Orgelconcerten Grote Kerk Elburg zomer 2020

ELBURG - Op de woensdagavonden zullen er op het beroemde Quellhorst orgel concerten gegeven worden. In deze Corona-tijd zal er een beperkte capaciteit zijn maar de concerten zullen wel doorgang vinden. Op woensdag 8 juli wordt het orgel bespeeld door Laurens de Man. Aanvang van het zomerconcert 20:00 uur. Toegangsprijs is € 7,00 per persoon; kinderen onder begeleiding gratis. Volledige programma's zijn vanaf 19.30 uur verkrijgbaar aan de kerk. Let op: Inschrijven is verplicht! Dit kan via orgelconcertelburg@yahoo.com  of via 06 - 31170742

Schrijf reactie (0 Reacties)

104216869 4520532321305893 8119154245475314435 o

OLDEBROEK - Maandag 6 juli (vanavond) zullen Willem Beijeman en Bart Engeltjes met medewerking van Wilbert Magré op orgel en piano weer een kort online optreden vanuit het kerkgebouw van de Vrije Evangelische Gemeente verzorgen. Aanvang 20:00 uur.

Er zullen wederom enkele bekende liederen worden gezongen en het geheel zal live worden uitgezonden via de livestream van VEG Oldebroek en kerkradio live.

Schrijf reactie (0 Reacties)

KAMPVUURAVOND

't HARDE - Op donderdag 9 juli om 20:00 uur is er weer een kampvuuravond voor mannen aan de Rozenbergweg 1 in ‘t Harde. Zittend op een gammele stoel in de buitenlucht met andere mannen geloofsinspiratie opdoen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

zomeravondconcertveg

Schrijf reactie (0 Reacties)

BOVENKERK3

KAMPEN - Naast de vele avondconcerten in de Kamper Bovenkerk waarvoor u een entree moet betalen, begint deze  zomer ook weer de prachtige reeks van zaterdagmiddagconcerten waarbij de toegang vrij is! Een zeer toegankelijke serie waarbij u, met uw (klein) kinderen niet mag ontbreken. Zoals al vele jaren: iedere zaterdag in de maanden juli en augustus beginnen de concerten om 15:00 uur, de deur gaat een half uur eerder open. De programma-onderdelen worden meestal mondeling aangekondigd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

logo ipc

OLDEBROEK - Vanaf juli is er weer Open Huis op Klocklaan 9, Oldebroek.  Er is dan zomerverkoop van Israël producten met diverse aanbiedingen. Dit keer is het ‘anders dan anders’.  Op afspraak kan het assortiment Israel producten worden bekeken.  Voor elke gelegenheid is er een cadeautje. Het Open Huis is van maandag 6 t/m zaterdag 11 juli. Bestellingen kunnen ook telefonisch gedaan worden of per e-mail. Het wordt gratis thuisbezorgd. De rekening is bijgevoegd voor betaling per bank.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

GroteKerk Elburg

ELBURG - Op de woensdagavonden zullen er op het beroemde Quellhorst orgel van de Grote- of St. Nicolaaskerk concerten gegeven worden. In deze Corona-tijd zal er een beperkte capaciteit zijn, maar de concerten zullen wel doorgang vinden. Aanvang van het zomerconcert is om 20:00 uur. Toegangsprijs is € 7,00 per persoon; kinderen onder begeleiding gratis. Volledige programma's zijn vanaf 19.30 uur verkrijgbaar aan de kerk. Let op: Inschrijven is verplicht. Dit kan via orgelconcertelburg@yahoo.com De kerk is geopend vanaf 19.30 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

basicfit

WEZEP - Op zondag 28 juni is er om 19:00 uur een jeugddienst in de Vredeskerk. Het thema van de dienst is: “Basic-fit”. De voorganger is dominee I. Pauw en de band “Seven” zal de muziek verzorgen.

Kijk/luister live mee via YouTube of hervormdwezep.nl.

Schrijf reactie (0 Reacties)

juanita

“Skills gebruiken voor de zending”

OLDEBROEK - “Ik wil mijn talenten inzetten om de goede boodschap van de Here Jezus te verspreiden”, vertelt de 19-jarige Juanita Lucasan die met haar ouders en jongere broers in Apeldoorn woont. Juanita werd vandaag door directeur Frans de Lange verrast met een enorme taart en zo verwelkomt als vijfhonderdste vrijwilliger van organisatie GlobalRize, die zending bedrijft via internet. “Wereldwijd zoeken mensen antwoord op geloofs- en levensvragen, en zij kunnen, via de chat, terecht bij ons”, vertelt De Lange die hoopt dat Juanita haar leven lang GlobalRize-vrijwilliger zal blijven. “We zijn dankbaar dat Juanita ons als grafisch ontwerper gaat bijstaan.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ban glo

OLDEBROEK - Kerken zijn grotendeels gesloten en gemeenteleden komen nauwelijks samen. Evangelisatie, Bijbelstudie, catechisatie, kerkenraad, sing-in en verenigingsleven zijn een uitdaging als gemeenteleden afstand moeten houden. Kerkelijke gemeenten organiseren online diensten, meetings en nazorggesprekken of zijn op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Zendingsorganisatie GlobalRize geeft kerken gratis software en cursussen voor het vormgeven van evangelisatie en toerusting: KerkDigitaal.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

orgelconc

ELBURG – De orgelcommissie van de Grote of Sint Nicolaaskerk te Elburg is er trots op dat het haar is gelukt, ondanks de coronacrisis, toch zomerconcerten te organiseren in Elburg. De concerten zullen worden gehouden in de maanden juli en augustus. ‘Het laten doorgaan van deze concerten was dit jaar niet vanzelfsprekend. Hoewel de afspraken met de organisten wel waren gemaakt, gooide de coronacrisis roet in het eten. Zo is het jaarlijkse Koningsdagconcert op 27 april met Wilbert Magré niet doorgegaan. We zijn we blij dat de overige concerten, in een jaar waarin van alles werd afgezegd, toch door kunnen gaan,’ aldus de orgelcommissie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

