luctor

OLDEBROEK - Op zaterdag 2 december is in Luctor in Oldebroek een uitvoering van het Kerstoratorium genaamd "In de volheid van de tijd".  Dit wordt uitgevoerd door het Oosterwolds Gemengd Christelijk Koor samen met het Ensemble Parlando uit Veenendaal met als solist Marco Hoorn uit Urk.

Aanvang 19.30 uur. kerk open 19.00 uur.

Schrijf reactie (0 Reacties)

up logo

HATTEMERBROEK - In de Hoeksteen in Hattemerbroek wordt zondag 10 december een praisedienst gehouden. Aanvang 17.00 uur.. Het thema is ‘Hij komt, Hij komt!’ en de dienst zal geleid worden door ds. Smelt uit Voorthuizen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

OLDEBROEK - Op donderdag 23 november zal bij de Interkerkelijke VrouwenVereniging Oldebroek worden gezongen met juf. Bakker en dominé. Het zal een heel gezellige avond worden. De avond begint om 19.45 uur en wordt gehouden in “Het Open Huis” achter de Hervormde Kerk te Oldebroek

Schrijf reactie (0 Reacties)

Kruiskerk wezep

WEZEP - Op maandagavond 20 november 2017 komen de leden van Passage afdeling Wezep/ Hattemerbroek om 19.45 uur bijeen in de Ontmoetingshal van de Kruiskerk, Kerkweg 6 te Wezep voor de maandelijkse afdelingsbijeenkomst.

 De spreker voor deze avond is de heer ds. Anne Zweers  Ds. Anne Zweers is als krijgsmachtpredikant werkzaam bij de dienst Geestelijke Verzorging van de krijgsmacht, waar hij samenwerkt met rooms-katholieke, humanistische, joodse, hindoe en islamitische collega’s.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

GHkerk

OLDEBROEK - De interkerkelijke ouderenmiddag is deze maand op  zaterdag 18 november. Deze middag is te gast burgemeester Hoogendoorn. Hij wil graag vertellen hoe hij invulling geeft aan zijn rol als burgemeester van Oldebroek en zal voornamelijk zijn bestuurlijke en burgervaderrol toelichten. U bent hartelijk welkom vanaf 13.30 uur in de Gereformeerde Goede Herderkerk, Oldebroek voor een eerste kopje koffie of thee. De middag duurt tot 16.00 uur.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Poster 1 december 2017

DOORNSPIJK -  Op vrijdag 1 december organiseert Wilbert Magré een concert ten behoeve van de Veluwse Wens Ambulance. Het concert vindt plaats in de Gereformeerde Kerk te Doornspijk en begint om 20.00 uur.

De stichting waar de opbrengst van het concert voor is maakt het mogelijk dat mensen hun (laatste) wens, geheel kosteloos, in vervulling kunnen laten gaan. Deze avond zingen voor u: Vocalgroup Undique o.l.v. Wilbert Magré en het Veluws Mannenensemble o.l.v. Wim Magré. Ook wordt medewerking verleend door: Carina Bossenbroek (panfluit), Erica Vogel (dwarsfluit), Jorijn van Hese (Euphonium), Chloë Elsenaar (viool), Anouk Meijer (cello), Wim en Wilbert Magré (orgel/piano).

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

logo Alpha

WEZEP - Op maandag 20 november is er vanaf 18.45 uur een alphaproeverij introductieavond in  Gasterij De 7 Heuvels in Wezep. De avond begint met een gezellige en lekkere maaltijd. Je kunt tevens kennis maken met het alpha team, vragen stellen en andere cursisten ontmoeten. De cursus start op maandag 15 januari 2018.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

luctor

OLDEBROEK - Zondag 26 november is er ’s avonds een praisedienst in Luctor Oldebroek. Het combo onder leiding van David Spronk gaat de dienst invullen samen met een voorganger van Luctor.

Het belooft weer een fijne dienst te worden.

