20246290 1987340094625141 786119353221540104 n

OLDEBROEK- Bram en Janine Lemans treden zondag 23 juli op tijdens de 3e zomeravonddienst in VEG Oldebroek. Bram en Janine zingen eigengemaakte liederen, aangevuld met Nederlandse en Engelstalige popmuziek. Hierbij zullen ze getuigen van wat God in hun leven gedaan heeft en nog doet. Bram zal ook de begeleiding van de samenzang verzorgen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ark

ELBURG - De VerhalenArk is het eerste drijvende Bijbel museum ter wereld en komt zaterdag 22 juli 2017 naar Elburg aan de Havenkade voor 4 weken. De Ark bezoekt Elburg als ondersteuning van het nieuwe project van Aad Peters. De Ark zal tegenover het pand liggen wat in de haven van Elburg is aangekocht en waar nu hard wordt gewerkt aan een van de grootse binnen zandprojecten te wereld "Bijbelverhalen in Zand".

De Ark is 70 meter lang, 10 meter breed en 13 meter hoog.De Verhalen Ark neemt je mee op een reis langs de verhalen van Adam & Eva, Kaïn & Abel en Noach. En langs Abraham, Mozes en Samson tot aan het Nieuwe Testament. De Boom des Levens, die door de hele Ark groeit, verbindt de verhalen en laat het geheim zien van het Nieuwe Testament.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Prijs Hem

WEZEP – Zondagavond 30 juli is er in de Pauluskerk weer een zomeravondzangdienst met medewerking van het Gezinscombo ‘Prijs Hem’ uit Nijkerkerveen. De dienst staat onder leiding van ds. Bert Faassen uit Apeldoorn.

Het Gezinscombo Prijs Hem, bestaande uit 8 gezinsleden van de familie Kalkman, is erg geliefd in onze omgeving en heeft al diverse keren in de Pauluskerk aan een dienst medewerking verleend.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

index

OLDEBROEK - Donderdag 17 augustus is het weer zover; de 6de editie van de tienernacht tijdens de Vakantie Bijbel Week en er staan heel wat activiteiten op het programma zoals een survivalrun bij scouting Elburg, cabaret met Ruurd Walinga een optreden van jongeren BigBand BJOE, diverse workshops,  buikschuiven, zwembad, muziek, chillen, gamen, goed gesprek.....slapen?  Eten, drinken, bbq en nog meer....

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Marloes van Ommen

WEZEP – Zondagavond 23 juli is het de beurt aan zangeres Marloes van Ommen uit Wezepom de wekelijkse zomeravondzangdienst in de Pauluskerk op te luisteren. De voorganger is ds. E.R. Veen, woonachtig in Zwolle. Het orgel wordt bespeeld door Henk Schilder

Marloes van Ommen is sinds haar deelname aan The Voice of Holland enkele jaren geleden de trots van Wezep geworden. Met haar fantastische stem zal ze in deze dienst enkele solonummers zingen, maar zal ze ook als leading vocal de samenzang ondersteunen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ELBURG -  Zaterdagmiddag 22 juli komt het koor ‘Gideon’ weer naar de haven van Elburg om met bekende geestelijke liederen vele harten blij te maken en God te eren. Wilt u luisteren, meezingen, van een gratis kopje koffie of thee genieten of een praatje maken? De interkerkelijke  Stichting Evangelisatie en Bijbelstudie Thornspic heet u van harte welkom tussen 14:00 en 16:00 uur in of bij de witte tent op de havenkade.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Persfoto Hap Fontes

ELBURG - Afgelopen week draaide in de Kloostertuin van Elburg het restaurant Hap Fontes, waarmee geld werd opgehaald voor de Voedselbank Elburg/Oldebroek. Verspreid over 3 dagen kwamen 200 mensen eten, daarbij bediend door meer dan 40 vrijwilligers. De initiatiefnemers: "We zijn erg dankbaar dat het zo'n succes heeft mogen worden. Hap Fontes was nooit gelukt zonder het keiharde werk van alle vrijwilligers en de gulle giften van onze sponsors. We hopen dat we een mooi bedrag op hebben gehaald voor de Voedselbank."

