bijbel 1

HATTEMERBROEK - Op zondag 7 juli om 16:30 ur wordteen  openluchtdienst op het plein van de Nassauschool in Hattemerbroek gehouden. Christian Verwoerd zal de dienst invullen met korte meditaties en het zingen van eigen geschreven liederen. Ook worden amen bekende en minder bekende opwekkingsliederen zingen. Thema van de dienst zal zijn: ‘Gaan voor goud!’

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 6207

OLDEBROEK - De zendingsorganisatie GlobalRize maakt een onstuimige groei door en dat gaat niet zonder groeipijn. “Het lijkt een contrast, maar Gods voorziening is soms zo overvloedig dat het ons voor nieuwe uitdagingen stelt”, aldus operationeel directeur Frans de Lange.

De laatste weken groeide de Engelstalige pagina Biblword sterk waardoor het aantal chatgesprekken iedere week toenam. Welkome gesprekken, maar het chatteam kon de toestroom niet meer aan. Dit leidde tot een noodkreet op Facebook en het werven van vrijwilligers als hoofddoel op Opwekking.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

luctor2

OLDEBROEK - Het Evangelisatiekoor Luctor et Emergo en de Chr. Gemengde zangvereniging Hosanna uit Vaassen voeren op zaterdag 22 juni het oratorium 'Exodus' uit van Johan Bredewout. De uitvoering begint om 19.30 uur in het kerkgebouw van Luctor et Emergo te Oldebroek. In het voorprogramma zingen beide koren enkele liederen en is er ook samenzang.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

wars

OLDEBROEK - Het Watoto kinderkoor uit Oeganda verzorgt een geweldige avond met zang en dans. Hun muziek is vol energie en de teksten bevatten diepte. De kinderen delen hun ervaringen en vertellen al zingend en dansend over hoe hun leven veranderde, over hun hoop en dromen en over hun roeping om hun gemeenschappen te veranderen. Het concert met als thema We Will Go is op vrijdag 5 juli in de Vrije Evangelische Gemeente in Oldebroek en begint om 19.00 uur.

Esther Kahangi was achtergelaten als te vroeggeboren baby in een ziekenhuis in Kampala. Ze werd gered door Watoto. Nu is ze een gezonde, vrolijke achtjarige die rondtoert met het Watoto-koor. “Ik ben zo enthousiast over het concert ‘We Will Go’. Ik weet dat ik een wonder ben omdat God mij heeft aangenomen als Zijn kind!”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

OLDEBROEK - Zondag 16 juni organiseert de Interkerkelijke Evangelisatie Commissie Oldebroek (IECO) weer een openluchtdienst op het grasveld in het Oldebroekerbos, achter de Talter in Oldebroek. Aanvang dienst 16.00 uur. De overdenking zal verzorgd worden door Johan Tanghe en we zingen onder begeleiding van een muziekvereniging David. Ook zal er aandacht voor de kinderen zijn. Natuurlijk wordt er ook gezorgd voor een kopje koffie/thee, ranja en wat lekkers. Een ieder is van harte welkom!

Schrijf reactie (0 Reacties)

doek

OLDEBROEK- Op pinkstermaandag, 10 juni 2019, organiseert DOEK voor de 16e keer een rommelmarkt bij de familie Hoekert aan de Zuiderzeestraatweg 410. Vanaf ongeveer 10.30 uur, na de zangdienst, staat de koffie klaar.U kunt hier van allerlei rommelmarktspullen kopen o.a. boeken, potten, pannen, plantjes en nog veel meer “spullen”.U kunt binnen gezellig zitten en een kopje koffie of thee drinken, er is soep, er zijn slaatjes, pannenkoeken, broodjes hamburger en ijs. De opbrengst van deze markt is bestemd voor de verschillende projecten van DOEK in Roemenië.