Allemaal van harte uitgenodigd. Aanvang: 19.00 uur

Schrijf reactie (0 Reacties)

MuziekkorpsWEZEP - Zondag 19 november om 17.00 uur zal Kapitein Aalt Fikse in De Klinker spreken tijdens de tweewekelijkse geloofsontmoeting. Het muzikale gebeuren wordt deze keer verzorgd door Muziekkorps Kampen van het Leger des Heils. De Klinker heet u van harte welkom bij deze laagdrempelige samenkomst waar ontmoeting een belangrijke rol speelt. Voor de kinderen is een eigen programma met elke keer een andere verrassing in de Kids Corner.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Loco Veluws Mannenesemble 03 1

OLDEBROEK – Samen met harpiste Regina Ederveen geeft het Veluws Mannenensemble zaterdagavond 16 december onder leiding van Wim Magré een sfeervol kerstconcert in de Schutstal van het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg 10A  in Oldebroek. Het ensemble wordt op piano begeleid door Wilbert Magré. De deuren van het Boerderijmuseum zijn zaterdag 16 december open vanaf 19.00 uur. Het concert begint om 19.30 uur. Het in de regio populaire Veluws Mannenensemble, geleid door Wim Magré, komt met tussen de 15 en 20 ervaren zangers naar het Boerderijmuseum. Wim Magré kreeg zijn eerste muzieklessen aan de muziekschool in Elburg. Daarna studeerde hij orgel bij Willem Hendrik Zwart, organist van de Bovenkerk in Kampen. Verder bekwaamde hij zich aan het conservatorium te Zwolle, waar hij het hoofdvak orgel studeerde bij Dorthy de Rooy. Hij heeft in de loop der jaren veel orgel-cd’s vol gespeeld en is dirigent van verschillende koren op de Veluwe en van een kinderkoor op Urk. Samen met zijn zoon Wilbert op de vleugel verzorgt hij jaarlijks onder de naam ”Magré & Magré in concert” veel optredens in ons land.  

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bijbel

OLDEBROEK - 'Omgaan met moslims – dat is niet alleen meer iets van de grote stad. Ook wij kunnen ermee te maken krijgen. Via school, in de buurt, op het werk'. Mw. T. ’t Lam uit Harderwijk heeft namens de kerk veel contacten met moslimvrouwen en zal op 29 november tijdens een bijeenkomst van de Moederkring vanuit haar eigen ervaring vertellen. De morgen zal worden gehouden in het Open huis achter de hervormde kerk in Oldebroek. Inloop vanaf 09.00 uur. De morgen begint om 09.15 uur. Er is kinderoppas aanwezig. De morgen wordt rond 11.15 uur afgesloten.

Schrijf reactie (0 Reacties)

trompet

DOORNSPIJK - Deze maand is de nieuwe CD van het bekende Trompettistenduo Arjan en Edith Post uit Doornspijk uitgekomen met als titel ‘Psalmen Voor Elk Moment’, in samenwerking met organist André van Vliet. Het trompettistenduo is vooral bekend van het TV programma Nederland Zingt en de vele concerten met koren in deze regio. Ruim tweeëneenhalf jaar geleden verscheen het laatste album ‘Magnifique, Live vanuit Rhede’, opgenomen in Duitsland en had een vooral klassieke insteek met mooie werken van componisten Bach, Prokofiev, Bédard, Telemann en Händel, maar nu was het tijd voor een instrumentaal Psalmen-album.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Label Made in Israel

OLDEBROEK - Piet en Gea Wastenecker nodigen u uit voor de open huis dagen op  23 en 24 november. Hun kamer is deze dagen ingericht met producten uit Israël. Zij willen op deze manier het volk ondersteunen. Zowel voor de man als de vrouw zijn er leuke  aanbiedingen.  Ook kunt u zelf kerstpakketten samenstellenen en er zijn tevens proeverijen van nieuwe producten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

20170329 CD Rene Diekman 043 2 1- Door Wilfred Willemsen -

HATTEM – Op 25 november, aanvang 20.00 uur, houdt de bekende Hattemse zanger René Diekman een presentatie van zijn nieuwe cd in Bethel, gevestigd aan de Hessenweg 84 in Hattem. Zijn nieuwe cd heet Road to Salvation, inmiddels de derde cd die door Diekman wordt uitgebracht. De cd is in juni uitgebracht onder het platenlabel Ecovata.

