59831975 860660980949702 7659881598967349248 n

OLDEBROEK - Afgelopen zomer kwamen er bij de politie meerdere meldingen en aangiftes binnen van vernielingen in de gemeenten Hattem en Oldebroek. Muren, speeltuintjes, stroomkastjes en allerlei andere gebouwen binnen de gemeentes waren beklad met graffiti en stiften. De politie startte een onderzoek en al snel bleek dat bepaalde woorden of afkortingen, zogenaamde tags, steeds terugkwamen: ook in Zwolle. Met name de teksten FLOW, MEIS, NTP en VO kwamen veel in beeld. De politie vermoedde daarom al snel dat de vernielingen door dezelfde persoon of personen gedaan moesten zijn.

Een 19-jarige man uit Wezep kwam als verdachte in beeld, en daarna nog een 19-jarige jongen uit Zwolle en een 19-jarige vrouw uit Hattem. Zij bekenden uiteindelijk verantwoordelijk te zijn voor het overgrote deel van deze teksten. Ook vertelden ze dat NTP stond voor: 'Niet Te Pakken'.

De schade, bij meerdere (rechts)personen, loopt in de duizenden euro's en de drie  verdachten moeten dat terug gaan betalen. Het wordt dan ook gezien als vernieling: een misdrijf dat strafbaar is gesteld in artikel 350 van het Wetboek van Strafrecht. De politie is klaar met het onderzoek. Het is nu aan het Openbaar Ministerie hoe de zaak wordt afgerond.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment