col

OLDEBROEK- Het Leger des Heils is op zoek naar collectanten in Oldebroek voor de jaarlijkse collecteweek van 23 tot en met 28 november. Alleen met de hulp van vrijwilligers is het voor de organisatie mogelijk op buurtniveau activiteiten te blijven organiseren om sociale uitsluiting en eenzaamheid te bestrijden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

https cdn.evbuc.com images 111333549 130644273847 1 original

HATTEMERBROEK - A.s. zaterdag 26 september is er een openluchtdienst aan de Elburgerweg 11a in Hattemerbroek. Aanvang 18.00 uur. De toegang is vrij, wel wordt er een collecte gehouden voor de onkosten.

Het is handig om een kleedje of een stoel mee te nemen.

Opgeven is nodig via deze link

Schrijf reactie (0 Reacties)

veg oldebroek

OLDEBROEK  - De laatste zondag van september: 27 september is gewoontegetrouw de Israëlzondag in de Vrije Evangelische Gemeente in Oldebroek. Ds. Willem J.J.  Glashouwer hoopt in de morgendienst voor te gaan met als thema: Jeruzalem, stad van de grote Koning. Aanvang van de dienst is 09.45 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Rommelroute Doornspijk

DOORNSPIJK -Jaarlijkse houdt de Gereformeerde kerk Doornspijk een rommelmarkt.In verband met. het coronavirus is er dit keer niet de jaarlijkse rommelmarkt op het kerkplein, maar een rommelroute op zaterdag 19 september door het centrum van Doornspijk.

Gestart wordt om  09.00 uur en om 12.00 uur is de rommelroute afgelopen. De organisatie vraagt u om zoveel mogelijk kleingeld mee te nemen om het betalen makkelijk te maken en om rekening met de coronamaatregelen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

media 363 155001 w266 h130 crop wm compose

HATTEM -  Na de succesvolle schoenendoosactie van vorig jaar, zal ook dit jaar zal weer de schoenendoosactie worden gehouden voor Hattem en omgeving. U wordt van harte opgeroepen om een schoenendoos te vullen voor kinderen in nood. De schoenendoosactie wordt georganiseerd vanaf zondag 4 oktober tot en met vrijdag 30 oktober. In die periode kunt u de door u gevulde schoenendozen inleveren in Hattem bij de Bethelkerk (Hessenweg 84, Hattem). De Bethelkerk te Hattem is het inleverpunt voor de wijde omgeving.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

118988086 965704017280880 6760675095280408235 o

OLDEBROEK -     Zaterdag 3 oktober 2020 vindt van 13:30 tot 17:00 uur De Run for the Message Oldebroek plaats.  Het hardlopen heeft verschillende onderdelen; een Kidsrun voor kinderen van de basisschool in twee leeftijdsklassen (tot 9 jaar en vanaf 9 jaar) en de hardloopafstanden 5 km / 7,5 km en 10 km. Iedereen kan meedoen en betaalt inschrijfgeld en daarnaast hoopt de organisatie dat de deelnemers sponsors willen werven voor het wereldwijde zendingswerk van Operatie Mobilisatie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bijbel 1

OLDEBROEK -  Op zondag 20 september wordt een openluchtdienst gehouden in Oldebroek in het weiland naast de Stouwdamsweg en Eben Haézerschool. De dienst is van 16.30 tot 17.30 uur. Dit evenement wordt georganiseerd door de IECO (Interkerkelijke Evangelisatie Commissie Oldebroek). Kees Morren zal een korte overdenking houden en er is muzikale medewerking van de Bigband VEGO onder leiding van Arjan Pruim.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

RE

NUNSPEET  – Op donderdag 17 september begint het nieuwe seizoen van Young Ladies Choir Rejoice in de Driestwegkerk te Nunspeet. Het koor dat al jaren onder leiding van Wilbert Magré staat reperteert één keer in de twee weken op donderdagavond. In verband met de coronamaatregelen oefent het koor nu zonder pauze van 19.30 t/m 20.45 uur in de kerkzaal op 1,5 meter afstand van elkaar.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Jeugddienst 20 september 2020 poster

WEZEP -  Op zondagmiddag 20 september is er om 17.00 (!) een jeugddienst in de Vredeskerk in Wezep. Het thema van de dienst is: ‘Amazing Grace’. Dominee I. Pauw zal voorgaan en Joyce + band verzorgt de muziek. Voor deze jeugddienst kan je je opgeven via de website. De dienst is ook live mee te volgen via YouTube of hervormdwezep.nl.

Schrijf reactie (0 Reacties)

bijbel 1

OLDEBROEK - Op zondag 20 september wordt er door de Interkerkelijke Evangelisatie Commissie Oldebroek (IECO) een openluchtdienst georganiseerd in het weiland aan de Stouwdamsweg in Oldebroek. De aanvang is om 16.30 uur, maar vanaf 16.00 uur zal de Big Band uit de Vrij Evangelische Gemeente (VEG), die de dienst begeleidt, al beginnen met inspelen. Spreker is Kees Morren. Er zal ook aandacht voor de kinderen zijn. Wilt u verzekerd zijn van een goede zit, neem dan gerust uw eigen (tuin) stoel mee en zoek een plekje op anderhalve meter ten opzichte van mensen van andere huishoudens op het weiland. Registratie vooraf kan via Eventbrite.nl, maar u kunt ook ter plaatse uw contactgegevens achterlaten. Na afloop is er koffie, thee en ranja. Een ieder is van harte welkom!!!