René Diekman is een geboren en getogen Hattemer. Met de CD Road to Salvation keert de zanger, die tegenwoordig in Wapenveld woont, na jaren van afwezigheid terug op het gospelpodium. In 2007 debuteerde hij met de CD Only believe met covers van gospels die vooral door Elvis Presley bekend zijn geworden. “Ik ben zelf een enorme fan van Elvis. En eigenlijk van de gehele muziekstijl uit de 60’er en 70’er jaren”, vertelt René Diekman.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

WEZEP - Zaterdag 11 november houdt de zendingscommissie van de Hervormde kerk Wezep/Hattemerbroek weer haar jaarlijkse oliebollenactie voor de GZB/IZB. ‘s Ochtends vanaf 9 uur kunt u weer de verkopers bij u aan de deur verwachten met deze heerlijke verse oliebollen van bakkerij de Hoop. Ook is het mogelijk om de oliebollen vooraf te bestellen en uiteraard kunt u ook zelf de oliebollen ophalen bij de Schakel aan de Oranjeboomlaan.

Bestellen kan bij Fred Lugthart tel: 06-10189854 of fredlugthart@hotmail.com.

Schrijf reactie (0 Reacties)

cdlauWEZEP - Zaterdag 13 mei werden de opnames gemaakt in de Grote Kerk in Hasselt, een geliefde locatie voor het opnemen van cd's vanwege de goede akoestiek, wat u ook terug hoort bij het beluisteren van de cd Haven van Rust van het Christelijk Mannenkoor "Laudate Deum"  uit Wezep Zaterdag 18 november 2017 wordt de cd op feestelijke wijze gepresenteerd in de Nederlands Gereformeerde kerk De Morgenster in Wezep. Deze avond begint om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

urkWEZEP -  Het Urker Mannenkwartet onder leiding van Gerwin van der Plaats werkt zaterdagavond 25 november 2017 mee aan een concert in de Vredeskerk Heidepad 81 te Wezep. Dit kwartet heeft talloze concerten gegeven en werkten ze mee aan diverse CD opnames. Het primaire doel van het kwartet is zingen tot eer van God! 

Zij zullen diverse geestelijke liederen ten gehore brengen en de samenzang zal niet ontbreken. Het concert wordt georganiseerd door de Stichting Oost Europa Wezep-Hattemerbroek en de opbrengst komt ten goede aan het kindertehuis Bethesda in Roemenië.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

GHkerkOLDEBROEK - Vrijdag 10 en zaterdag 11 november is het weer zover: we komen bij u aan de deur met heerlijke versgebakken oliebollen. De opbrengst gaat naar woonzorgcentrum de Hullen en naar de Gereformeerde kerk Oldebroek.

Hebt u de verkopers gemist aan de deur? Dan kunt u langskomen in Oosterwolde bij A. van de Brink (Eekterweg 20a) of u kunt vrijdag vanaf 16.00 uur terecht bij de ingang van de Emté en bij de Boni in Oldebroek.

Schrijf reactie (0 Reacties)

dechristenvrouw trans nwWEZEP - Maandag 13 november vergadert De Christenvrouw in de Pauluskerk. De heer R. Ravavakhti zal deze avond verzorgen met het vertellen over zijn vroegere werk en zijn bekering van moslim naar christen. De avond begint om 19.30 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Herv Kerk oldebroekOLDEBROEK -  Het thema 'De Schepping' staat zondag 12 november centraal in de Dorpskerk tijdens een dienst voor mensen met een beperking. Voorganger is ds. M.J.Schuurman en het koor Grootschuilenburg uit Apeldoorn o.l.v.  Zwier v.d. Weerd zal komen zingen. Het orgel wordt bespeeld door Martien v.d.Knijff en achter de piano zit Tom de Nooijer.

De dienst begint om 14.30 uur.  Allen hartelijk welkom.

Schrijf reactie (0 Reacties)