BOVENKERK3

KAMPEN - Waar veel concerten dit jaar niet doorgaan of slechts via YouTube worden uitgezonden gaan de orgelconcerten op de donderdagavond in de Bovenkerk dit jaar gewoon door. De Stichting Kerkmuziek Hervormde Gemeente Kampen heeft de nodige maatregelen genomen om orgelliefhebbers toch een veilige plek te kunnen bieden om zelf aanwezig te zijn bij concerten en niet slechts digitaal.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ipc

OLDEBROEK - In het huis van Piet en Gea Wastenecker staat een 'stille verkoop' gepland.  Zondag 21 juni is het Vaderdag. Er is daarom gelegenheid om digitaal of telefonisch Israëlproducten te bestellen. Er zijn  exclusieve cadeaus  zoals mooie muziek, kruiden voor de maaltijd, diverse koshere wijnsoorten. Speciaal voor de man is er mannen eau de toilet,  zeep in blik met tekst ‘You are the man’, mok met teksten als 'super opa' of 'super vader' en nog meer. Er is genoeg op voorraad.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

onlinejeugddienstveg

Schrijf reactie (0 Reacties)

vegoldebroek

OLDEBROEK - Donderdagavond 11 juni zullen Willem Beijeman en Bart Engeltjes met medewerking van Wilbert Magré op orgel en piano weer een kort online optreden vanuit het kerkgebouw van de Vrije Evangelische Gemeente verzorgen. Aanvang 20:15 uur (na afloop van de bidstond)

Er zullen wederom enkele bekende liederen worden gezongen en het geheel zal live worden uitgezonden via de livestream en kerkradio live.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Rene Ruitenberg in Namibie voor zijn Stichting RKC Foto Rene Ruitenberg

ELBURG - In 2003 bekeerde Rene Ruitenberg uit Elburg zich tot God. In de kerk knielde hij 'als slaaf van zijn eigen ego' voor het kruis. De schaatser genoot als topsporter van de roem, het geld en vrouwelijk schoon. Totdat zijn schoonzus verongelukte.

Geschreven door Richard van der Made

Rene Ruitenberg, van 8 december 1970, leeft jarenlang van God los. Toch wordt hij zes keer Nederlands kampioen, zowel op kunst- als natuurijs. Hij is geen megatalent, maar wel een harde werker met passie en karakter. Als topsporter wordt hij gezien als een geboren winnaar die over lijken gaat. Een buffel met een killersmentaliteit. Tegelijk staat hij te boek als een flamboyant figuur die houdt van avontuurtjes. Ruitenberg rijdt regelmatig een scheve schaats, zo zou hij later ook publiekelijk opbiechten. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

npv

ELBURG - Vrijdag 5 juni 2020 om 20:00 uur organiseren de afdelingen NPV en SGP Elburg een thema-avond rondom de nieuwe donorwet die per 1 juli 2020 in werking treedt. Tijdens deze avond zullen een drie-tal sprekers u informeren omtrent dit onderwerp.  dominee J. De Bruin (Chr. Ger. Kerk Elburg), mevrouw R. Heij (Advies & toerusting NPV) en de heer. H. Sonneveld (Anesthesioloog - intensivist Isala Zwolle). De algehele leiding van deze avond is in handen van de heer ing. E. Klein.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kindertheater

OLDEBROEK - Op zaterdag 6 juni om 14.30 uur speelt Kindertheater “Je bent een Parel” een bijzondere voorstelling vanuit de VEG Oldebroek genaamd Woestijngeheimen. De voorstelling zit boordevol muziek en neemt je mee met het volk Israël, en hun reis door de woestijn.

De uitzending kun je live volgen via het YouTube kanaal van de kerk.

Schrijf reactie (0 Reacties)

concordia

OLDEBROEK - Op 3 mei en op eerste paasdag hebben enkele muzikanten liederen gespeeld vanaf de kerktoren van de Lambertuskerk in Oldebroek. Veel mensen heeft dit erg goed gedaan. Op verzoek van diverse kerken zullen de muzikanten hier een vervolg aan geven. Vanuit verschillende kerken worden psalmen en liederen aangedragen, welke door drie trompettisten van de vereniging gespeeld zullen worden vanaf de toren van de dorpskerk. Deze kunt u dan vanuit uw eigen huis of tuin meezingen.   

Op zondag 31 mei (1e Pinksterdag)  hopen de muzikanten om 9.00 uur de liederen te spelen

Schrijf reactie (0 Reacties)

alpha cursus

OLDEBROEK - Normaal gesproken zou in september gestart worden met een Alpha-cursus. Een Alpha-cursus is een soort basiscursus over het christelijke geloof: Er komen vragen aan bod als: Wat geloven we nu eigenlijk? Wie is Jezus? Hoe werkt de Heilige Geest? Maar ook: Wat is het verschil tussen religie en relatie? Hoe krijg ik een persoonlijke relatie met God als mijn Vader in de hemel?   

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)