Schrijf reactie (0 Reacties)

flyer openluchtdienst 2019

KAMPERVEEN -  Op zondagavond 16 juni vind de 13de editie van de openluchtdienst plaats achter het kleine Gereformeerde Kerkje te Kamperveen/Zuideinde, de kleinste zelfstandige gemeente van Nederland. Ook dit jaar wil de kerk deze mooie traditie voortzetten; laagdrempelig en sfeervol. De dienst wordt gehouden in de tuin achter de kerk. Mocht het weer het niet toe laten om de dienst buiten te houden, dan wordt er een tent neergezet of verplaatst de dienst naar binnen. Thema van de dienst is: Who am I?

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

vegoldebroek

OLDEBROEK - VEG Oldebroek houdt op maandag 10 juni een openluchtdienst bij Hoekert (bij slecht weer binnen) aan de Zuiderzeestraatweg. Deze dienst is voorafgaand aan de rommelmarkt voor DOEK. Voorganger is Peter Hartkamp.

De dienst begint om 9.45 uur.

Schrijf reactie (0 Reacties)

vertrouwen

WEZEP  - In de volgende geloofsontmoeting in De Klinker zal op zondag 16 juni Gerda van Ommen spreken over de kernvraag, waar het in het geloof om draait: ‘Kun je God vertrouwen?’. Het werkwoord ‘geloven’ heeft veel verschillende betekenissen, maar de bijbelse betekenis is ‘vertrouwen’. Vertrouwen dat te maken heeft met de persoon van God. En de vraag is daarbij natuurlijk: is die persoon wel te vertrouwen? Vertrouwen komt namelijk te voet en gaat te paard … Daarom is het altijd goed om voor jezelf de vraag te stellen: ‘Kan ik God vertrouwen?’

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

foto raam kerk

WEZEP - De Kruiskerk in Wezep is de afgelopen zeven weken grondig gerenoveerd. Het is bijna klaar en alles is voorspoedig verlopen. De renovatie was nodig om van de Kruiskerk een kerk van en voor de toekomst te maken.  Vanaf 16 juni staan de deuren weer wagenwijd voor iedereen open. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ZAAL1

WEZEP - Vorig jaar was het 50 jaar geleden dat de Kruiskerk aan de Kerkweg in Wezep werd gebouwd, in zes weken tijd is de Kruiskerk nu grondig gerenoveerd.  Op zondagmorgen 16 juni is iedereen welkom in een feestelijke dienst in het vernieuwde gebouw. Er wordt op dit moment nog aan beeld en geluid gewerkt in de kerkzaal maar de predikant van de Kruiskerk Han Wilmink, glundert nu al van oor tot oor.  “Het is prachtig geworden.  Kijk eens wat een mooie frisse uitstraling de ruimte heeft gekregen!”  Volgens de predikant is er heel hard gewerkt om alles straks voor 16 juni klaar te krijgen. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bijbel 1

OLDEBROEK -Een aantal kerken van Oldebroek houden in de nacht van vrijdag 21 juni op zaterdag 22 juni gezamenlijk een Nacht van Gebed. Christenen uit de omgeving worden van harte uitgenodigd om (een deel van) deze nacht biddend op de bres te staan voor vervolgde christenen. De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. De ‘Nacht’ wordt gehouden op honderden locaties in Nederland en België.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bijbel 1

OLDEBROEK - Zondag 16 juni zal door de VEG Oldebroek een Hagenpreek worden gehouden in het Oldebroeker bos. Aanvang 16.00 uur. Johan Tange zal hier spreken, Karin van Norel zorgt voor het kindermoment en de muziek is in handen van het Blazersensemble van David.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Hoeksteen hattemerbroek

HATTEMERBROEK - In de Hoeksteen te Hattemerbroek komt op eerste Pinksterdag een groep zangers/muzikanten onder leiding van Thom Hesseling de dienst opluisteren en de samenzang begeleiden. Voorganger is drs. Wim Dekker uit Oosterwolde Aanvang 9.30 uur. Iedereen is hartelijk welkom.

