12031582 395652887299551 3461186981807970213 o

’t HARDE - Onder de vlag van mannenbeweging de 4e Musketier worden op meer dan honderd locaties in Nederland zogenaamde Kampvuuravonden georganiseerd. Ook in de gemeente Elburg, aan de Rozenbergerweg 1 in ’t Harde. Het motto van deze avonden is ‘Geef een man een vuurtje en wat te drinken, dan weet hij wat de bedoeling is’. Rondom een knapperend vuur worden liederen gezongen en wordt er door een spreker een overdenking verzorgd. Iedere avond is er voldoende ruimte om met elkaar het gesprek aan te gaan.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ds. Kees van Velzen 768x512

ELBURG -  Woensdagavond 20 november is er in de grote zaal van de Oosterkerk een avond met ds. Kees van Velzen.* Van Velzen is predikant en is jaren als hoofd Nazorg werkzaam geweest bij de Evangelische Omroep. Hij is verbonden aan Christenen voor Israël en spreekt in Elburg over Israël in de eindtijd en de tegenkrachten die hierbij opgeroepen worden, maar ook over onze toekomst.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

WEZEP - Donderdag 14 november is er een lezing over Corrie ten Boom, zwerfster voor God, door Marianne Glashouw. De lezing vindt plaats in de Schakel aan de Oranjeboomlaan 27 in Wezep. De avond begint om 19.45 uur. Er is tevens een stand met Israëlproducten aanwezig.

Schrijf reactie (0 Reacties)

OLDEBROEK - De feestdagen naderen weer. Kom juist deze dagen eens kijken naar de prachtige, kleurige, geurige  producten uit Israël. De open huisdagen bij de familie Wastenecker  zijn er weer Veel producten uit Israël gepresenteerd worden er gepresenteerd. Hartverwarmende cadeaus voor al uw vrienden, familie en zakenrelaties.      

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

rouwkaart

Schrijf reactie (0 Reacties)

wim2

ELBURG - Organist en dirigent Wim Magré (57) is zondag 10 november 2019 overleden. Dat heeft zijn familie bekend gemaakt. Wim Magré was organist en dirigent van diverse koren.

In februari dit jaar werd bij hem een hersentumor geconstateerd, gevolgd door een hersenbloeding. Wim Magré (1962) was een musicus te Elburg. Hij ontving zijn eerste muzieklessen aan de muziekschool te Elburg. Daarna studeerde hij orgel bij Willem Hendrik Zwart ,organist van de Bovenkerk te Kampen. Verder bekwaamde hij zich aan het Conservatorium te Zwolle waar hij hoofdvak orgel studeerde bij Dorthy de Rooy. In 1989 studeerde hij hier met goed gevolg af.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

joh de heer

KAMPERVEEN -  Zondag 17 november om 09.30 uur vindt er in de Gereformeerde Kerk te Kamperveen (Zuideinde West 12) een Johannes de Heer zangdienst plaats. In deze kerkdienst worden er alleen liederen gezongen uit de bundel van Johannes de Heer. Voorganger in deze dienst is ds. W.L. Dekker uit Kampen, organist is dhr. E. Schoonhoven uit Kamperveen. Van harte welkom om deze dienst bij te wonen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

gebed

WEZEP - Ook op zondag 17 november wordt de tweewekelijkse geloofsontmoeting van De Klinker nog gehouden in De Samenhof bij de Weidebeek aan de Rozenbottel 1. Het thema ‘Quality time met God’ zal worden overdacht door Rob Barzilay. Simpel gezegd gaat het over het wat, waarom en hoe van het bidden. In Nederland gaan steeds minder mensen naar de kerk. Maar uit diverse onderzoeken blijkt dat dat niet geldt voor het bidden. Opmerkelijk veel mensen blijven vasthouden aan het gebed. Van ‘elke dag bidden’ tot ‘af en toe een schietgebedje’. Bidden blijkt een levensbehoefte.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

great

OLDEBROEK -  Op zaterdag 7 december 2019 om 19.30 uur staat in Oldebroek een fantastisch concert gepland. De mannen van Greatly Blessed zullen dan optreden met projectkoor Togerther. Het thema van dit gezamenlijke concert is ‘We Believe’. De toegang is gratis.

Greatly Blessed is het enige Southern Gospel Men Choir in Europa. Het koor trekt Nederland door om mensen te laten genieten en ook warm te maken voor de muziek die ze maken. Het doel is om het Evangelie van Jezus Christus uit te dragen  en hiermee harten te mogen raken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

pcob logo kleur

WEZEP -  Op woensdag 20 november 2019 is er een ledenbijeenkomst van de afdeling Wezep e.o. PCOB gepland in de Morgenster aan de Zuiderzeestraatweg 503 in Wezep. Spreker, de heer Dick van de Graaf, natuurgids, gaat het een en ander vertellen over planten en dieren met name in de omgeving Wezep en Hattem. De middag begint om 14.00 uur en zal rond 16.00 uur eindigen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

MUSICA

KAMPEN  - Het Kamper kleinkoor ‘Musica Religiosa’ geeft op vrijdag 15 november een concert in de Bovenkerk van Kampen. Dit jaar worden zij muzikaal bijgestaan door het Interkerkelijk Koor ‘Immanuel’ uit Harskamp. Beide koren staan onder de enthousiaste leiding van Gerwin van der Plaats die eveneens ook de vleugel zal bespelen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