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

VEG Oldebroek

OLDEBROEK -In VEG Oldebroek start zondagavond 9 juli de eerste van zes zomeravonddiensten. Ds. S. v.d. Velde spreekt over de roeping en de reis van Abraham. Gospelkoor the Spirit uit Doornspijk zal optreden en de samenzang wordt begeleid door een eigen combo.

De dienst begint om 19:00 uur en de VEG Oldebroek heet u van harte welkom!

Schrijf reactie (0 Reacties)

OLDEBROEK - Zondag 16 juli is er 's avonds een praisedienst in Luctor et Emergo. In deze dienst zal Laurens Toering een overdenking doen. De samenzang wordt begeleid door het jeugdcombo van Luctor et Emergo, welke bestaat uit een groep enthousiaste jonge mensen. Aanvang: 19.00 uur.

Schrijf reactie (0 Reacties)

tlv 2374320 960 720

OLDEBROEK -Van 10 t/m 19 april 2018 organiseert Piet Wastenecker bij voldoende deelname weer een prachtige, geheel verzorgde 10 daagse reis naar Israël. Tijdens deze reis kunt u de schoonheid in dit bijzondere land aanschouwen met als hoogtepunt, enkele dagen in de eeuwenoude stad Jerusalem.

Wilt u hier meer over weten? U wordt van harte uitgenodigd om geheel vrijblijvend de eerstvolgende informatie avond te bezoeken op vrijdagavond 21 juli 19.30 uur ten huize van: Fam. P Wastenecker, Klocklaan 9, 8096 BZ te Oldebroek. Tel 0525-63 17 79, email: .

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Gerard Panfluit 1

WEZEP – Zondagavond 16 juli speelt de bekende panfluitist Gerard Rijken van Olst in de Pauluskerk tijdens de zomeravondzangdienst. Hij zal uiteraard veel samenzang begeleiden, maar ook enkele solostukken ten gehore brengen.

Ds. Simon Dingemanse uit Noordwijk zal een korte meditatie houden. Het orgel wordt bespeeld door Adrie Duizendstra. Deze dienst begint om 19.00 uur.

Schrijf reactie (0 Reacties)

1394783 300390106825830 4419231485167396446 n

't HARDE - Gerjan Prins: 'In de huidige samenleving is iedereen druk. Werk, hobby’s, kerk, sociale contacten onderhouden en ga zo nog maar even door. Dit kan er bij veel mannen nogal eens toe leiden dat ze als vaders afwezig zijn in hun gezin. Als vaders afwezig zijn zie je nogal eens dat tieners hun voorbeeld zoeken bij een groep vrienden. Als dat verkeerde vrienden zijn kan het behoorlijk fout gaan met zo’n jongere. Om oog te hebben voor de jongeren, maar ook om als ouderen van deze jongeren te leren, hebben we als organisatie besloten de Kampvuuravonden en de Jongeren Kampvuuravonden samen te voegen.  Enerzijds om vaders en zonen dichterbij elkaar te laten komen. We verlangen naar meer verbinding tussen vaders en zonen en omgekeerd. Zoals we verbinding hebben met onze hemelse Vader verlangen we ook naar deze relatie tussen vaders en zonen op aarde. Anderzijds hopen we op een mooie en krachtige samenzijn waarbij jongeren en ouderen samen optrekken. Waarbij jongeren de ouderen kunnen inspireren en waarbij de ouderen een wijs en luisterend oor kunnen zijn voor de jongeren. We zien met verlangen uit naar wat komen gaat!'