Schrijf reactie (0 Reacties)

luctor2

OLDEBROEK - Het Evangelisatiekoor Luctor et Emergo en de Chr. Gemengde Zangvereniging Hosanna uit Vaassen voeren op zaterdag 22 juni het oratorium 'Exodus' uit van Johan Bredewout. De uitvoering begint om 19.30 uur in het kerkgebouw Luctor et Emergo te Oldebroek. In het voorprogramma zingen beide koren enkele liederen en is er ook samenzang.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ZENDINGSMARKT

“Van Advocaat tot Zorg”

DOORNSPIJK -   Op 8 juni wordt de zendingsmarkt in Doornspijk gehouden. Deze markt won jarenlang lokaal aan bekendheid. Het doel van vorig jaar heeft voor internationale bekendheid gezorgd. GlobalRize, zending via internet, kent immers geen grenzen. Die organisatie van oud-burgemeester van Elburg Frans de Lange mocht vorig jaar het mooie bedrag van € 6.777 in ontvangst nemen. Frans was toen niet alleen verrast door de hoogte van het bedrag: “Persoonlijk was ik erg onder de indruk van de professionele organisatie en de inzet van alle betrokkenen. Het zorgde voor een goede sfeer en er was alle gelegenheid voor hartelijke ontmoetingen over kerkmuren heen.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

MANS

DOORNSPIJK - Op 26 juni 2019 geeft de vermaarde organist Martin Mans in het kader van Tour de Mans een orgelconcert in de Gereformeerde kerk te Doornspijk. Het concert begint om 20.00 uur. Martin Mans zal een gevarieerd programma spelen van literatuur en improvisaties. De kerk is open vanaf 19.30 uur.

Kaarten zijn voorafgaande aan het concert in de kerk verkrijgbaar à € 10 kinderen t/m 11 jr. € 5 Verdere info www.zingenenzo.com

Schrijf reactie (0 Reacties)

Jeugddienst 2 juni 2019 0519

WEZEP - Op zondag 2 juni is er 's avonds om 19.00 een jeugddienst in de Vredeskerk in Wezep. Het thema van de dienst is: 'Growing Together'.  De muziek wordt verzorgd door Berjan Welink + band. Ook de groep jongeren die deze zomer naar Roemenië gaan zullen een bijdrage leveren aan deze dienst. Na afloop is er koffie, thee, fris en wat lekkers. 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Vredeskerk wezep

WEZEP - Op zondag 9 juni 1e Pinksterdag zullen in de Vredeskerk in de ochtenddienst Gerrit Koele (orgel),  Dick van Oene (piano) en Joyce van Boven (zang) de dienst muzikaal begeleiden. Tijdens de avonddienst zal het koor 'the Spirit' uit Doornspijk meewerken. Dirigent is Wally Marchand. Het koor wordt begeleidt door een combo en dit combo zal ook de begeleiding van de samenzang voor hun rekening nemen. De ochtenddienst begint om 09.30 uur en de avonddienst om 19.00 uur. Voorgangers zijn respectievelijk ds. I. Pauw en ds. I. Hoornaar.

Schrijf reactie (0 Reacties)

OLDEBROEK -  Hoewel de zomervakantie nog ver weg lijkt, is de stuurgroep van de Vakantie Bijbel Week alweer druk bezig met de voorbereidingen. Om deze dag vorm en inhoud te geven, heeft de stuurgroep jouw hulp hard nodig. Doe je mee? Meld je aan op vbwoldebroek@gmail.com Ook als je tiener bent en je wilt graag helpen bij de basisschoolkinderen  is jouw hulp van harte welkom. Je kunt het eventueel gebruiken voor je maatschappelijke stage of studiepunten. Deze dag (voor groep 1 t/m 8) wordt gehouden in Kulturhus de Talter, Stouwdamsweg 4 te Oldebroek op 28 augustus.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)