IF

REGIO/OLDEBROEK - De jaarwisseling is voor de brandweer in de VNOG relatief rustig verlopen.    De brandweer is tussen 31 december 00:00 en 1 januari 08:00 uur 56 keer gealarmeerd. Via het Dashboard Kerncijfers IFV zijn alle gegevens per veiligheidsregio en per gemeente in te zien: https://kerncijfers.ifv.nl/dashboard/kerncijfers-veiligheidsregio-s/kerncijfers-nieuwjaarsincidenten/ Vorige jaarwisseling (2019/2020) is de brandweer 117 keer gealarmeerd.

De meldingen betroffen met name autobranden en container- en afvalbranden. In Ulft was een grote brand in een pand van een fietsfabriek. De oorzaak van deze brand is nog niet bekend. 

Slachtofferbeeld 
De jaarwisseling is geneeskundige gezien in de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland relatief rustig verlopen. Op basis van de informatie van 5 ziekenhuizen, 5 huisartsposten en de ambulancevoorziening in de regio zijn 16 vuurwerkslachtoffers behandeld. 

Van de 16 vuurwerkslachtoffers zijn 2 personen behandeld in de ziekenhuizen en 14 personen op de huisartsenposten.De letsels betreffen met name letsels aan handen, voeten en gezicht. Deze letsels vonden vooral plaats vóór middernacht. De letsels zijn ontstaan door met name carbidschieten en door kindervuurwerk (leeftijd tussen 2 en 10 jaar).
Er zijn 2 meldingen geweest van alcoholintoxicaties bij de ziekenhuizen. En 1 melding van een geweldsslachtoffer. 

De brandweer, ziekenhuizen, huisartsenposten en ambulancedienst hebben geen melding gemaakt van agressie en/of geweld richting hulpverleners. 

Dashboard Kerncijfers
In opdracht van Brandweer Nederland publiceert het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) vanaf 1 januari 2021 de incidenten tijdens de jaarwisseling in een dashboard. Het dashboard Kerncijfers Nieuwjaarsincidenten bevat gegevens over het aantal incidenten dat is binnengekomen bij de brandweer. De gegevens worden per jaarwisseling weergegeven en kunnen landelijk, per veiligheidsregio en per gemeente weergegeven worden door middel van een gebiedskeuzefilter. De aantallen zijn berekend aan de hand van de data uit het Geïntegreerd Meldkamer Systeem (GMS) van de brandweer.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment