijn er verschillende workshops over thema’s als: ‘Geloven en twijfels’, ‘De bedoeling van het avondmaal’, ‘Belijdenis gedaan, en dan?’ en ‘Discipelschap, hoe ben ik een getuige?’

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSCF4335

OOSTERWOLDE - Op maandag 5 februari hield het Oosterwolds Gemengd Christelijk Koor haar ledenvergadering. Voorzitter Jan Schreurs memoreerde het Kerstoratorium van 2 december jl. en vond dit een zeer geslaagd optreden in een eveneens zeer geslaagd jaar. Voor dit jaar staan er minder spectaculaire concerten op het programma, maar wel meer optredens. Het Kerstoratorium heeft namelijk nagenoeg alle tijd in beslag genomen.  Wel komen er in 2018 een voor- en een najaarsconcert en verder een vrij groot aantal optredens in verzorgingstehuizen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)