wbbe

OLDEBROEK -  Ook in 2021 zullen Willem Beijeman en Bart Engeltjes onder begeleiding van Wilbert Magré wederom een aantal optredens verzorgen voor de kerkradio en livestream van de VEG Oldebroek.. Dinsdagavond 2 februari 2021  brengen Willem Beijeman en Bart Engeltjes enkele bekende liederen ten gehore brengen onder begeleiding van Wilbert Magré op het orgel.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

OLDEBROEK - In plaats van het stamppottenbuffet van DOEK zal er dit jaar een Stampotten Drive Thru worden georganiseerd. De volledige opbrengst is  bestemd voor DOEK.
Voor 17 februari te bestellen, en zaterdag 20 februari af te halen tussen tussen 12.00 - 15.00 uur bij VEG Oldebroek.

138589836 5508669119158870 631779857011427839 o 1

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Jos Alders in zijn mini studio

WEZEP - Twintig jaar is hij er al mee bezig. Donderdag 4 februari (21.00 uur) gaat via de lokale omroep voor Oldebroek en wijde omgeving zijn 1000ste  wekelijkse uitzending van de Radiobijbelschool de lucht in. ‘Oud Nieuws’ heet die. Producent en presentator Jos Alders maakt het programma in zijn kleine tot studio omgebouwde kamer op de bovenverdieping van zijn huis in Wezep. Bijbelleraar Ab Klein Haneveld van het Nederlands Bijbelstudie Centrum (NBC), zelf oud-inwoner van Wezep, geeft de studies, na een inleiding door Alders.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

noot

KAMPEN - Seminars en workshops van Reni & Elisa Krijgsman (bekend van Opwekking). Een masterclass van aanbiddingsleider Stephanie Bergman of gospelzangeres Marloes van Ommen. Inspiratieclinics van onze eigen muziekdocenten Ton Nieuwkamp (saxofoon) en Jurjan Lipke (orgel). En dat allemaal bij Quintus in Kampen! Zaterdag 6 februari 2021 staat de 2e editie van Lift It Up op het programma. Een inspiratiedag voor zangers en muzikanten uit alle kerken. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

stereo

KAMPEN - Om het gemis aan een sfeervol kerstconcert op te vullen heeft mannenkoor Stereo uit Genemuiden een video gemaakt met hoogtepunten van de jaarlijkse kerstconcerten uit de historische Bovenkerk te Kampen.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

OLDEBROEK - Twee leden van Concordia spelen kerstliederen vanuit de klokkentoren van de Lambertuskerk in Oldebroek. 

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail E04B4FAFA21048948D0A0041D3F77A82

ELBURG/'T HARDE - De Top2000 viering op zondag 27 december gaat wel door. Helaas zonder kerkgangers in  de Maranathakerk op ’t Harde en de Ichtuskerk in Elburg. In de afgelopen dagen is er druk gerepeteerd door de groep Umami en door zangeres Willemijn Prins en toetsenist/gitarist Stephan van Koridon. Zij vertolken in de dienst een achttal nummers uit de top2000, toegesneden op het thema Vrijheid. Verder worden er in de viering een aantal clips vertoond en worden er door de predikanten Marcoi Schut van de Ichtuskerk in Elburg en Marloes van Doorne van de Maranathakerk op ‘t Harde verbanden gelegd tussen de gezongen teksten en de Bijbel.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Samen Kerst 2020 op kerstavond

Schrijf reactie (0 Reacties)

kerst2

OLDEBROEK - Op donderdag 24 december a.s. organiseert de Interkerkelijke Evangelisatie Commissie Oldebroek de jaarlijkse kerstnachtdienst. Er is dit jaar geen buitendienst op het Raadhuisplein. Wel is er een onlinedienst die om 21.00 uur live wordt uitgezonden via het YouTubekanaal van de Goede Herderkerk Oldebroek. Voorganger is ds. Estié. Het thema is: “Gods licht omstraalt de duisternis”.

Iedereen is van harte welkom.

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Jeugddienst 27 12 2020

OLDEBROEK - Zondag  27 december  organiseert Luctor et Emergo een jeugddienst. Deze dienst zal alleen online te volgen zijn via kerkdienstgemist.nl. Maar niet getreurd! Het belooft een enorm leuke dienst te worden met Lieuwejan van Dalen als spreker. Verder zal de GoedNieuws Praiseband uit Genemuiden zal de dienst begeleiden. 

Wil je op de hoogte blijven van de diensten van Luctor? Volg deze kerkgenootschap dan op facebook en/of instagram via @JDCluctoretemergo!