Schrijf reactie (0 Reacties)

sing innjpg

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto 1

40 Jaar na de ‘Er is Hoop’-campagne van de jaren 80 komt er opnieuw een gelijknamige actie. Op initiatief van Stichting Agapè bereiken kerken en christenen Nederland met dé boodschap van hoop. Geen surrogaat hoop die te vinden is in geld, carrière, relaties of andere tijdelijke zaken, maar de complete en onuitputtelijke hoop van Jezus Christus. Op 16 september gaat de campagne voor Oldebroek en omgeving van start, als alternatief van de traditionele Schapenmarkt die vanwege het coronavirus niet doorgaat.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

8175

ARNHEM -  Op 12 september 2020 opent provincie Gelderland haar deuren voor bezoekers. Het monumentale Huis der Provincie, inclusief de Sabelspoort en een deel van de nieuwbouw aan de Markt in Arnhem is te bezichtigen. Volg een rondleiding en proef de sfeer van het gebouw. Bewonder de prachtige kunstcollectie van de provincie en laat u verrassen door de verhalen achter de kunstwerken!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

WilbertMagre

De avond die om 20.00 uur begint is toegankelijk voor maximaal 75 personen. Op het programma staan diverse Psalmbewerkingen van zijn vader en op veler verzoek een improvisatie over ‘Ruwe stormen mogen woeden’. De toegang is 7 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen t/m 15 jaar. Reserveren is verplicht i.v.m. de coronamaatregelen via info@wilbertmagre.nl of 06-15368611.

Schrijf reactie (0 Reacties)

kampvuuravond

’t HARDE - Vorige maand zijn de kampvuuravonden weer opgestart.  Deze maand is er opnieuw een kampvuuravond voor mannen. Wees welkom op 13 augustus om 20:00 uur aan de Rozenbergweg 1, ‘t Harde. Mannen, gelovig of niet gelovig, vanuit Elburg en omgeving zijn van harte uitgenodigd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

veessen

VEESSEN - Mist u ook het samen zingen van prachtige liederen? Dan bent u van harte welkom om op vrijdag 7 augustus samen met de organist Wilbert Magré bekende liederen van onder andere Johannes de Heer te zingen. De toegang is gratis!

Op een unieke buitenlocatie bij Villa Bakhuis (IJsseldijk 3) te Veessen wordt het buitenterrein sfeervol ingericht en worden er stoelen geplaatst met voldoende afstand. Wilbert Magré uit Doornspijk verzorgd de samenzang op het orgel en geeft tevens enkele orgelsolo’s. De avond begint om 19.30 uur en vanaf 18.45 uur bent u van harte welkom om eventueel alvast koffie/thee te komen drinken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

 alpha cursus

OLDEBROEK - Wat is de zin van het leven? Hoe zouden we het lijden in de wereld en een pandemie als corona kunnen duiden? Wie is God en wie is Jezus en waarom zou dat relevant zijn in mijn leven? Voor al dit soort vragen en nog vele andere vragen is ruimte op de Alpha-cursus. Eén avond per week, 11 weken lang met elkaar zoeken naar antwoorden vanuit het perspectief van de Bijbel. Er is nog veel onzeker welke vorm de Alpha-cursus zal krijgen met het oog op het corona-virus. Graag wil Alpha Oldebroek een inventarisatie maken van mensen met interesse, zodat ze kunnen kijken wat er mogelijk is. Informatie en opgave bij: alphaoldebroek@outlook.com

Schrijf reactie (0 Reacties)

kerk

ELBURG - De rondleiding in de Grote Kerk van Elburg van dinsdag 21 juli, aanvang 14:00 uur is komen te vervallen. Dit in tegenstelling tot wat er op de digitale borden in de gemeente Elburg vermeld stond.

Maar deze zomer zijn er gelukkig nog meer rondleidingen in de Grote kerk en wel op:

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Orgelconcerten Grote Kerk Elburg zomer 2020

ELBURG - Op de woensdagavonden zullen er op het beroemde Quellhorst orgel concerten gegeven worden. In deze Corona-tijd zal er een beperkte capaciteit zijn maar de concerten zullen wel doorgang vinden. Op woensdag 22  juli wordt het orgel bespeeld door Gerard de Wit. Aanvang van het zomerconcert 20:00 uur. Toegangsprijs is € 7,00 per persoon; kinderen onder begeleiding gratis. Volledige programma's zijn vanaf 19.30 uur verkrijgbaar aan de kerk. Let op: Inschrijven is verplicht! Dit kan via orgelconcertelburg@yahoo.com of via 06 - 31170742

Schrijf reactie (0 Reacties)

bijbel 1

OOSTERWOLDE - Al een aantal maanden kunnen kerkdiensten niet bezocht worden zoals de leden dat voorheen gewend waren. Ze kunnen niet als (gehele) gemeente samenkomen of samen zingen.  Daarom wordt een interkerkelijke openluchtdienst gehouden op zondag 12 juli. Jong en oud zijn hierbij van harte welkom! Er zullen twee diensten plaatsvinden, zodat de richtlijnen van het RIVM in acht genomen kunnen nemen. Er is nog plek in de tweede dienst.

Inschrijven voor het bijwonen van deze dienst kan via deze link.

Schrijf reactie (0 Reacties)