0b22cc05 34ec 48b9 a9cb 0eaa785a4db3

OLDEBROEK - Maandag 4 november kreeg Gerrit Wielink, als voorzitter van de zendingscommissie van de Hervormde Gemeente Oldebroek, een cheque ter waarde van € 1150,40 overhandigd door Hans Steert, eigenaar van supermarkt Coop Steert in Oldebroek. Door middel van een statiegeldactie van de supermarkt werd er eerder dit jaar gespaard voor het schoolproject in Malawi van de Hervormde Gemeente Oldebroek. De opbrengst wordt besteed aan leermiddelen voor deze school. Omdat de mensen arm zijn, is een bijdrage voor leermiddelen enorm welkom. Men kan dan denken aan pennen, potloden, schriften, krijtjes e.d.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Kruiskerk Wezep

WEZEP - Op maandagavond 25 november 2019 komen de leden van Passage afdeling Wezep/ Hattemerbroek bijeen voor de maandelijkse afdelingsbijeenkomst in de Ontmoetingshal van de Kruiskerk, Kerkweg 6, te Wezep. Deze avond begint om 19.45 uur. De spreker op deze avond is  mevrouw Nicolet Hoorn, makelaar en taxateur te Wezep. Zij spreekt over het onderwerp “Beweging op de huizenmarkt”.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Poster jeugddienst 10 november

WEZEP - Op zondag 10 november is er 's avonds om 19.00 uur een jeugddienst in de Vredeskerk in Wezep. Het thema van de dienst is: Freedom. De voorganger is ds. W.L. Dekker uit Kampen. De muziek wordt verzorgd door jongerenkoor ‘Let’s United’ uit Nunspeet. Na de dienst is er koffie, thee, fris en wat lekkers.

Schrijf reactie (0 Reacties)

pauluskerk wezep

WEZEP -  De Christenvrouw Wezep - Hattemerbroek houdt weer een samenkomst. Maandagavond 11 november komt mevouw. F. Stam uit Elburg de avond verzorgen met het thema: Dhr. mijn vader. De avond begint 19.30 uur in de Pauluskerk. Gasten zijn van harte welkom.

Voor meer informatie:  tel. 0383762373

Schrijf reactie (0 Reacties)

aangepaste kerkdienst

OOSTERWOLDE -  Zondag 10 november wordt er een angepaste kerkdienst gehouden in de Hervormde kerk te Oosterwolde. Ds. J.N. Zuijderduijn gaat in deze dienst, die om 09.30 uur begint, voor en hij spreekt over het thema 'Het Visnet'. 

Na de kerkdienst is er, vanaf 11.00 uur, gelegenheid om samen koffie te drinken in gebouw “’t Leerhuus” achter de kerk.Hervormde kerk, Groote Woldweg in Oosterwolde.

Schrijf reactie (0 Reacties)

WEZEP - Afgelopen zaterdag 2 november hielden het  Christelijk Mannenkoor Laudate Deum uit Wezep  en het Hervormd Zangkoor Lunteren een Herfstconcert. Beide koren staan onder leiding van dirigent Albert van Manen. In de Kruiskerk mochten veel bezoekers getuige zijn van een mooi concert.. Organist Bert Elbersen en pianist Harry Stijf brachten tussendoor een intermezzo en wat een mooie afwisseling met de vele mannenstemmen vormde, waren de stemmen van het Dameskwartet uit Lunteren. In de finale brachten beide koren alsmede de pianist en organist een indrukwekkende samenzang ten gehore. Met veel voldoening gingen de bezoekers huiswaarts. Het bestuur van Laudate Deum hoopt op aanwas, want  het koor kan nog best wat enthousiaste zangers gebruiken.

Schrijf reactie (0 Reacties)

oosterkerk2

ELBURG -  Op woensdag 20 november is er in Elburg een studieavond met ds. Willem J.J. Glashouwer, president van Christenen voor Israël Internationaal. Het onderwerp waarover hij spreekt is: ‘Israël en Gods heilsplan met de wereld’. De bijeenkomst vindt plaats in de Oosterkerk, Klaverplein 2 in Elburg. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Hoeksteen hattemerbroek

HATTEMERBROEK - De Regenboogkring komt maandelijks bij elkaar in de Hoeksteen te Hattemerbroek. Per bijeenkomst wordt een interessant onderwerp of een leuke creatieve activiteit georganiseerd. Op woensdag 13 november 2019 is het thema: 'Dementie, signaleren en omgang'. Janine Schrijver - Van Ommen is dan te gast. Zij is werkzaan als physician assistant bij WZC IJsselheem en zal de aanwezigen deze ochtend meenemen door de ervaringen die zij in haar werk aan patiënten en familieleden meegeeft. 'Het is goed om te weten wat we voor elkaar kunnen als het ons treft in de kring van familie'.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Hennie

WEZEP - De commissie vorming & toerusting organiseerde onlangs een creatieve morgen in de Vredeskerk. Met een weliswaar klein groepje werd er enthousiast geschilderd onder leiding van Hennie Mijnheer.  De resultaten zijn prachtig en de werken zijn te zien in de kerkzaal van de Vredeskerk, maar zijn ook gepubliceerd op de site van de Hervormde kerk.
 

 

Schrijf reactie (0 Reacties)