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

vme

ELBURG - Er worden tijdens de Vestingdagen gratis zomerconcerten gegeven Iin de Grote Kerk te Elburg door het Veluws Mannenensemble. De Vestingdagen zullen in 2017 zijn op woensdag 19 en 26 juli en 2 en 9 augustus.Het publiek kan genieten van onder andere negro spirituals, psalmen en geestelijke liederen. Het ensemble staat onder leiding van Wim Magré. Wilbert Magré zal tevens het beroemde Quellhorst orgel bespelen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

youthalpha

OLDEBROEK - Op donderdag 21 september a.s. start voor alle jongeren van 13 – 18 jaar een Youth Alpha cursus in Oldebroek. Jennifer Wastenecker: ‘Tijdens de cursus zullen we er achter komen dat het christelijk geloof niet saai is maar waar en zeker niet achterhaalt. Het is gaaf en iedere dag weer waar! We gaan met andere jongeren  op zoektocht én waarom het christelijk geloof van belang is voor jouw leven! Ben je gelovig opgevoed of niet, geloof je in Jezus Christus of weet je niet wat je nu wel of niet moet geloven: je bent van harte welkom om mee te doen!’

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

19420489 1246653278793683 3892703845474254948 n

Schrijf reactie (0 Reacties)

Joyce van BovenWEZEP – In de serie zomeravondzangdiensten in de Pauluskerk treedt op 2 juli a.s. de singer-songwriter Joyce van Boven op. Voorganger is ds. Irma Smits. De dienst begint om 19.00 uur

Joyce van Boven zingt al vanaf dat ze klein was. Later zat ze in diverse bands van kerken en in een aantal grote gospelkoren waaronder De-light van producer Gerrit Dekker. Joyce is sinds 2006 getrouwd met Elbert van Boven. Samen hebben ze twee kinderen, Joëlle en Tobias. Samen met haar man schrijft ze teksten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bijbelpixabayKAMPERVEEN - De kleine kerkelijke gemeente van Kamperveen houdt zondagavond 25 juni een openlucht kerkdienst in de tuin achter de Gereformeerde Kerk in Kamperveen/Zuideinde. Bij ongunstige weersomstandigheden wordt de dienst in de kerk gehouden.

Het thema van de dienst is 'Wat kies jij?'. Hans Fikse spreekt daarover.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

O.B.KOLDEBROEK - Vanavond, zondag 18 juni om 18.30 uur, zal er in de Hervormde Dorpskerk een zangdienst worden gehouden. Aan deze zangdienst zal het Elburgs Mannenkoor O.B.K. onder leiding van Wim Magré een aanzienlijke bijdrage leveren. Daarnaast zullen er bekende psalmen en liederen gezongen worden. De dienst wordt geleid door ds. M.J. Schuurman.

Schrijf reactie (0 Reacties)

persoon 2

NUNSPEET - Vanaf 14 September a.s. gaat het Groot Veluws Mannenkoor beginnen,  een gelegenheidskoor bestemd voor alle zanglustige mannen op de Veluwe. Men hoopt in Nunspeet en Voorthuizen te gaan repeteren onder leiding van dirigent Gerrald Bronkhorst uit Elspeet en  tijdens de concerten zal het koor begeleid worden door : Peter Wildeman (orgel), Joost van Belzen (piano) en Henriette Barten (fluitist). De repetitie-avonden zijn 5 avonden in de maanden september, oktober, november, december en januari. Daarna volgt in 2018 de presentatie van het Groot Veluws Mannenkoor met het thema Het Psalmenproject.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

pauluskerk logo

WEZEP – Ook in 2017 krijgen In de zomermaanden de avonddiensten in de Pauluskerk een extra aantrekkelijke tintje. Er wordt namelijk veel gezongen en elke week is er naast het orgel een andere muzikale bijdrage.

De muzikale bijdragen tijdens deze zomeravondzangdiensten zijn zeer gevarieerd. De aftrap wordt zondag 25 juni weer gegeven door het bekende Gospelkoor El Shaddai uit Wezep.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)