Schrijf reactie (0 Reacties)

Knipselkerstmet

OOSTERWOLDE -  In deze uitzending ziet u zes verschillende ensembles van muziekvereniging David. In een sfeervolle setting zijn bekende kerstliederen als ‘’Hoor de eng’len zingen d’eer’’, ‘’The First Noël’’ en het ‘’Ere zij God’’ gespeeld. Berend Jan Spijkerboer verzorgt een meditatie over het Kerstverhaal.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Samen Kerst 2020

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

kinderkerstdienst

Schrijf reactie (0 Reacties)

KAMPEN - De De Volkskerstsamenzang van Zingen onder de Peperbus gaat door. Als alternatief is dit jaar gekozen voor ‘ Familiekerstzang vanuit de Bovenkerk’.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kaart

HATTEM - Vanwege de afgekondigde ‘harde lockdown’ en de bijbehorende strengere coronamaatregelen, zijn vanaf dinsdag 15 december alle winkels gesloten. Hierdoor is het niet meer mogelijk om uw kerstkaarten in te leveren bij Evangelische Boekhandel de Fontein in Hattem. Daarom kunt u tot en met maandag 21 december a.s. uw kerstkaarten inleveren bij de familie Keijl aan de Vliegenstein 16 te Hattem. Dit kan dagelijks van 09.00 tot 18.00 uur. Er staat een doos onder de carport voor uw kerstkaarten en daarnaast een doosje om het geld voor de kaarten in te doen. Per kaart betaalt u € 0,45 en het is alleen voor geadresseerden in Hattem. Wilt u contact geld meenemen en contact met de bewoners vermijden?

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

bijbel 1

WEZEP - Op donderdagavond 17 december 2020 om 19.45 uur geeft mevrouw drs. A.B.F (Alie) Hoek - van Kooten een presentatie in de Vredeskerk.  Alie Hoek - Van Kooten, zelf arts, gehuwd met een theoloog, schrijfster van meerdere boeken, bekijkt tijdens deze avond de Bijbel door een medische bril. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail GlobalRize bijbelmarathon

OLDEBROEK -  ‘Yetebareke yegena’, ‘Diberkati natal’, ‘Eid almilad almubarak’, ‘Noël béni’, ‘Blessed christmas’. Een tiental christenen uit verschillende uithoeken van de wereld wensen mensen gezegende kerstdagen op de website van zendingsorganisatie GlobalRize. Zij lezen in verschillende talen het bijbelverhaal van Simeon en Anna die de Here Jezus mochten zien, God loofden en vertelden over hun Redder. GlobalRize wil het evangelie van de Here Jezus ook wereldwijd delen, via internet. De organisatie start op dinsdag 22 december om 18.00 een online bijbelmarathon om aandacht te vragen voor de wereldwijde evangelieverkondiging.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail 80223668 781558232318287 266705666511470592 n

OLDEBROEK -  De Hervormde Kerk Oldebroek houdt ook dit jaar de kerstkaartenbezorgactie voor de winteractie:  'Misschien is het juist dit jaar wel fijn om elkaar een kaartje te sturen, om te laten zien dat we aan elkaar denken. Denk hierbij ook aan de ouderen en eenzame mensen onder ons,' zegt de organisatie. Dit jaar zal de opbrengst van de winteractie zijn voor De Hullen en de IZB.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Dorpskerk wezep 2

WEZEP -  Op 19 december zou er de jaarlijkse Kerstzangsamenkomst zijn in de Dorpskerk. Vanwege de omstandigheden gaat die niet door. Toch wil de kerkenraad deze jaarlijks terugkerende samenkomst niet zomaar voorbij laten gaan. Om 19.30 uur wordt er een programma uitgezonden via de website van de hervormde gemeente Wezep, www.hervormdwezep.nl,  onder de livestream van de Dorpskerk.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

brood

OOSTERWOLDE   Stichting HOE wil met de campagne ‘Geef ons heden dagelijks brood’ aandacht vragen voor kwetsbare mensen in Oost-Europa voor wie deze bede heel concreet van toepassing is. Of dat brood er dagelijks weer zal zijn, is voor sommigen namelijk echt de vraag.

Stichting HOE wil niet alleen in Oost-Europa iets betekenen, maar ook in eigen land en dit kan heel praktisch door het bakken van een brood. Wilt u hier meer van weten kijk daarvoor op https://hulpoosteuropa.nl/project/dagelijksbrood/

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)